Tillbaka till nyheter
Pernilla Wahlgren: Mode har ingen ålder

Pernilla Wahlgren: Mode har ingen ålder

Den 3 maj 2023

Tillbaka till nyheter

Reser hon till Paris får tyllkjolen i beige och guld följa med. I Marbella blir det volang, spets och sandaler. Nyss fyllda 55, nybliven sambo och nyförlovad klär sig Pernilla Wahlgren efter humör. Och just nu är det på topp.

– Jag är verkligen på en bra plats i livet!

Livet leker för Pernilla Wahlgren och den sprudlande känslan återspeglas i hennes sjunde modekollektion i samarbete med Gekås Ullared. Starka, glada färger som kornblått, knallrosa, klargrönt och aprikos tar plats i romantiska blommönster och läckra prints. Bland nyheterna syns bland annat en svepande tyllkjol och en tuff militärjacka med paljettmönster.

Glad, glittrig och färgstark. Den senaste kollektionen från Pernilla Wahlgren Design skulle lika gärna kunna beskriva henne själv som kläderna.
– Jag är otroligt kär och lycklig. Det som är så fint är att det känns som folk verkligen unnar mig det här och är glada för min skull. Jag tror också att många tycker det är gulligt att jag och Christian har hittat kärleken lite senare i livet, säger Pernilla. Hennes sprudlande humör speglas i vår- och sommarkollektionens starka, glada färger. Kornblått, knallrosa, klargrönt och aprikos med romantiska blommönster och läckra prints. Bland nyheterna syns såväl en svepande tyllkjol och tuff militärjacka med paljetter, som den nya kollektionen Marbella med utvalda sommarplagg och favoriter som omlottklänningar och kjolar i nya versioner.
– Det som är så härligt med kläder är att modet idag inte har någon ålder. Du tar på dig det du tycker om och är bekväm i helt enkelt, säger Pernilla.

Pernilla är en självutnämnd skoälskare och ser skor som ett smycke för outfiten. 

Den stora nyheten för säsongen är hennes skokollektion, något som naturligtvis är extra kul för en skofantast som Pernilla.
– Hundra procent ja! Alla som känner mig vet ju att jag älskar skor! Så till den milda grad att det faktiskt finns ett klipp på nätet med titeln ”Skokaos leder till gräl mellan Pernilla och Christian”, från Wahlgrens värld. I filmsnutten försöker Christian coacha Pernilla att rensa bland skorna som svämmar över i hallen. Man kan inte låta bli att undra hur fullt det blir nu, när det dessutom kommer en egen skokollektion i hyllan?
– Jo jag har ju en del skor, men jag är faktiskt duktig på att rensa också, tro det eller ej! säger Pernilla.

I och med flytten fick alla snygga, men obekväma skor, åka ut. Numera finns det bara skor som hon faktiskt använder i hallen och några som stilleben i hennes dressingroom.
– Skor funkar som smycken för mig, de får gärna synas och inte gömmas undan. Att bli sambo igen hade Pernilla inte kunnat tänka sig för bara ett par år sedan. Eftersom hon var singel när hon började skissa på sin nya villa hade hon först inte ritat in några garderober i sovrummet utan bara ett stort dressingroom.

– Jag skulle ha som en hotellsvit med öppen dörr rakt in till badrummet. Men jag stängde faktiskt igen den dörren och lät bygga en garderobsdel till Christian, så han har fått fyra garderober. Det är kärlek! säger Pernilla och skrattar.

I vår är det fortsatt turné med showen ”Peter Pan går åt helvete”, podden med Sofia Wistam varje vecka, Masked Singer på TV4 och Wahlgrens värld på Kanal 5, och i sommar gör Pernilla premiär som allsångsledare på Skansen. Mitt i det hektiska schemat hoppas hon på att få pausa och njuta i den nya trädgården också. Kanske klädd i sina ljusblå kilklacksskor och den rosa omlottklänningen.
– Något som fläktar lite härligt. Men det är mest en dröm än så länge. Just nu är tomten bara berg och grus!

”Millitärjackan med ananas är jag väldigt glad för!”, konstaterar Pernilla.

I varje kollektion finns några guldkorn som Pernillas hjärta klappar lite extra för. Plagg som ”poppar”, för att citera henne själv, antingen i färg eller form. Som säsongens tyllkjol i beige, rosa och guld.
– Den är verkligen jag hela vägen! Min dröm är att det kanske kan bli någons allra första tyllkjol. Att jag får den kund som i vanliga fall inte skulle bära färg, tyll eller byxdress att våga testa något nytt!
Själv älskar Pernilla färg och i vår och sommar vill hon bära klänningar i kornblått och knallrosa, gärna med den lite längre jeansjackan till, eller den coola ­jackan med ananasprint i paljett på ryggen.
– Militärjackan med ananas är jag väldigt glad för. Just att det ser ut som en vanlig jacka framifrån, men när du vänder dig om så händer det något. Det älskar jag! Jag ville faktiskt göra den här jackan redan i min allra första kollektion, så det är verkligen jättekul att den kommer med nu.

Poppigt, praktiskt och prisvärt i sköna material och med snitt som smickrar, är Pernillas melodi. Därför står den mjuka ­byxdressen, omlottklänningar och ­volangärmar högt på hennes topplista.
– Om du känner dig obekväm med tajta kläder och inte vill att det ska sitta åt är volanger perfekt. Det gör silhuetten lite diffus, så där. Praktiska och smarta plagg i sköna material som inte sticks eller känns billiga i kvaliteten, till ett bra pris, är min grej. Och det tycker jag verkligen att vi lyckats med.