Tillbaka till nyheter
Glädjen i att vara en del av ett team

Glädjen i att vara en del av ett team

Den 12 juni 2024

Tillbaka till nyheter

Adel Shkhes har startat ett nytt liv i Sverige, och vill omge sig med glada människor och vistas i en positiv arbetsmiljö. En sådan varm tillvaro har han hittat i restaurangverksamheten på Gekås Ullared.

Adel är uppvuxen i Syrien, men lämnade hastigt sitt hemland i oktober 2012 efter att kriget brutit ut. Efter att ha jobbat som journalist på tidning, radio och tv i 15 år, var det inte säkert för honom att stanna kvar i hemlandet. Adel hann precis flyga ut ur landet innan flygplatsen stängdes och tillbringade bland annat sex månader i Istanbul innan han med båt tog sig mot Sverige. Adel är utbildad lärare och arbetade under fyra år med barn i olika svenska kommuner och studerade även ett år på Göteborgs universitet på ett program för personer med utländsk lärarbehörighet. Han jobbade också inom äldrevården innan han blev en del av den stora Gekåsfamiljen.   

– När pandemin bröt ut jobbade jag inom hemtjänsten. Jag tycker verkligen om att jobba med äldre men de oroliga omständigheterna gjorde dem väldigt ledsna, vilket även tog fram sorgen i mig. Jag behöver omge mig med glädje för att må bra, och här på Gekås får jag vara den glädjespridare jag egentligen är, säger Adel.

Adel arbetar inom restaurangverksamheten på Gekås Ullared och bakom kassan bjuder han alltid sina kunder på ett varmt mottagande och ger det där lilla extra för att skapa en ännu bättre upplevelse. Snabb och bra service är hans högsta prioritet.

– Jag märker att det gör kunderna glada, och i Restaurangen väljer många min kassa där jag bemöter dem med ett stort leende, säger Adel.

Sedan en tid tillbaka är Adel bosatt i Varberg, en stad som påminner honom om hans egen hemstad vid Medelhavet. Den fasta anställningen på Gekås Ullared gjorde det också möjligt för Adels fru att flytta till honom i Sverige.

– Det är fantastiskt att sedan några månader tillbaka ha min fru här. Jag har känt henne sedan vi var barn, men vi träffades igen bara sju dagar innan kriget bröt ut och jag tvingades fly. För ett år sedan gifte vi oss i Sudan, men att äntligen få leva tillsammans känns helt fantastiskt. Den första julen vi fick tillbringa tillsammans var den bästa på evigheter, säger Adel.

På Gekås jobbar Adel bland annat i Personalrestaurangen där han verkligen uppskattar att ingå i ett team:

– Här i restaurangen har vi ett fantastiskt välfungerande arbetslag. Alla vet vad som ska göras och jobbar engagerat för att tillsammans lösa alla uppgifter. På samma sätt fungerar det hemma, där jag och min fru är ett bra team. Vi delar på alla sysslor, för allt blir mycket lättare då.

På sin fritid studerar Adel svenska, och journalisten i honom håller sig fortfarande uppdaterad på vad som händer i världen. Ibland genomför han mindre filmprojekt eller publicerar innehåll på Youtube och sociala medier, men varje dag ser han fram emot att komma till jobbet på Gekås:

– För mig är det viktigt med rutiner och till och med när jag har en ledig dag kan jag faktiskt längta till jobbet.