Tillbaka till nyheter
Glenn Strömberg Collection - Femte gången gillt!

Glenn Strömberg Collection – Femte gången gillt!

Den 31 mars 2021

Tillbaka till nyheter

Det ljuva livet med familjen i Italien har bytts ut mot långvistelse på hotell i Stockholm. Men Glenn Strömberg klagar inte. Särskilt inte eftersom han har hotellgarderoben full med favoritkläder från sin senaste kollektion för Gekås Ullared.

Det är tisdag förmiddag och Glenn Strömberg har precis kommit upp från hotellfrukosten på Elite Palace i Stockholm. Strax ska han ta på sig en tröja och en jacka, naturligtvis från sin egen kollektion, och gå ut och gå sin dagliga promenad runt Brunnsviken. 

– Det brukar bli 16–17 kilometer. Jag går och njuter, tittar ut över vattnet, funderar över min dag. Och sen brukar jag gå till gymmet på eftermiddagen, säger han. 

Rutiner är viktigt även om tillvaron har blivit minst sagt annorlunda för fotbollskommentatorn Glenn Strömberg. När allt var som vanligt tillbringade han visserligen större delen av sin tid hemifrån, men reste obehindrat mellan Europas fotbollsländer och mästerskap i hela världen. Han satt i oräkneliga kommentatorsbås på olika arenor de flesta kvällar i veckan. Nu har han i princip bott på ett och samma hotellrum sedan förra sommaren. Hem till Bergamo har han bara kunnat åka vid några få tillfällen på grund av restriktionerna. Han sköter allt fotbollssnack från en studio i Stockholm oavsett var matcherna spelas och ser dem numera bara på tv-skärm. 

– Normalt sett, på en arena, ser jag ju mer än vad tvtittarna gör, kan följa individuella spelare och notera sådant som händer där bollen och kameran inte är. Nu måste jag leta mer i bilden och dra slutsatser jag kan berätta om utifrån det. Det är ju bättre att vara på stadion, men fotbollen är ju lika bra även om man inte är på plats, säger han. 

 

Vid det här laget är Strömberg Collection välkänt för sina uppdaterade basplagg, snygga mönster och genomtänkta passform.

 

NY KOLLEKTION 

Förutom fotboll, träning och trav tar den nya klädkollektionen just nu hans tid i anspråk. Det har blivit dags för den femte kollektionen herrkläder för Gekås Ullared. En kollektion som liksom de tidigare speglar Glenn Strömbergs egen klädsmak. Lättburna plagg som är enkla att mixa och matcha med varandra, dressat utan att vara för uppklätt. Kläder att trivas i. 

– Jag tror att folk gillar mina kläder för att de inte är så svåra att ha på sig och passar i alla sammanhang. De är avslappnade och har lagom med detaljer. Men det är genomtänkta detaljer. Det är sådant jag kan bli väldigt irriterad över annars, säger han. 

Därför är han noga med var loggor placeras och hur dragkedjor fungerar. Små saker kan utgöra skillnaden mellan ett favoritplagg man vill bära varje dag och ett plagg som blir hängande i garderoben. 

– Mina jackor är det till exempel många som säger att de gillar för att de är lite tajta över handleden så att det inte blåser in i ärmen.

 

Glenn slår ett slag för axelremsväskan, ett herrmode som han varit med och gjort populärt igen.

 

HOODTRÖJOR I NYA FÄRGER

Nytt för den här säsongen är bland annat hoodtröjor – en riktig fullträff både till färg och form, tycker Glenn Strömberg. Inte för bylsiga och med en dekorativ lodrät dragkedja fram på ena bröstet. 

– De finns i en ny färg, mörk grågrön, och så blått, min favoritfärg. Jag använder dem jättemycket och får kommentarer varenda gång om hur snygga de är. 

Ett av Glenn Strömbergs kännetecken är axelremsväskan, ett herrmode som han varit med och gjort populärt igen. 

– Jag tycker att det är riktigt fult att gå med grejer i fickorna – det förstör snittet och silhuetten på kläderna och ser rent ut sagt för jäkligt ut. Men det är ju ganska mycket man ska ha med sig, så då är det perfekt med en väska över axeln. 

Sju är Glenn Strömbergs fotbollströjnummer, hans logga på kollektionen och också det antal oumbärliga saker han alltid har i väskan: telefonen, kontanter i olika valutor, pass, kreditkort och bonuskort, nycklar och naturligtvis snus. 

– Har jag bara väskan med mina sju grejer klarar jag mig överallt, oavsett vad som händer, säger han.

 

Glenn är noga med hur loggor placeras och hur dragkedjor fungerar på plaggen i hans kollektion. Det är detaljerna som gör skillnaden mellan ett favoritplagg som man vill bära varje dag och ett plagg som bara blir hängande i garderoben.

 

SOMMARMODE

Senare i år blir det förhoppningsvis en längre paus från hotellivet i Stockholm när han åker till Teneriffa för att träffa barn och barnbarn och hänga på dotterns surfställe. Naturligtvis i kläder från senaste vår-och sommarkollektionen. 

– En perfekt dag på Teneriffa går jag klädd i shorts och en Tshirt med den stora Strömberg-loggan på – det är lite kul att vara en riktigt tydlig reklampelare. På kvällen tar jag på mig någon av skjortorna, det blir lite lagom uppklätt utan att bli stelt. Jag går i mina egna kläder till 95 procent – det måste väl vara det bästa betyget!

Se vårens och sommarens kollektion här >>