Tillbaka till nyheter
Information om Coronaviruset och Gekås åtgärder

Information om Coronaviruset och Gekås åtgärder

Den 23 december 2021

Tillbaka till nyheter

Med anledning av coronapandemin följer Gekås Ullared noga händelseutvecklingen och agerar i linje med rådande lagar och riktlinjer. Vi tar vårt ansvar och anpassar verksamheten för att minska risken för smittspridning. Handeln omfattas inte av regeln för uppvisande av covidpass. Läs mer om vilka åtgärder vi vidtagit hittills.

Utökade restriktioner
Från och med torsdag 2021-12-23 gäller nya restriktioner för Handeln som innebär att vi får ta in 1 besökare per 10 kvadratmeter butiksyta, det vill säga ett besöksantal på 3103 personer. Vi har väl inarbetade rutiner för att kontrollera kundtillströmningen och säkerställa besöksantalet med både digitala räkneverk och ansvarig personal.

Åtgärder i varuhuset
Vi har vidtagit åtgärder för att minimera risken för köbildning i varuhuset.

  • Vi påminner våra kunder om att tänka på avståndet och har märkt upp lämpligt avstånd mellan personer som står i kö. Dessa markeringar finns på alla platser där risk för trängsel föreligger, till exempel spelbutik, varubyte, restauranger, rulltrappa och hissar.
  • Vi har monterat plexiglas mellan kund och kassapersonal för att minska risken för smittspridning i samband med betalningen.
  • Information till våra kunder som påminner om att hålla avståndet, undvika köbildning och vara noga med handhygienen finns uppsatt runt om i varuhuset.

Har du något sjukdomssymptom skall du stanna hemma.

Välj rätt shoppingdag!
Besök oss gärna en vardag, måndag – torsdag, tidigt på morgonen eller senare på eftermiddag/kväll. Se våra aktuella öppettider här.

Våra restauranger

Även i restaurangerna gäller nya restriktioner från och med torsdag 2021-12-23 som innebär att det får sitta max 8 personer i ett sällskap, och det skall vara 1 meter avstånd mellan varje sällskap.

Vi har plockat bort sittplatser för att öka avståndet mellan personer. Vi påminner via skyltar och golvdekaler om vikten av att hålla avstånd och har tydligt märkt upp lämpligt avstånd mellan personer som står i kö.

Våra boendeanläggningar
Gekåsbyn, Hotellet och Motellet följer noga de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten tillsammans med branchorganisationen Visita har tagit fram för camping, hotell och övrigt boende. Vi har utökade städrutiner i våra servicehus och boendeanläggningar och rengör samtliga kontaktytor med tätare mellanrum. I samtliga boendeanläggningar finns skyltar som påminner om att hålla avstånd och minska risken för smittspridning. Även våra medarbetare har fått tydliga instruktion för hur de minskar risken för smittspridning.

Gekås Ullareds samtliga verksamheter har öppet som vanligt. Vår hemsida uppdateras löpande med den senaste informationen.