Tillbaka till nyheter
Lyxigt, mysigt och bekvämt i Pernillas kollektion!

Lyxigt, mysigt och bekvämt i Pernillas kollektion!

Den 7 september 2022

Tillbaka till nyheter

Lyxigt, mysigt och bekvämt är ledorden för Pernilla Wahlgrens nya höst- och vinterkollektion, där vi både bjuds på spännande nyheter och återser favoriter.

En ny spännande kollektion från Pernilla Wahlgren Design har rullat in på Gekås Ullareds ­damavdelning. Besökarna kommer att känna igen sig och samtidigt bli glatt ­överraskade. På klädställningarna hänger roliga nyheter såväl som favoriter i ny tappning. Som förra höstens succé, den svarta plisserade kjolen, som nu även finns i ett brunt utförande.

– Under det senaste året har jag i princip bott i min svarta kjol, så mina vänner är nog trötta på att se mig i den. Det är dags att förnya mig och jag vet redan att den bruna kjolen kommer att bli en lika stor favorit, säger Pernilla.

Kjolens framgång bottnar i en design som är ­smickrande för kroppen, och ett lättskött tyg som inte skrynklar. I likhet med de andra plaggen i Pernillas ­kollektion har kjolen ett brett användningsområde.

– Man ska kunna gå direkt från jobbet och lätt klä upp eller ned sig bara genom att byta collegetröjan mot en blus, eller från gympadojor till klackar, säger hon.

Vi återser även en favorit bland ytterkläderna, ­nämligen den varma dunkappan i lätt material. Detaljer som välplacerade fickor och bra reflexer finns fortfarande kvar och Pernilla ser fram emot premiäranvändningen.

– Redan i somras längtade jag efter kyla för att få ­anledning att använda den nya dunkappan som vi i år ­lanserar i en ljust krämfärgad nyans. Och så har vi även en chokladbrun dunjacka i kollektionen! Den är ­supersnygg, och jag vet att även min dotter Bianca ­kommer att älska den.

POPPA MED FÄRG
Bland höstens plagg hittar vi självklart inslag av rosa, för som Pernilla säger, ”Livet blir lite roligare i rosa!”. En ­helrosa volangklänning blir extra kaxig med praktiska fickor. Och en rosarutig shacket, vilket är en ­kombination av skjorta och rock med krage och stora bröstfickor, piggar upp lite extra i höstmörkret med matchande mössa och halsduk.

– Jag vill verkligen uppmuntra till att poppa! Det är bekvämt att klä sig i svart men det kan vara kul att våga ta ut svängarna med lite färg, utan att för den del känna sig utklädd, säger Pernilla.

Vill man inte börja med chockrosa kan ett första steg till mer färg vara att satsa på mer nedtonade nyanser som mossgrönt eller blått. Något mer färgstark är den stickade koboltblå klänningen med puffärm, som är en av Pernillas favoriter. Eller så kan man välja en beige collegetröja som sticker ut lite extra tack vare ett tryck bestående av stora rosa initialer.

Pernilla inspirerar kvinnor i alla storlekar att våga lite mer. Hon får ofta höra från sina kunder att de vågat bära något de aldrig tidigare vågat testa.

– Jag tycker om kläder som är smickrande för figuren och min design passar alla former. De går att bära så som man känner för. En del föredrar löst hängande, andra sätter ett skärp i midjan. Min kollektion kommer i storlek XS–XL med utvalda plagg i storlek 52–58.

Pernilla försäkrar också att i hennes kollektion ­accepteras inte plagg som sticks eller sitter åt på konstiga ställen.

LYXIG OCH BEKVÄM HEMMA
Eftersom Pernilla älskar bekväma kläder var det ett ­naturligt steg att förra säsongen komplettera med en loungekollektion. Det varma mottagandet från Gekås kunder ledde till en uppföljning denna höst.

– Jag trodde inte vi kunde överträffa förra årets ­loungekläder men jag lovar att höstens kollektion är ­fantastisk och känns så lyxig.

Den innehåller pyjamas, morgonrock och ”home wear”-plagg i beige och gröna toner. Pernillas måtto är att man inte ska behöva klä ner sig för att klä sig mysigt. Med de här kläderna kan man känna sig fin hemma men också resa bekvämt och välklätt. Pernilla rekommenderar att hoppa över jeansen och i stället känna sig bekväm på tåget eller bussen i de sköna plaggen från höstens ­loungekollektion.

Och på tal om att resa tipsar Pernilla om hennes nya väskor:

– De rymliga väskorna i höstkollektionen är så bra! De är perfekta som handbagage eller i vardagen när man behöver få plats med många saker. Vi har tidigare sålt dem i leopardmönstrat, men i höst finns de i svart och en lyxigt guldig nyans.

Pernilla gläds över att kunna skapa kläder och ­accessoarer som alla har råd att köpa, utan att behöva tumma på vare sig kvalitet eller design, något som Gekås stora volymer möjliggör.

SKONYHETER
En stor höstnyhet är också att Pernilla, tillsammans med Gekås inköpsteam, håller på att färdigställa sin första skokollektion. Resultatet lanseras till våren 2023 och Pernilla, som är en riktig skofantast, är supertaggad:

– Det är så spännande! Jag älskar skor men min stil har förändrats genom åren. Förr tänkte jag bara på att skorna skulle vara snygga och jag hade därför ofta ont i fötterna. Nu köper jag uteslutande skor som är både snygga och bekväma.

I Pernillas egen skogarderob är ett par tuffa kängor obligatoriska. Likaså ett par olika varianter av sneakers.

– Gympadojor är som ett basplagg och funkar lika bra till vardags som till en snygg kostym eller klänning. Jag gillar ju även höga klackar, men de måste vara gott om utrymme för tårna, säger Pernilla.

MINGLA MED PERNILLA
I samband med varje kollektionssläpp har Pernilla som tradition att besöka Gekås för att träffa sina kunder. Bland guldramar, ananasskulpturer och klädställningar fyllda av säsongens nyheter minglar Pernilla glatt med besökarna. Ur högtalarna strömmar självklart Pernillas egen musik.

– Att möta kunderna är något jag verkligen uppskattar. Många vill ta en selfie med mig, några berättar att de sett min show och en annan drack mitt vin förra helgen. Jag visar min nya kollektion och får vara personal shopper för en dag. Alla är så himla fina och snälla och jag är glad att de vågar komma fram för även om min show heter Hybris så har jag verkligen inte det, säger Pernilla och skrattar.

EN FARTFYLD HÖST
Upptill lanseringen av höst- och vinterkollektionen är Pernilla i full gång med sitt stora byggprojekt på ­Lidingö, där hennes arkitektritade drömhus nu tagit form och ­fokus kan riktas på inredningen. Pernilla vill skapa ­känslan av ett boutiquehotell i det nya hemmet, och har anlitat inredaren från sina favorithotell för att binda ihop stilen.

Dessutom har Pernilla nyligen lanserat sitt eget ­hudvårdsmärke, L´acuila, och i höst släpps den tolfte säsongen av Wahlgrens värld. Pernilla fortsätter också att turnera med sin populära show Hybris. Från scenen kan hon urskilja många Gekås-kunder i publiken.

– När jag ser folk som bär plagg från mina kollektioner brukar jag skicka ett extra leende till dem, säger Pernilla.

Se hela höstens kollektion här >>