Tillbaka till nyheter
Mot ljusare tider - Intervju med Pernilla Wahlgren

Mot ljusare tider – Intervju med Pernilla Wahlgren

Den 12 april 2022

Tillbaka till nyheter

Mycket färg och mönster man blir glad av. Det är ledorden i den nya vårkollektionen från Pernilla Wahlgren Design. Själv längtar Pernilla efter att packa ner plaggen i resväskan och ta med till smultronstället i Spanien. – Jag kommer typ att bo i mina sommarklänningar!

Mjuka pasteller varvat med starka färger i knallgrönt och rosa. Nu går vi mot ljusare tider, både bildligt och bokstavligt, och det speglas i den senaste kollektionen från Pernilla Wahlgren Design. Den som älskar de tidigare kollektionerna kommer att känna igen sig, det är många omlottklänningar och kjolar, blommigt och leopard, och för den som är stilsugen på något helt nytt finns det många pärlor att välja mellan. Som till exempel Pernillas eget älsklingsplagg, jumpsuiten i svart denim.
– Det är en favorit som jag själv kommer att använda jättemycket!

JUMPSUIT ÄR DET KANSKE MÅNGA SOM ÄR SUGNA PÅ, MEN INTE VÅGAR BÄRA.VAD SKULLE DU SÄGA TILL DEM?
– Det är bara att våga! Själv känner jag mig alltid lite coolare i en jumpsuit. Den i mörk denim är ursnygg och materialet i den knallgröna är så mjukt att det känns som att gå runt i en pyjamas.

LEOPARDMÖNSTER BLIR DET EN DEL AV ÄVEN I VÅR?
– Ja, jag och många av mina kompisar, älskar det. Som Sofia Wistam, hon är helt besatt av leopard! Så fort jag har med något leopardmönstrat i min kollektion blir hon överlycklig och vill ha det direkt! Det är också kul att kunna ändra stil beroende på mönster och färg. Har du en omlottklänning i småblommigt är det lite gulligare, har du den i svart eller leopard blir det genast lite coolare.

OCH SÅ FINNS ANANASEN SÅKLART MED! VAD ÄR DET MED DIG OCH ANANAS?!
– Jag älskar ananas, bara jag slipper äta det, haha! Det började med att jag gillade den som en inredningsdetalj och nu har det blivit naturligt att smyga in i tyger och accessoarer. På sommaren kan man leka lite mer och ha det som mönster på flipflops och t-shirtar. Just t-shirtarna är otroligt populära. Det verkar vara fler än jag som gillar ananas!

VAD VILL DU ATT MAN SKA KÄNNA NÄR MAN TAR PÅ SIG ETT PERNILLA WAHLGREN-PLAGG?
– Att man känner sig fin, nöjd och har gjort ett kap. Jag är otroligt tacksam varje gång jag får provkänna på kollektionen, att det är så himla bra kvalitet, trots det låga priset. Att inte tumma på kvaliteten var ett krav när jag började samarbeta med Gekås.

HUR VIKTIGT ÄR DET FÖR DIG ATT ALLA KVINNOR, OAVSETT ÅLDER OCH STORLEK,SKA KUNNA BÄRA DINA PLAGG?
– Jätteviktigt. Jag är ju ingen trendsetter utan försöker alltid tänka utifrån mig själv och vad jag skulle vilja ha på mig. Jag vill inte att det ska finnas någon begränsning, oavsett ålder eller antal kilon, för att använda mina kläder. Vi ska göra plagg som alla kan trivas och känna sig snygga i.

ÅRETS NYHET, ATT DET KOMMER FINNAS STORLEKAR UPP TILL 58 PÅ VISSA PLAGG, ÄR VÄL EN DEL I DET TÄNKET?
– Ja absolut. Många har frågat efter större storlekar och vi vill lyssna på dem. Dessutom kan man ju bära plaggen på olika sätt. Själv använder jag kaftanen på stranden över baddräkten, men om man är lite större är det ett perfekt plagg även när man ska klä upp sig.

VAD FÅR DU FÖR REAKTIONER NÄR DU TRÄFFAR KUNDER PÅ GEKÅS?
– Det är jätteroligt! Många verkar göra det till en liten happening att åka till Gekås när kollektionen släpps. Förra året hade vi en svart skinnkjol och många har berättat att de aldrig använt det innan, men vågade prova just för att jag gjort det. Folk är så otroligt gulliga. I och med Wahlgrens värld tycker de nästan att de känner mig, det blir väldigt familjärt och trevligt. Vi småpratar om allting, de berättar att de sett min show och grattar mig till att jag hittat kärleken.

VAD SHOPPAR DU SJÄLV NÄR DU ÄR PÅ BESÖK?
– Björn Borg-kalsonger till männen i min familj! Sedan slinker det alltid ner någon jacka och det blir ofta mycket till köket, stekpannor och kastruller. Mina absolut finaste julljustakar kommer faktiskt från Gekås. Jag kommer aldrig att köpa dyrt julpynt någon annanstans igen.

VAD HÄNDER FRAMÖVER?
– Vi kan äntligen dra i gång turnén med Pernilla Wahlgren har hybris-showen igen nu när restriktionerna försvinner, Masked Singer i TV 4 är tillbaka och så startar säsong 11 av Wahlgrens värld på Kanal 5 och Discovery Plus. Den här omgången får man till exempel lära känna min kärlek lite bättre …

FINNS DET NÅGOT FRÅN NYA KOLLEKTIONEN SOM FÅR FÖLJA MED I RESVÄSKAN I SOMMAR?
– Mina mjukisdressar och sommarklänningar. Vi har också många matchande set som jag älskar. När jag käkade middag med mina kompisar häromdagen fick jag faktiskt en stor önskelista på vad de ville ha från vårens kollektion. Det är väl det finaste betyg man kan få, att de väljer att ha på sig mina plagg utan att jag tvingar dem!

Se hela vårkollektionen från Pernilla Wahlgren Design här >>
Se Pernillas picknick-kollektion här >>