Tillbaka till nyheter
Nya smaker i restaurangen!

Nya smaker i restaurangen!

Den 24 oktober 2023

Tillbaka till nyheter

Med uppdaterad inredning, ett toppmodernt restaurangkök och nya smaker på menyn välkomnar Gekås Ullareds populäraste restaurang alla hungriga shoppare upp till plan 3. Här laddar du batterierna med en kärleksfullt tillagad måltid.

Stora förändringar har skett både framför och bakom serveringsdisken på Restaurangen som nyligen haft nypremiär. Besökarna, som för en stund lämnat shoppingen i varuhuset och glidit upp för rulltrappan till plan 3, möts av en ljus och välkomnande interiör. Patric Jernberg, affärsområdeschef för Gekås Ullareds alla restauranger, har en tydlig målsättning:
– Vi vill erbjuda kunderna en paus från shoppingvimlet och därför har vi lagt extra stort fokus på att skapa en trivsam miljö med behagligt ljus och ljud.
Effektiva ljudabsorbenter i tak och ­väggpaneler, ljusa träslag och en skön skogsgrön nyans på utvalda väggar, kakel och meny sätter tonen.
– Den skandinaviska inredningsstilen, som även går att hitta på Hotellet och runt om i destinationen, väver in skogen, kusten och det landskap där vi lever och verkar, säger Patric.

 

Näst efter schnitzeln är den panerade rödspättan gästernas favorit på menyn. Den serveras tillsammans med remouladsås, ärtor, citron och pommes frites.

 

Återbruk i inredningsfilosofin

Eftersom matsalen har blivit större har nya möbler köpts in, men en stor del av den tidigare inredningen har återbrukats.
– Vi har valt att renovera de 500 stolar som brukats i tio år och mån­ga av ­lamporna över borden är återbrukade. Vi strävar efter hållbarhet i stort och smått och vill inte kassera något som kan lagas, säger Patric.
Totalt finns nu 1 250 sittplatser på restaurangplanet. Patric har haft en klar strategi för att skapa en trivsam atmosfär i det stora utrymmet:
– För att få bort känslan av storservering har vi byggt olika rum i rummet och skapat variation med olika typer av möbelgrupper.

 

Den största förändringen av Restaurangen hittar man bakom kulisserna där kökspersonalen nu har 2 300 välplanerade kvadratmeter att arbeta på. Köksmästare Kristina Dollbrings vision är att besökarna ska kunna ta en paus i shoppingen och kanske unna sig en trerätters middag till ett väldigt bra pris.

 

Nya smaker på menyn

På menyn finns många av Gekåskundernas favoriträtter kvar men med nya inslag och smakupplevelser. Hjärnan bakom detta är köksmästare Kristina Dollbring som för fyra år sedan anslöt till restaurangteamet på Gekås Ullared.
– Jag är svag för utmaningar och ­lockades av att jobba i en restaurang av denna storlek. Jag har många års ­erfarenheter inom restaurangbranschen och har även drivit egen restaurang i flera år, men aldrig i denna skala.
Dagligen serverar Restaurangen upp mot 5 000 rätter, men Kristina låter sig inte begränsas av den stora volymen utan vågar prova nya smaker och skruva på rätterna. Förutom huvudrättsfavoriter som ­schnitzel och rödspätta hittar man också goda ­förrätter och efterrätter.
– Vår önskan är att våra kunder, som kanske är här på semester, känner att de har möjlighet att unna sig lite extra. Hos oss kan man få en trerätters middag till ett väldigt bra pris, och även en öl eller ett glas vin till maten om man önskar, säger Kristina.

 

Kristina Dollbring, köksmästare för Restaurangen, och Patric Jernberg som är affärsområdeschef för Gekås Ullareds alla matserveringar.

 

Bra råvaror & nya smaker

Bra planering med god framförhållning är ett måste när man hanterar den mängd råvaror som Restaurangen gör. Kålen till kåldolmarna, som varit många kunders favorit under jubileumsfirandet, ­behövde exempelvis beställas ett år i förväg så att ­leverantören skulle kunna planera ­odlingen. Kåldolmarna handrullades för övrigt i Källby, medan pressgurkan och gräddsåsen tillagades i Restaurangens kök. För Kristina är det en fin avvägning att förnya utan att ta bort någon riktig favorit:
– Vi vet att laxen var en storsäljare som vi serverat ända sedan Restaurangen ­öppnade 2013. Den vill vi så klart behålla men samtidigt erbjuda besökarna ­variation och nya smakupplevelser. Därför har vi just nu bytt ut den ugnsbakade laxfilén till en laxbiff med kimchi­remoulade, ­sjögrässallad och kokt potatis. En ny ­favorit på menyn!

 

Gekås Ullareds klassiska köttbullar serveras med gräddsås, kokt potatis och lingon. Välj själv om du vill ha 9 eller 15 köttbullar på tallriken. Denna rätt kan också beställas som barnportion med 5 köttbullar. Är du sugen på något sött efter maten? Den klassiska äppelkakan med vaniljsås är en av Restaurangens populäraste desserter. 

 

I Restaurangen äter du gott, samtidigt som du laddar upp med ny ­energi och kan ­utvärdera vilka fynd som landat i ­kundvagnen hittills. Välkommen upp!

Se menyn