Tillbaka till nyheter
Gekås Ullared förvärvar Sveriges största skobutik

Gekås Ullared förvärvar Sveriges största skobutik

Den 17 december 2020

Tillbaka till nyheter

Gekås Ullared fortsätter att satsa stort för att utveckla shoppingdestinationen och blir från 1 januari 2021 majoritetsägare i anrika Sko-Boo i Ullared. Sveriges enskilt största skobutik öppnar i varuhuset i början av 2022, meddelar Gekås vd Boris Lennerhov.

Gekås vd Boris Lennerhov visar inga tecken på att minska på tempot, trots att han vid årsskiftet rundar av sin karriär som vd för Gekås Ullared efter 20 framgångsrika år. Företaget väljer nu att göra en storsatsning och bredda varuhusets sortiment med en efterlängtad nyhet – Skor!

Vi arbetar med kundfokus som ständigt ledord och just prisvärda skor har varit särskilt efterfrågat bland Gekås kunder under många år, säger Boris. Att vi nu blir majoritetsägare i Sko-Boo, som är ett anrikt företag med lång tradition av skoförsäljning i Ullared, känns fantastiskt bra.

Sko-Boo öppnade i Ullared 1969 av Bo Carlsson, bara sex år efter att Gekås grundare Göran Karlsson slog upp portarna till sin lågprisbutik Firma Ge-Kås Manufaktur.

– Göran och Bo var goda vänner och hade redan från starten ett ”gentlemen’s agreement” att inte konkurrera med varandras verksamheter. Det är anledningen till att det har dröjt nästan 60 år för oss att ta in skor i varuhusets sortiment, berättar Boris.

Under 2021 är Sko-Boo kvar i nuvarande lokal i Ullared. I början av 2022 öppnar sedan Gekås Ullareds nya skoavdelning på ett eget våningsplan i varuhuset. Det blir Sveriges enskilt största skobutik med 2 500 kvadratmeter försäljningsyta – dubbelt så stor som Sko-Boos nuvarande butik.

– Vi kommer att erbjuda ett ännu bredare sortiment med skor för både dam, herr och barn. Precis som på varuhusets övriga avdelningar satsar vi på bra kvalitet till absolut bästa pris och flera välkända varumärken, säger Boris.

Sko-Boos nuvarande ägare, Jörgen Carlsson, blir kvar som minoritetsägare under de kommande åren med en ägarandel på 30 procent. Han tillträder rollen som vd i det nya dotterbolaget Sko-Boo Sko AB, och kommer att utveckla varuhusets nya skoavdelning tillsammans med Gekås Ullared.

– Det känns otroligt bra att skotraditionen här i Ullared kan växa och utvecklas under Gekås tak, säger Jörgen. Alla duktiga medarbetare från Sko-Boo stannar kvar i verksamheten och tillsammans kan vi skapa ett extremt bra utbud som lockar ännu fler besökare till Ullared.

Kontaktpersoner:
Boris Lennerhov, vd Gekås Ullared, 0705 38 03 90
Jörgen Carlsson, delägare Sko-Boo, 0705 52 96 12