Tillbaka till nyheter
Nu blir Gekås ännu större

Nu blir Gekås ännu större

Den 28 augusti 2018

Tillbaka till nyheter

Den 29 augusti öppnar Gekås 3300 kvadratmeter ny shoppingyta, varav 600 kvadratmeter gör plats för 13 nya kassor. Utbygget öppnar upp för fler produkter och ska skapa mer utrymme i varuhuset. – I första vändan av en större nybyggnation kommer tre avdelningar få mer utrymme, säger Boris Lennerhov, vd.

Sammanlagt bygger Gekås Ullared 12 000 kvadratmeter ny butiksyta som successivt ska fyllas med nytt spännande sortiment och skapa mer yta i varuhuset. Hela nybyggnationen beräknas var klart 2020 och då uppgår säljytan i varuhuset till 47 000 kvadratmeter, vilket motsvarar 7 fotbollsplaner.

-Tidigare har vi varit tvungna att bygga för att vi behövt komma ikapp och skapa plats för kunder och varor. Nu bygger vi för att fylla utrymmet med helt nya saker, förklarar Boris Lennerhov.

-De nya kvadratmeterna ligger bakom väggen vid heminredning och textil. Och det är alltså dessa två avdelningar och belysningsavdelningen, som kommer att bli rymligare. Större varor som skrymmande mattor och stora lampor, får mer plats och sortimentet utökas, säger Boris.

Den som väntar på nytt sortiment får vänta till nästa år, då blir det premiär för trädgårdsmöbler i sortimentet. Ett stort showroom är planerat med uppställda möbelgrupper i olika miljöer.

-Det här är början på något helt nytt, att göra en del av den nybyggda varuhusytan till ett gigantiskt showroom med beställningssortiment där kunderna kan titta, känna och prova varorna och sedan beställa hem dem. Vår idé är ju att man ska kunna köpa allt för hemmet som får plats i en bil, men nu tar vi det ett steg längre och utvecklar oss, förklarar Boris.

Nya öppettider i höst

Gekås får större kundvagnar