Tillbaka till nyheter
Marie Serneholt designar barnmode

Marie Serneholt designar barnmode

Den 10 mars 2021

Tillbaka till nyheter

Artist, programledare, modell, influencer och barn-boksförfattare. Och nu också designer. Marie Serneholt står bakom Gekås Ullareds nya barnmodekollektion med plagg för barn i alla åldrar.

Det finns något extra charmigt över syskon som klädmatchar med varandra: en liten nyfödd bebis i omlott-body, förskole-storasyster i likadant mönstrad T-shirt, brorsan på mellanstadiet i tröja med samma färgställning och tonåringen i en hoodtröja som matchar. Vilken tur då att just syskonmatchning är ett av ledorden i Marie Serneholts nya kollektion för Gekås Ullared. Kollektionen består av plagg från storlek 50 upp till 170 och lanseras i mars 2021 på varuhusets barnavdelning.

– Vi ville addera ett nytt modekoncept för barn och ungdomar, en extra krydda till det befintliga sortimentet på barnavdelningen. Våra kunder vill gärna ha plagg av god kvalitet med lite högre modegrad, och vi vet att det är otroligt uppskattat att mixa och matcha kläder för olika åldrar. Det är dock inte alltid så lätt. Men den här kollektionen är genuint sammansvetsad, från baby via barn till tonår, och faktiskt också med några matchande plagg för vuxna, säger Anna-Kerstin Martinsson, marknadschef på Gekås Ullared.

UNISEX

Kollektionen kännetecknas också av att den till stor del är unisex, det vill säga att plaggen inte är uppdelade på tydliga flick- eller pojkkläder som hänger på olika avdelningar med typiskt tjejiga eller killiga mönster, färger och modeller. Alla kläder hänger tillsammans i en särskilt skyltad avdelning som möter besökarna direkt när de kommer upp på barnavdelningen på plan 2. Marie Serneholt och hennes två tvillingpojkar Philip och Nicholas, plus barn i alla åldrar, agerar modeller på, inspirerande foton.

– Våra tidigare samarbeten med Glenn Strömberg och Pernilla Wahlgren har varit otroligt uppskattade, så det känns jätteroligt att ha Marie Serneholt som barnavdelningens ansikte utåt, inte minst eftersom hon själv är mamma till två pojkar i den ålder som kläderna finns i, säger Anna-Kerstin.

KREATIV ARTIST

Marie Serneholt blev i slutet av 90-talet ett känt ansikte och en känd röst för svenska folket redan som sextonåring som bandmedlem i A-Teens. Gruppen gjorde moderna Abba-covers och egna låtar som sålde miljontals skivor och turnerade med världsartister som Britney Spears och Nsync över hela världen. Marie Serneholt startade sedan en solokarriär som artist, men idag är hon mest förknippad med sina många programledaruppdrag – Melodifestivalen, Bingolotto, Sveriges nationaldagsfirande och mycket mer.

Hon har också varit modell för en rad olika varumärken och kampanjer genom åren – och förra året debuterade hon som barnboksförfattare med den första delen i bokserien om tvillingarna Nico och Phille. Två busfrön som har sina motsvarigheter i Maries egna söner Nicholas och Philip födda 2018.

– Jag har varit intresserad av kläder ända sedan jag var liten, och det är ett intresse som bara vuxit sedan jag själv fick barn. Det känns extra kul att få vara med och skapa kläder som bärs av dels mina egna barn, dels så många andra barn tack vare Gekås Ullared. Det är en enormt stor ära att få vara en del i detta, säger Marie. Hon berättar att hon redan som 20-åring började köpa barnkläder för framtida egna barn.

– En ganska knäpp grej att samla på sig redan innan man fått egna barn, men jag kunde helt enkelt inte motstå om jag såg någon fin klänning eller gullig overall …eller små söta tofflor, säger hon.

MJUKT OCH LEKVÄNLIGT

Idag, med två förskolebarn, är det bekväma, följsamma plagg som gäller.

– Mycket av det jag köpte innan de föddes var kanske inte så praktiskt. I början ville jag gärna klä dem gulligt, men nu är det viktigast att det är mjukt, tåligt och lekvänligt så att de kan springa och röra sig mycket, säger hon. Hon är också noga med att aldrig klä dem exakt lika.

– De är inte enäggstvillingar och vi vill att de ska få vara sina egna personer, inte uppfattas som en enhet. De kan mycket väl ha kläder som är ungefär likadana eller matchar, men aldrig exakt samma, säger hon bestämt.

Den principen genomsyrar också hennes första kollektion för Gekås Ullared.

– Det finns en röd tråd från minsta till största storlek. Det har varit väldigt roligt att leta inspiration till kollektionen och jobba tajt med design- och inköpsteamet som har en otroligt bra koll på vad kunden vill ha, säger hon.

 

SOMMARPLANER

Ett av Marie Serneholts favoritplagg i kollektionen är en blommönstrad volangkjol, men hon anar att det är jeansshortsen som kommer att bli sönernas förstaval.

– De är inte bara väldigt praktiska med perfekt längd och justerbar resår i midjan, de är också sjukt snygga. Jag har en känsla av att grabbarna kommer att gå i dem hela sommaren, säger hon.

I sommar hoppas hon också kunna besöka Gekås Ullared för första gången eftersom hon älskar att strosa omkring i stora varuhus, fynda och kolla in bra-att-ha-saker.

– Fast jag har faktiskt varit på Gekås en gång tidigare, när vi sålde bingolotter inför Uppesittarkvällen 2013. Men då fick jag inte ens tid för shopping så nu hoppas jag på en ny chans!

Se hela kollektionen här!