Tillbaka till nyheter
Nypremiär för Hotellet

Nypremiär för Hotellet

Den 22 september 2022

Tillbaka till nyheter

Två restauranger, 264 rum och en sprillans ny takterrass. Nu har Hotellet i Ullared blivit ännu större. Men den härliga atmosfären och närheten till varuhuset är densamma.
– Vi är en oas mitt i byn där du kan varva ner, säger hotellchefen Robert Secher.

Det unika läget med bara 250 ­meter från det stora gula ­varuhuset gör Hotellet till ett av Gekås Ullareds mest populära övernattningsalternativ. Och i takt med att allt fler besökare är sugna på att maxa sin upplevelse med en natt eller weekend har behovet av rum bara ökat. Så för två år sedan påbörjades arbetet med att bygga ut det befintliga Hotellet genom ytterligare en hotelldel på andra sidan gatan. Nu är projektet klart. De båda ­hotelldelarna binds samman genom en gångbro i glas, fem meter upp i luften, och gör att Hotellet får totalt 264 rum, varav 154 helt nya.

– Det här är jättespännande, lite pirrigt och roligt! säger hotellchefen Robert Secher som ser fram emot att kunna välkomna fler gäster framöver.

Att Hotellet har fått en makeover märks så fort du checkar in. Förutom den nya receptionen som är ljus, välkomnande och inredd med stora, inbjudande soffor, finns det också fler hissar, något som varit efterfrågat bland tidigare hotellgäster. Dessutom kan du välja digital incheckning och låsa upp ditt rum direkt i mobilen, som ett snabbt och köfritt alternativ.

Uppskattat matkoncept
Ett annat nytillskott är restaurangen Matsalen som ligger i direkt anslutning till receptionen. Här finns alla möjligheter att koppla av, äta en god middag och snacka shoppingfynd över ett glas bubbel. Inredningen är lekfull med bulliga soffor och stora rislampor. För att skapa ­mysiga rum i den stora restaurangen har man avgränsat med omslutande bås och en ombonad loungedel.

– Våra hotellgäster har antingen varit inne på ­varuhuset och shoppat en hel dag eller precis kommit fram efter att ha åkt långt i bil. Många är sugna på en matbit, och restaurangen och baren blir en naturlig samlingspunkt där man kan umgås och slappna av, ­säger Robert.

I början kommer Hotellets båda restauranger – Matsalen och Innergården – att ha ungefär samma utbud med buffé för både frukost och middag.

– Just middagsbuffén är väldigt populär med olika kött- och fiskrätter, sallader, goda tillbehör och dessert. När man är trött efter en lång shoppingdag vill man att det ska gå snabbt och vill inte vänta på maten. Här kan du äta dig mätt direkt och välja det du tycker mest om. Men så småningom hoppas vi att kunna ta fram olika koncept för respektive restaurang.

Genomtänkt inredning
Själva inredningen i hotelltillbyggnaden går i ljusa, skandinaviska toner med svenska träslag som ask, ek och björk. Det ska märkas att du hamnat mitt i de halländska skogarna! Men samtidigt har inredningen roliga inslag som ett fotobås i receptionen och en specialdesignad ­kvittomatta i hotellkorridoren. Färgvalen går i blått och grönt, och det ”Gekås-gula” dyker upp som små guldkorn här och där för att påminna om den välkända loggan. Alla nya rum är dubbelrum, något som efterfrågats av ­gästerna då det redan finns gott om familjerum.

– De nya dubbelrummen är hemtrevliga och anpassade efter just våra gäster. De har till exempel inget skrivbord, eftersom det inte är affärsresenären som besöker oss. Istället har vi valt att satsa på en större bänk och hyllor där du kan förvara dina inköp och kassar, säger Sara Ståhle, affärsområdeschef för Gekås boendeanläggningar.

Varje dubbelrum är på 20 kvadrat och rummen är designade med tre olika färgteman: grönt, blått och rött. Varje rum har det där lilla extra för shoppingglada gäster, som två helkroppsspeglar, så att de nyinköpta plaggen ska kunna provas i varje vinkel, och en mindre kyl, för varor som kanske inhandlats på livsmedels­avdelningen och behöver kylas. Alla detaljer på rummen har finputsats och bygger på feedback från tidigare hotellgäster.

– Vi har varit jättenoga med att gå igenom alla ­gästsvar, och några av de tydligaste önskemålen har bland annat varit bättre belysning i badrummen, två fåtöljer på ­rummet och två kuddar var, säger Sara.

En annan direkt önskan har varit fler tillgänglighets­anpassade rum. I den nya hotelldelen finns nu sex ­stycken, varav ett med taklift.

– Dessutom kommer vi att utöka servicen. Från och med i höst kommer det att finnas personal på hotellet dygnet runt, så att du kan få hjälp direkt om du behöver något, säger Robert.

Med utsikt mot varuhuset
På Hotellets andra våning finns också en nybyggd terrass som är möblerad med sittgrupper och solstolar.
– När våren kommer hoppas vi kunna erbjuda ­servering på takterrassen så att gästen kan få något att äta och dricka här uppe, berättar Robert.

Samtidigt som mycket har hänt på Hotellet kommer du att känna igen den varma atmosfären, om du har varit här tidigare. Eller överraskas av den nya inredningen och ­härliga stämningen om det är ditt första besök. En plats att umgås, trivas och njuta på, helt enkelt.

– Här kan du pusta ut, ladda energi och inspireras. Det ska vara ett mysigt ställe att landa på efter en dag i ­varuhuset med mycket folk, rörelse och intryck, säger Sara.

Och på frågan vem de skulle bjuda in på en övernattning, om det gick att bjuda in precis vem som helst, historisk eller nu levande person, kommer svaret snabbt.

– Gekås grundare Göran Karlsson! Det här hade han nog inte kunnat tänka sig i sin vildaste fantasi för 60 år sedan.

Läs mer om Hotellet >>