Tillbaka till nyheter
Gekås vd Boris Lennerhov får medalj av Kung Carl XVI Gustav!

Gekås vd Boris Lennerhov får medalj av Kung Carl XVI Gustav!

Den 13 juni 2019

Tillbaka till nyheter

Den 10/6 fick Gekås vd Boris Lennerhov ta emot 8:e storleken i Serafimerordens band vid en högtidlig ceremoni på Kungliga Slottet. Medaljen fick han för sina betydande insatser för svenskt näringsliv.

Sedan början av 1800-talet har Konungens medalj förlänats för särskilda förtjänster. I år fick Gekås vd Boris Lennerhov ta emot 8:e storleken i Serafimerordens band för betydande insatser för svenskt näringsliv. Medaljen delades ut av Kung Carl XVI Gustav vid en högtidlig ceremoni på Kungliga slottet.

– Jag är självklart glad, tacksam och stolt över att ha fått ta emot denna medalj för mitt arbete inom svensk handel och näringsliv, säger Boris Lennerhov. Och jag delar den med alla fantastiska medarbetare som jag fått möjlighet att arbete med genom åren, inte minst på Gekås Ullared.

Kung Carl XVI Gustav och Drottning Silvia besökte Ullared 2013 då kungen firade sina 40 år på tronen med en Eriksgata genom Sverige. Boris bjöd då på en guidad tur i varuhuset. Och även i samband med medaljceremonin blev det en pratstund med Sveriges kung.

– Kung Carl Gustav är väldigt trevlig och lättsam! Han har mycket humor, även om han kanske inte får möjlighet att visa det i sitt ämbete särskilt ofta. Jag pratar med honom som med vem som helst, säger Boris.

Sedan nyheten att Boris fått ta emot Konungens medalj spreds på Facebook har över 1 300 gratulationshälsningar skickats från Gekåskunder över hela Sverige.

– Jag vill skicka ett stort, ödmjukt TACK tillbaka till alla som skrivit, säger Boris. Gekås kunder är fantastiska och det är häftigt att se deras engagemang!