Tillbaka till nyheter
Inspiration för din trädgård

Inspiration för din trädgård

Den 21 april 2023

Tillbaka till nyheter

Med sommaren kommer solens efterlängtade strålar och låter oss odla vår egen mat, njuta av de vackraste växterna och skapa utomhus­oaser för såväl umgänge som återhämtning. I varuhuset finns allt du behöver för att njuta maximalt av sommarsäsongen.

ODLA SJÄLV!
Äntligen är det säsong för att odla både dekorativt och ätbart. I varuhuset hittar du produkter från Weibulls som får dina odlingar att spira. Passa på att införskaffa jord, lecakulor, gödning, näring och praktiska tillbehör för din egen odling.

KLIMATSMARTA ODLINGSKRUKOR
När det kommer till odling är återvunnen plast ett oslagbart material. Det är hållbart, bevarar fuktigheten i jorden och tål alla temperaturer. Krukorna i Botanica-serien tillverkas i Norden av 100 procent återvunnen plast och passar perfekt för såväl odling som dekoration

 

Naturens lyxhotell på gekås

 

INRED MED LJUS!
Med solcellslampor kan du lysa upp och skapa stämningsfull atmosfär på din uteplats eller i trädgården helt utan sladdar och elförbrukning. Solcellsbatterierna laddas nämligen av dagsljuset och tänds sedan när det skymmer. I varuhuset hittar du allt från roliga trädgårdsskulpturer med solcellslampor till stilrena fasad- och gångvägslampor.

 

GARDENA SJÄLVBEVATTNING
Glöm tunga vattenkannor och trassliga slangar! Med Gardenas ­droppbevattningssystem sparar du tid och kan minska vattenförbrukningen med upp till 70 procent. Tack vare systemets höga precision hamnar vattnet precis där växten behöver det som mest, nämligen vid rötterna.

ROBOTGRÄSKLIPPARE
Shoppa prisvärda tillbehör till din robotgräsklippare! Vi erbjuder installationsmaterial och förbrukningsartiklar av bästa kvalitet från det svenska varumärket Grimsholm Green.

 

PLANERA FÖR DIN TRÄDGÅRD
I denna vackert illustrerade månadskalender får du hjälp att överblicka ­odlingsåret och kan samla dina inköpslistor, notera vilka blommor och ­grönsaker som du har odlat och anteckna allt som du vill kommas ihåg till nästa år. ­Kalendern har också gott om utrymme för dig att samla inspiration till nya ­projekt, göra moodboards och skissa på dina planer.

 

Satsa på en ogräsrensare från Fiskars med ergonomisk design som ger en riktigt bekväm arbetsställning.

VÄLJ RÄTT REDSKAP
Om du älskar att påta i trädgården är det klart att du ska ha riktigt bra ­redskap till hjälp. I varuhuset hittar du ett brett utbud av kvalitetsredskap från varumärket Fiskars. Här finns  redskapen som hjälper dig att rensa ogräs, klyva ved, sopa gångarna och beskära träd, år ut och år in.

 

ODLA EXOTISKT!
Tanken på att plocka solvarm frukt från ett eget träd lockar många av oss. Och med lite extra vård, omsorg och research kan exotiska träd som citrus, oliv och
fikon trivas riktigt bra även här i norr. Våga testa! I ­varuhuset hittar du under våren och sommaren exotiska ­krukväxter av olika slag att börja med.

LÄTTODLAT I KRUKA!
Vad sägs om att själv odla allt du ­behöver för att svänga ihop en ­ekologisk och ­närproducerad ­grönsallad? Hos oss hittar du fröerna!

Sallad
Basen i din sallad odlar du enkelt i en lite större kruka med god dränering. Tänk på att vattna ofta, annars kan salladen smaka beskt.

Tomat
Fröså inomhus och vattna sedan mycket och regelbundet när plantan har börjat växa och flyttat ut. På balkongen är det bäst att odla busktomater eller körsbärstomater.

Gurka
Gurkan trivs som bäst i gassande sol och värme. Så den i en rejäl kruka med minst 10 liter jord per planta och ge näring regelbundet.

Rädisa
Perfekt att odla i mindre krukor på din balkong eller uteplats! Så fröna med fem centimeters mellanrum och gärna i grönsaksjord.

Sockerärta
Sockerärta är tacksamt att odla då den gror snabbt och ger riklig skörd hela sommaren. Välj en rejäl kruka och vattna rikligt så kommer sockerärtan att trivas.