Tillbaka till nyheter
Marie berättar om höstens barnmodekollektion

Marie berättar om höstens barnmodekollektion

Den 1 september 2022

Tillbaka till nyheter

Stickat, randigt, rutigt och oversize. Marie Serneholts fjärde kollektion i sam­arbete med Gekås ­innehåller det mesta av det bästa inför höst och vinter. Allt i mjuka, dova färger. – Här finns många favoriter! Som den blommiga klänningen i ­vinrött, säger Marie.

Plagg i härliga färger och hållbar kvalitet som går att mixa och matcha är höstens heta, signerat Marie Serneholt för Gekås Ullared. Som vanligt är det sköna kläder för barn i alla åldrar, från baby till tonåring, och en av nyheterna är att damlinjen utvecklats ännu mer.

– När jag har varit på plats i varu­huset har jag själv sett hur kvinnor provat tonårsstorlekar för att kunna köpa till sig själva. Fler plagg åt oss tjejer har varit efterlängtat, så att kunna erbjuda fler ­vuxenstorlekar nu är jättekul, säger Marie.

Det här är hennes fjärde kollektion i samarbete med Gekås Ullared sedan våren 2021. Och för första gången sedan start har Marie kunnat besöka designteamet, känna och klämma på material, och tycka till om färg och form på plats.

– Vi har alltid jobbat väldigt nära ­varandra, men eftersom samarbetet ­började under pandemin skedde all kommunikation online. Nu har jag haft möjlighet att vara med och träffa alla fysiskt och gå igenom designen. Det har varit väldigt roligt.

Två favoriter
Själv hämtar Marie sin klädinspiration från sociala medier och beskriver sig som en typisk “jeans och T-shirt-tjej”. Om hon får välja några riktiga “Marie-outfits” från höstens kollektion finns två klara favoriter.

– Den ena looken är de mörkgrå jeansen med högre midja som är lite kortare i ­benen tillsammans med den randiga stickade tröjan och grova kängor. Det hade du kunnat se mig i en vanlig höstdag helt klart. Sedan älskar jag den ­blommiga ­vinröda klänningen matchat med en ­stickad väst och grövre boots, säger Marie. Hon gillar när det lite coola möter det gulliga i garderoben.

– Jag tycker det är schysst att bryta av. Har du en lite kvinnligare klänning är det ballt att matcha med en tuffare skinnjacka.

Bekvämt och snyggt
Att det hon har på sig ska kännas bekvämt, samtidigt som det är snyggt, är viktigt. Inte minst sedan hon blev mamma till ­tvillingarna Nicholas och Philip för fyra
år sedan.

– Kläderna måste vara lekvänliga, både för mig och barnen. Jag vill kunna vara med på golvet och leka och då ska det kännas skönt och bekvämt även för mig, konstaterar Marie.

Det finaste betyget hon får från sina minsta kunder och deras föräldrar är att barnen trivs i kläderna och känner sig fina och välklädda, samtidigt som det inte ­hindrar dem från att leka loss på kalas eller i förskolan.

– Just kvaliteten på kläderna är jag väldigt stolt över. Det är så fint gjorda plagg som håller passformen även efter många tvättar. Den rutiga överskjortan har vi haft med länge i kollektionen och den är extremt cool att bara slänga över en t-shirt. Den kommer i flera nya färgkonstellationer i höst.

Efter några första intensiva år med sönerna Nicholas och Philip, som Marie beskriver som att vara i en “torktumlare” efter att hon rullade ut från BB med två barn i famnen, har hon landat i sin roll som mamma.

– Det blir bara roligare ju äldre barnen blir. Vi har två mysiga, roliga och galna killar med extremt mycket energi!

Barnen mer medvetna
Sönerna tar fortfarande på sig det mesta Marie lägger fram, men har blivit lite mer medvetna om vad de har på sig och gillar när de kan matcha mamma med likadan tröja. Något som blivit lite av Maries nisch, att mamma och barn ska kunna klä sig i samma stil.

– Tidigare har det mest funnits mamma-dotterplagg på marknaden, men eftersom jag har två pojkar tycker jag naturligtvis det är jättekul att det finns outfits där jag kan matcha dem också. Många av plaggen är unisex på barnsidan just därför. Jag vet att mina killar tycker det är väldigt roligt när jag har haft något plagg som liknar deras. “Åh, mamma matchar!” säger Marie och skrattar.

Bästa säsongen hittills
För varje säsong konstaterar hon att hennes kollektion utvecklas alltmer och Marie är otroligt stolt över kläderna, inte minst den här säsongen.

– Ja, jag måste nästan säga att det här är min favoritkollektion hittills! Jag älskar färgerna, materialen och mönstren. Det ska vara roligt att klä både sig själv och sina barn. Och kläderna på damsidan är ju fantastiskt fina oavsett om du har barn eller inte, säger Marie.

Se hela höstens kollektion här >>