Tillbaka till nyheter
Information om Coronaviruset och Gekås åtgärder

Information om Coronaviruset och Gekås åtgärder

Den 29 september 2021

Tillbaka till nyheter

Med anledning av coronapandemin följer Gekås Ullared noga händelseutvecklingen och agerar i linje med rådande lagar och riktlinjer. Vi tar vårt ansvar och anpassar verksamheten för att minska risken för smittspridning. Läs mer om vilka åtgärder vi vidtagit hittills.

Lättnader i restriktionerna
Myndigheterna ändrar från och med torsdag 2021-07-15 restriktionerna och de tidigare begränsningarna av antalet besökare i varuhuset plockas bort. Från och med onsdag 2021-09-29 lättar restriktionerna ytterligare och begräsningarna för Restauranger plockas bort. Men trots dessa förändringar så kommer vi att sakta men säkert öka mängden besökare som får vistas i varuhuset samtidigt för att kunna upprätthålla rekommendationerna vad gäller avstånd och trängsel. Vi fortsätter med utökade öppettider för att skapa mer utrymme och undvika köbildning. Gekås Ullared har ända sedan pandemins utbrott våren 2020 valt att kraftigt begränsa antalet kunder i varuhuset. Vi har därför väl inarbetade rutiner för att kontrollera kundtillströmningen och säkerställa besöksantalet med både digitala räkneverk och ansvarig personal.

Minska risken för väntetid
Under hösten har vi som flest kunder under veckosluten. Besök oss gärna en vardag, måndag–torsdag. Fredag, lördag & söndag har vi nu utökade öppettider. Se våra aktuella öppettider här.

Kö & kassa i varuhuset
Vi har vidtagit åtgärder för att minimera risken för köbildning i varuhuset. Vi påminner våra kunder om att tänka på avståndet och har märkt upp lämpligt avstånd mellan personer som står i kö. Dessa markeringar finns på alla platser där risk för trängsel föreligger, till exempel spelbutik, varubyte, restauranger, rulltrappa och hissar. Våra provrum har öppet som vanligt men under välbesökta dagar kan väntetiden bli längre än normalt. Vi ber dig också att minska risken för trängsel genom att inte ta med någon extra person till provrummet som smakråd.

Under välbesökta dagar kan det vara längre kötid  till våra kassor. Vi har monterat plexiglas mellan kund och kassapersonal för att minska risken för smittspridning i samband med betalningen. Information till våra kunder som påminner om att hålla avståndet, undvika köbildning och vara noga med handhygienen finns uppsatt runt om i varuhuset.

Våra restauranger
I samtliga av Gekås Ullareds restauranger har vi vidtagit åtgärder för att undvika trängsel och köbildning. Vi har plockat bort sittplatser för att öka avståndet mellan personer. Vi påminner via skyltar och golvdekaler om vikten av att hålla avstånd och har tydligt märkt upp lämpligt avstånd mellan personer som står i kö.

Våra boendeanläggningar
Gekåsbyn, Hotellet och Motellet följer noga de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten tillsammans med branchorganisationen Visita har tagit fram för camping, hotell och övrigt boende. Vi har utökade städrutiner i våra servicehus och boendeanläggningar och rengör samtliga kontaktytor med tätare mellanrum. I samtliga boendeanläggningar finns skyltar som påminner om att hålla avstånd och minska risken för smittspridning. Även våra medarbetare har fått tydliga instruktion för hur de minskar risken för smittspridning.

Gekås Ullareds samtliga verksamheter har öppet som vanligt. Vår hemsida uppdateras löpande med den senaste informationen.