Tillbaka till nyheter
Information om Coronaviruset och Gekås åtgärder

Information om Coronaviruset och Gekås åtgärder

Den 13 mars 2020

Tillbaka till nyheter

Med anledning av spridningen av Coronaviruset (Covid 19) följer Gekås Ullared noga händelseutvecklingen och agerar i linje med Folkhälsomyndighetens och Utrikesdepartementets riktlinjer. Läs mer om vilka åtgärder vi vidtagit hittills.

Varuhuset
Från 29 mars finns ett förbud mot allmänna sammankomster med mer än 50 personer. Detta förbud gäller inte gallerior, handelsplatser och butiker. Varuhuset är därför öppet som vanligt och ordinarie öppettider gäller.
Från 2 april halverar Gekås Ullared antalet kunder som kan befinna sig i varuhuset samtidigt. Butiksytan är 40 000 kvadratmeter och den nya begränsningen ger varje kund ett minimum av 10 kvadratmeter. Då besöksantalet för tillfället är kraftigt reducerat kommer endast lördagar och eventuellt påskhelgen att påverkas av begränsningen.

I varuhuset har vi vidtagit åtgärder för att minimera risken för köbildning. Vi påminner våra kunder om att tänka på avståndet och har märkt upp lämpligt avstånd mellan personer som står i kö. Dessa markeringar sätts upp på alla platser där risk för trängsel föreligger, t.ex. spelbutik, varubyte, rullband, hissar och provrum.

För att minimera risken för köer och trängsel i kassalinjen kommer varannan kassa att vara obemannad. Vi sätter också upp plexiglas mellan kund och personal för att minska risken för smittspridning i samband med betalningen. Information till våra kunder som påminner om att hålla avståndet, undvika köbildning och vara noga med handhygienen finns uppsatt runt om i varuhuset.

Restauranger
Vi agerar i linje med Folkhälsomyndighetens regler och rekommendationer. Vi har löpande kontakt med den lokala Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen som har godkänt våra rutiner. I samtliga av Gekås Ullareds restauranger har vi vidtagit åtgärder för att undvika trängsel och köbildning. Vi påminner våra kunder om att hålla avståndet och har märkt upp lämpligt avstånd mellan personer som står i kö.
För att ge våra kunder möjlighet att hålla fysiskt avstånd till varandra fokuserar vi matserveringen till Plan 3 där våra största restauranger finns. Sportbaren har öppet som vanligt men serverar endast kall mat, fika och dryck. Sallad & Matbaren är stängd tills vidare.

Interna åtgärder
Som företag har vi vidtagit en rad åtgärder för att skydda personal och besökare, samt minska risken för smittspridning. Alla tjänsteresor utanför Sveriges gränser har stoppats i enlighet med Utrikesdepartementets rekommendationer. Vi avråder även våra medarbetare från alla utlandsresor i dagsläget. Medarbetare som kommer hem från resor till riskområden, både in- och utrikes, måste i dagsläget stanna hemma från arbetet i 14 dagar. I övrigt uppmanar vi all personal att vara extra noggranna med hygien och stanna hemma vid minsta sjukdomssymptom.

Gekås Ullared håller varuhuset och övriga funktioner öppna tills annat meddelas. Vår hemsida uppdateras med den senaste informationen.

/Boris Lennerhov, vd Gekås Ullared