Tillbaka till nyheter
Nytt fantastiskt försäljningsrekord för Gekås Ullared

Nytt fantastiskt försäljningsrekord för Gekås Ullared

Den 8 oktober 2018

Tillbaka till nyheter

Lördag 6 oktober slog Gekås Ullared nytt försäljningsrekord. En strålande medarbetarinsats och företagets storsatsningar på större varuhus, förlängda öppettider, fler utgångskassor och nya kundvagnar säger vd Boris Lennerhov ligger bakom det stora försäljningsrekordet.

I lördags blev det alla tiders rekord för Gekås Ullared. När den sista av dagens 23 100 kunder lämnat varuhuset efter klockan 22.00 landade försäljningen på 38,6 miljoner kronor.

– Vi lyckades slå det gamla försäljningsrekordet med 1,3 miljoner kronor. Vi har storsatsat inför hösten med större varuhus, förlängda öppettider, fler utgångskassor och nya kundvagnar. Det är fantastiskt roligt att få se effekterna av vårt arbete så här tidigt på säsongen, säger vd Boris Lennerhov.

Första etappen av Gekås stora utbyggnation invigdes i september och varuhuset är nu 3 300 m² större än tidigare. Kassalinjen har utökats till 82 utgångskassor och öppettiderna förlängts till klockan 22.00 på fredagar och lördagar i oktober och november. Dessutom har Gekås köpt in 3000 nya XL-kundvagnar som rymmer 50 liter mer än de vanliga vagnarna. Allt för att möta den stora kundtillströmningen under höstsäsongen.

– Lördagen blev en rekorddag som vi aldrig kunnat ana, säger Boris Lennerhov. Det är tidigt på säsongen för så här stora försäljningsrekord och det är inte omöjligt att vi har fler rekord att vänta. Kundtillströmningen brukar öka ytterligare mot slutet av oktober och i november.

Förutom försäljningsrekordet i varuhuset slog alla restauranger rekord på sina fronter. Restaurangen sålde över 5 000 luncher under lördagen vilket är nytt rekord.

– Vi har fantastiskt duktiga och taggade medarbetare som löser sina uppgifter med passion på alla håll i verksamheten. Det är tack vare dem, rätt satsningar i rätt tid och oslagbara priser i varuhuset som vi kan lyckas med den här typen av rekord, avslutar Boris Lennerhov.