Tillbaka till nyheter
Ny somrig kollektion med Pernilla

Ny somrig kollektion med Pernilla

Den 24 februari 2021

Tillbaka till nyheter

Dags att fylla på vår- och sommargarderoben med färgglada favoriter och klassiska klädesplagg. Pernilla Wahlgrens kollektion för Gekås Ullared har just det! Denna tredje modesäsong med Pernilla bjuder bland annat på klänningar för alla tillfällen, bekväma byxdresser – och en kostym som överraskar.

I vår- och sommarkollektionen 2021 har Pernilla Wahlgren lagt fokus på framför allt tre saker: färg, passform och material. Det färgsprakande och mönsterbejakande märks i klänningarna och blusar i cerisemönstrat och blåblommigt. I klargrönt och orange och tropiska, stora blad.

Pernilla Wahlgren SS21 Gekås Ullared

– Jag har alltid älskat mönster och färger och har tagit med det från mina tidigare kollektioner så att kunderna ska känna igen sig. Och så blir man ju alltid glad av färg, säger Pernilla.

Men kanske ännu viktigare är formen på kläderna, former som framhäver formerna.

– Vi har jobbat mycket med omlott, vilket är otroligt smickrande för alla figurer. Jag vill göra kläder som är snygga och bekväma för många olika kroppsformer. Har man former ska man framhäva dem på bästa sätt – dra åt i midjan och låta tyget gå ned över höfterna utan att det blir stort och otympligt, säger hon.

Materialen är genomgående mjuka och luftiga. Här har Pernilla, tillsammans med Gekås inköpsteam, satsat på kvaliteter som både känns sköna mot kroppen och faller vackert utan sömmar på fel ställen.

– Jag skulle kunna sova i blusarna, så sköna är de, säger hon.

 

Uppdaterade klassiker

Kollektionen innehåller också klassiska färger som svart, armégrönt och denim. Pernilla har märkt från tidigare säsonger att kunderna gillar det väldigt mycket och ser det som basplagg som går att kombinera med det mer färgglada och mönstrade.

– Det känns som att vi känner varandra nu, jag och Gekåsshopparna. Då är det lättare att förstå vad de vill ha och det innebär också att ingen kommer att bli besviken. Det är härligt att se hur vi kan utveckla kollektionerna utifrån vad kunderna tycker om, säger hon.

Det innebär förstås också leopardmönster, som verkar vara en trend som är här för att stanna.

– Det passar bra både på unga tjejer och trendiga tanter tycker jag. Bland annat finns en superfin tunika i leopardmönstrat i kollektionen som är jättefin med sommarshorts och linne eller att ta på sig över baddräkten när man ska gå från stranden och vidare till lunchrestaurangen.

Ljusblå favorit Pernilla Wahlgren kollektion Gekås Ullared

 

Ljusblå favoriter

Pernillas egna favoriter är bland annat två plagg i en ny, ljusblå nyans. Den ena är en kostym som hon tippar kommer att bli en storsäljare.

– Den är lite annorlunda mot en vanlig kostym, med en kimonojacka med skärp i midjan och sköna, dressade byxor. Jag tror att kunderna kommer att gilla hur mångsidig den är.

Kostymen finns också i svart – ett säkert kort kallar Pernilla den – som gör den snygg och användbar som set eller i delar, i jobbsammanhang, på fest eller mer avslappnat stylat. Den andra storfavoriten är en ljuv spetsklänning – eller ljuv och ljuv, i Pernillas version har den fått ett kaxigare uttryck med ståkrage och genombrutna ärmar.

– Den är skir utan att vara för gullig och man ser uppklädd ut utan att vara utklädd, sammanfattar hon.

 

Extravagant poptjej

Pernilla har ju stått på scen i över 40 år och ofta har hennes kläder recenserats lika mycket som musiken. Och precis som hennes artisteri har klädstilen utvecklats genom åren. När hon slog igenom för allmänheten med Piccadilly Circus i Melodifestivalen 1985 var det en poprockig 80-talsstjärna med helt egen klädstil som vi fick lära känna.

– Jag inspirerades av Prince, Madonna och Michael Jackson och lade otroligt mycket pengar på kläder av utländska designers. Jag älskade Jean-Paul Gaultier och minns att jag sparade ihop 8 000 kronor för att köpa en jacka. Det var otroligt mycket pengar då, herregud, så mycket pengar skulle jag inte lägga på en jacka ens i dag! Jag klädde mig som en extravagant popstjärna varje dag, oavsett vad jag skulle göra.

Hon kombinerade cykelbyxor med randiga knästrumpor, stora kängor och oversize kavajer med gigantiska axelvaddar. Skinn, färg och nitar.

– Det var tack vare kläderna jag slog igenom. Unga tyckte att jag var ball för det fanns inte riktigt några unga artister då. Det var jag och Carola, typ. Hon var präktig, jag var det inte. Haha, i dag är det väl nästan tvärtom, skrattar hon.

 

Pernilla wahlgren kollektion på Gekås Ullared

Jakten på den perfekta klänningen

Det som fick henne att själv börja designa kläder och starta eget klädmärke var bristen på vackra men också praktiska klänningar.

– Jag hade en lång period när jag älskade att klä mig i söta klänningar som jag kombinerade med coola skor eller skärp av olika slag. Men jag ville ha fickor. Det är så himla praktiskt, och så gillar jag att köra ned händerna i fickorna när jag står och småpratar med folk, säger hon.

Kärleken till klänningar hänger i, det märks inte minst i kollektionerna för Gekås Ullared.

– Långklänningarna i vårens och sommarens kollektion är ju väldigt somriga och fina som de är. Men jag började ha på mig dem redan i vintras med tjockare strumpbyxor och gympaskor till. De är otroligt användbara och passar på både stranden och bröllop, och materialen är av helt fantastisk kvalitet men ändå väldigt mjuka.

Men, poängterar hon, bara för att det är mjukt och bekvämt ska det inte se sjavigt eller lågbudget ut.

– Den som tror att kläderna är av sämre kvalitet bara för att de är prisvärda kommer att upptäcka att de har fel. Det är så häftigt att kunna visa att vi satsar på kvalitet utan att det för den sakens skull blir dyrt.

Se hela kollektionen här!