Tillbaka till nyheter
Information om Coronaviruset och Gekås åtgärder

Information om Coronaviruset och Gekås åtgärder

Den 13 mars 2020

Tillbaka till nyheter

Med anledning av coronapandemin följer Gekås Ullared noga händelseutvecklingen och agerar i linje med rådande lagar och riktlinjer. Vi tar vårt ansvar och anpassar verksamheten för att minska risken för smittspridning. Läs mer om vilka åtgärder vi vidtagit hittills.

Begränsningar i varuhuset
Gekås Ullared är öppet som vanligt men den nya pandemilagen begränsar besöksantalet i varuhuset till 500 personer från och med 2021-03-06. För att minska risken för kraftig köbildning delar vi upp varuhuset i två delar med 500 besökare per yta. Vi benämner ytorna som Gula varuhuset och Blå varuhuset. Dessa har separata in- och utgångar, egna kassalinjer och åtskilda ingångsköer. Vi arbetar löpande för att skapa en trygg och säker miljö för alla som shoppar, bor och äter hos oss. Gekås Ullared har ända sedan pandemins utbrott våren 2020 valt att kraftigt begränsat antalet kunder i varuhuset. Vi har därför väl inarbetade rutiner för att kontrollera kundtillströmningen och säkerställa besöksantalet med både digitala räkneverk och ansvarig personal.

Läs mer om det begränsade besöksantalet och hur påverkar ditt besök i varuhuset >>

Just nu är veckosluten, fredag-söndag, de mest välbesökta dagarna. På grund av det kraftigt begränsade besöksantalet kan vi tyvärr inte garantera att alla som besöker Ullared får möjlighet att handla i varuhuset. Som besökare får du räkna med kötid för att komma in och ut från varuhuset . Vill du minska risken kö och väntetid, planera ditt besök till en veckodag, måndag-torsdag, och kom gärna tidig morgon eller sen eftermiddag. Vi uppmanar alla att handla ensamma och effektivt för att ge fler möjlighet att besöka varuhuset.

Information till våra kunder som påminner om att hålla avståndet, undvika köbildning och vara noga med handhygienen finns uppsatt runt om i varuhuset. Vi har också regelbundna utrop i vår kundradio med samma information.

Kö & kassa i varuhuset
Vi har vidtagit åtgärder för att minimera risken för köbildning i varuhuset. Vi påminner våra kunder om att tänka på avståndet och har märkt upp lämpligt avstånd mellan personer som står i kö. Dessa markeringar sätts upp på alla platser där risk för trängsel föreligger, t.ex. spelbutik, varubyte, restauranger, rulltrappa och hissar. Våra provrum har öppet som vanligt men under välbesökta dagar kan väntetiden bli längre än normalt. Vi ber dig också att minska risken för trängsel genom att inte ta med någon person till provrummet som smakråd.

För att minimera risken för trängsel och närkontakt mellan kunder i kassalinjen är varannan kassa obemannad. Under välbesökta dagar kan det därför vara längre kötid för att komma fram till kassan. Vi har monterat plexiglas mellan kund och kassapersonal för att minska risken för smittspridning i samband med betalningen. Information till våra kunder som påminner om att hålla avståndet, undvika köbildning och vara noga med handhygienen finns uppsatt runt om i varuhuset.

Våra restauranger
Våra restauranger i varuhuset följer noga Regeringens pandemilag och de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten har upprättat. För närvarande får man endast sitta 1 person per bord i varuhusets restauranger. Denna lag gäller för alla serveringsställen som utgör en del av en handelsplats och som inte kan nås genom egna entréer. Undantaget från lagen är personer med särskilda behov och barn i målsmans sällskap. Tänk på att planera ditt restaurangbesök så att det fungera smidigt för dig och ditt sällskap. Vi har löpande kontakt med den lokala Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen som har godkänt våra rutiner. I samtliga av Gekås Ullareds restauranger har vi vidtagit åtgärder för att undvika trängsel och köbildning. Vi har plockat bort sittplatser för att öka avståndet mellan personer. Vi påminner via skyltar och golvdekaler om vikten av att hålla avståndet och har tydligt märkt upp lämpligt avstånd mellan personer som står i kö.

Vi har minskat antalet sittplatser i samtliga restauranger för att skapa avstånd mellan människor. I kassa, och andra platser med kontakt mellan gäst och personal, har vi satt upp plexiglas som minskar risken för smittspridning. Vi har även satt plexiglas mellan sittbåsen i Sportbaren. De utökade avstånden kan göra att kön uppfattas som längre, men hastigheten är densamma som tidigare. I övrigt följer vi alla ordinarier städ- och matsäkerhetsrutiner och följer upp dessa med utomstående kontrollanter.

Våra boendeanläggningar
Gekåsbyn, Hotellet och Motellet följer noga de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten tillsammans med branchorganisationen Visita har tagit fram för camping, hotell och övrigt boende. Vi har utökade städrutiner i våra servicehus och boendeanläggningar och rengör samtliga kontaktytor med tätare mellanrum. I samtliga boendeanläggningar finns skyltar som påminner om att hålla avstånd och minska risken för smittspridning. Även våra medarbetare har fått tydliga instruktion för hur de minskar risken för smittspridning.

Gekås Ullared håller varuhuset och övriga funktioner öppna tills annat meddelas. Vår hemsida uppdateras med den senaste informationen.