Tillbaka till nyheter
Kaxigt möter mjukt i Pernillas nya kollektion

Kaxigt möter mjukt i Pernillas nya kollektion

Den 8 september 2021

Tillbaka till nyheter

Lite kaxigare, lite coolare, lite mysigare. Nu har Pernilla Wahlgrens höst- och ­vinterkollektion landat i varuhuset. Denna gång erbjuds både självklara favoriter och spännande överraskningar.

Pernilla Wahlgren ställer sig alltid en fråga när hon slutgranskar en ny kläddesign.

– ”Skulle Bianca gilla det här?” Känner jag att ja, det skulle hon, vet jag att det är bra. Jag är ju tantigare än vad hon är, så om plaggen tilltalar både mig och henne har vi träffat rätt, säger hon.

För kanske är det så man kan sammanfatta klädstilen bland Gekås kundskara: som en kombination av Pernilla Wahlgren och hennes dotter. De är två av Sveriges kändaste ansikten vars kläder nästan alltid väcker ”vill ha”-känslor hos följare och tittare. Och så fort Gekås Ullared lägger upp bilder på sitt Instagramkonto eller sin hemsida om Pernilla Wahlgrens kollektion börjar det plinga på sociala medier med frågor om passform, pris och premiärdatum.

– Ja, vi får aldrig så mycket uppmärksamhet som när vi lägger ut något om Pernillas kollektion. Kunderna älskar hennes kläder, säger Alexandra Andersson som är inköpare på Gekås och en av Pernillas samarbetspartner i framtagandet av kollektionerna som säljs exklusivt i varuhuset. Den senaste släpptes i början av september, och Alexandra sammanfattar den som lite mer edgy än tidigare. Färgmässigt gäller svart och klassiska höstfärger som grönt, vinrött, mörkblått och beige. Blommigt, guld, leopard, kamouflage och ananas är givna inslag.

ETT FAVORITPLAGG
Vi tar och kikar närmare på några plagg ur kollektionen som sätter stilen i höst och vinter. Först ut: klänningarna. Förstås.

– Klänningarna har blivit Pernillas signum. Hon klär otroligt bra i sin egen design, och de blommiga mönstren har varit kundernas favoriter sedan start. Nu tar vi det ett steg längre och det blir lite mindre gulligt. Inte lika mycket blommor utan coolare och lite murrigare, säger Alexandra.

I kollektionen finns alla längder och modeller – tunikor, volanger och puffärmar. Pernilla själv är otroligt nöjd med det breda utbudet.

– Jag känner mig alltid snygg i klänning, och i höst finns det passformer och modeller som smickrar alla åldrar och kroppar, säger hon.

En av förra årets storsäljare var dunkappan, som Pernilla använde i princip varje dag vid kyligt väder. I höstens kollektion har den uppdaterats med större öljetter, grövre dragkedja och snygg reflex.

– Det bästa med den är att den väger så lite. Andra dunkappor kan kännas bylsiga och nästan tunga över axlarna, men det gör inte den här. I nya kollektionen finns den förutom i svart också i vinrött, säger Pernilla.

FOKUS PÅ JACKOR
Ett plagg som redan i slutet på sommaren väckte uppmärksamhet på Instagram är en storrutig shacket, alltså en kombination av skjorta och rock med krage och stora
bröstfickor.

– Den var ju ett plagg som många hade i någon form förra hösten och vintern, så jag ville göra en egen eftersom jag är övertygad att den kommer att fortsätta att vara populär under flera säsonger framåt, säger Pernilla.

Det är ju höst och vinter, så det är fullt naturligt att det finns flera olika jackor och kappor att välja mellan i kollektionen. Alexandra spår en joker:

– Pilotjackan! Den är lite mer oversize än standard och har en grövre dragkedja och tampar på armarna som detaljer. Just pilotjackan tycker Pernilla är ett typiskt exempel på det som hennes kollektion står för: kläder som andas kvalitet och lyx utan att vara tokdyra.

– Många har fördomar om Gekås, att mycket som säljs där är billigt och i sämre kvalitet. Jag trodde också det tidigare. Men det stämmer ju inte alls, och den här jackan är ett bra exempel på just det. Den är snygg, lyxig och av hög kvalitet och går att dressa upp eller dressa ned och kombinera med massor av andra plagg i kollektionen, säger hon.

BLUSAR FÖR ALLA
Säsongens blusar är några av Pernillas absoluta favoriter och en design som hon är särskilt nöjd med.

– Känner man mig vet man att jag är nästintill besatt av blusar. Mönster, volanger och hög krage – det är helt perfekt. Unga tjejer älskar dem för att de är så snygga, och om man är lite äldre och vill dölja dekolletaget är de ett jättebra val utan att det ser trist och tråkigt ut. Själv stylar hon blusarna med kollektionens skinnimitationsplagg: en bootcutbyxa och en plisserad, ankellång kjol. Det finns också en skinnimitationsklänning med puffärm, skärp i midjan och v-hals.

NY LOUNGEKOLLEKTION
Och som om inte dessa plagg vore nog, dyker en exklusiv loungekollektion upp i varuhuset lagom till julklappssäsongen.

– Loungekollektionen innehåller bland annat flanellpyjamas, loungeset och sovmask. Det gäller att hålla sig framme, för den kommer att gå åt fort, säger Alexandra.

Det blir alltså en spännande säsong bland Pernilla Wahlgren-kollektionens hyllor och hängare. Plaggen och storlekar fylls på hela tiden, så det är alltid värt att ta en tur och kolla vad som finns inne just den dagen.

Se hela kollektionen här!