Tillbaka till nyheter
Information om Coronaviruset och Gekås åtgärder

Information om Coronaviruset och Gekås åtgärder

Den 9 februari 2022

Tillbaka till nyheter

Med anledning av coronapandemin följer Gekås Ullared noga händelseutvecklingen och agerar i linje med rådande lagar och riktlinjer. Vi tar vårt ansvar och anpassar verksamheten för att minska risken för smittspridning. Handeln omfattas inte av regeln för uppvisande av covidpass. Läs mer om vilka åtgärder vi vidtagit hittills.

Restriktioner upphör
Från och med onsdag 2022-02-09 upphör restriktioner för Handel och Restaurang vilket innebär att det inte längre finns några begränsningar gällande antal besökare i varuhuset och antal sittande gäster per bord i våra restauranger. Vi följer fortfarande Folkhälsomyndighetens rekommendation om att hålla avstånd och undvika trängsel.

Åtgärder i varuhuset & restauranger
Vi har vidtagit åtgärder för att minimera risken för köbildning i varuhuset.

  • Vi påminner våra kunder om att tänka på avståndet och har märkt upp lämpligt avstånd mellan personer som står i kö. Dessa markeringar finns på alla platser där risk för trängsel föreligger, till exempel spelbutik, varubyte, restauranger, rulltrappa och hissar.
  • Vi har monterat plexiglas mellan kund och kassapersonal för att minska risken för smittspridning i samband med betalningen.
  • Information till våra kunder som påminner om att hålla avståndet, undvika köbildning och vara noga med handhygienen finns uppsatt runt om i varuhuset.
  • I våra restauranger påminner via skyltar och golvdekaler om vikten av att hålla avstånd och har tydligt märkt upp lämpligt avstånd mellan personer som står i kö.

Åtgärder i Gekåsbyn
Gekåsbyn, Hotellet och Motellet följer noga de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten tillsammans med branchorganisationen Visita har tagit fram för camping, hotell och övrigt boende. Vi har utökade städrutiner i våra servicehus och boendeanläggningar och rengör samtliga kontaktytor med tätare mellanrum. I samtliga boendeanläggningar finns skyltar som påminner om att hålla avstånd och minska risken för smittspridning.

Har du något sjukdomssymptom skall du stanna hemma.

Välj rätt shoppingdag!
Besök oss gärna en vardag, måndag – torsdag, tidigt på morgonen eller senare på eftermiddag/kväll. Se våra aktuella öppettider här.