Tillbaka till nyheter
Pernilla Wahlgren: Jag tröttnar aldrig på ananas!

Pernilla Wahlgren: Jag tröttnar aldrig på ananas!

Den 7 september 2023

Tillbaka till nyheter

Det började som en inredningsdetalj där hemma. Nu ­pryder den allt från skor till T-shirtar i Pernillas ­modekollektion. Och ananas är fortfarande favoritfrukten.
– Ja, jag är ananasen trogen! Det är en snygg och kul symbol som verkligen har blivit min grej.

Pernillas ­signatursymbol är ananasen och den dyker upp som en rolig detalj både här och där i kollektionerna.

Ett spontanköp i en inredningsbutik blev start­skottet till att svenska folket nu förknippar den folkkära artisten med en frukt. Pernilla själv ­skrattar gott åt frågan hur det hela egentligen började.
– Jag köpte några snygga ananaser i mässing och satte upp hemma, sedan hittade jag några ljusstakar, servetter och det blev bara mer och mer. Till slut började Bianca tracka mig för att jag hade så många ­ananaser hemma och det blev en snackis i Wahlgrens värld.

Nu behöver Pernilla knappast shoppa fler prylar själv, i ­stället skickar folk ananasfrukter i mängder till henne. Örhängen, ­nyckelringar och strumpor. Listan kan göras lång. Så när succésamarbetet med Gekås Ullared lanserades för drygt tre år sedan var det självklart att den tropiska signaturfrukten skulle ha sin plats i kollektionen. Och Pernilla tröttnar aldrig på ananas.
– Haha, nej jag kommer inte att byta till en banankollektion helt plötsligt! Det är lite kul att det här har blivit min grej. Dessutom är det en väldigt snygg och tacksam frukt att ha som symbol!

I höstens kollektion för Pernilla Wahlgren Design dyker den upp här och där, som på morgonrocken med matchande sidenpyjamas. Det är första gången en pyjamas är med i Pernilla-kollektionen och hon kallar sig själv för “en riktig pyjamasmänniska”.
– Jag älskar att sova i pyjamas och att gå runt i pyjamas en ledig dag hemma. När vi turnerar sover vi ofta i turnébussen och då är det ju viktigt med en snygg och skön pyjamas. Att resa i pyjamas är det bästa som finns.

 

NYA FAVORITER
En annan höst- och vinterfavorit är den knallrosa dunkappan.
– Den är helt otrolig! Jag har velat göra den här från första början och nu var det dags. Har du en sådan här kappa syns du ­verkligen i mängden! Den finns i en jättefin mörkbrun färg också, och ­självklart klassiskt svart. Alla ­jackor i höstens kollektion är ­fantastiska, säger Pernilla och konstaterar att hon alltid blir lite ­extra stolt när modemedvetna dottern Bianca gillar det som ­mamma gör.
– I höstens kollektion finns många plagg som jag tror att hon kommer att gilla. Till exempel alla sköna tröjor och de smala ­kjolarna i stickat material.
En annan kul höstaccessoar som Pernilla vill tipsa om är baskern.
– Jag älskar basker. Det är något som man inte har så mycket i Sverige, men så fort man kommer till Frankrike blir man ju helt baskertokig! Vår version är en mix mellan mössa och basker som är väldigt skön och lättburen.

Klassisk jacka med hög hals och sidoknäppning som finns i svart och tweedrutigt.

 

EN FULLSPÄCKAD HÖST
Efter en hektisk sommar som ny programledare för Allsång på Skansen väntar två, i skrivande stund, “superhemliga” projekt, förutom en ny säsong av Wahlgrens värld på Kanal 5 och fortsatt poddande med väninnan Sofia Wistam.
– Jag har att göra! Men jag har världens roligaste jobb, så jag klagar inte.
På det professionella planet hoppas Pernilla att få fortsätta ­underhålla sin publik med shower och tv. Och på det privata blir det premiär på en roll hon aldrig haft förut, den som farmor.
– Det är en dröm som går i uppfyllelse! Jag blev naturligtvis överlycklig när Oliver berättade att han skulle bli pappa, säger Pernilla.

Mellan jobb och bebisgos blir det ­förhoppningsvis lite äventyr med kärleken Christian Bauer också, kanske till Maldiverna eller Thailand.
– Det är två ställen som jag verkligen älskar, men Christian har aldrig varit där. När man träffas sent i livet är det mycket man vill ­upptäcka tillsammans. Så jag hoppas såklart jag får lite ledigt i höst också…

I höstens kollektion har varma accessoarer som mössor, vantar och halsdukar en given plats.