Tillbaka till nyheter
Gekås Ullared förvärvar Hotell Ulla i Ullared

Gekås Ullared förvärvar Hotell Ulla i Ullared

Den 21 december 2020

Tillbaka till nyheter

Gekås Ullared fortsätter att utveckla shoppingdestinationen och breddar nu sitt utbud av övernattningsmöjligheter. ”Vi förvärvar Hotell Ulla som ligger utmed väg 153 i Ullared. Här kommer vi att erbjuda övernattning med bra standard till lågpris” säger vd Boris Lennerhov.

Gekås Ullared satsar för framtiden och ser en ökad efterfrågan på övernattningsmöjligheter i anslutning till Skandinaviens största varuhus. Under hösten har Gekås påbörjat byggnationen av ett nytt shoppinghotell med sju våningar och 154 rum mitt i Ullared. Men redan till påsk 2021 slår företaget upp portarna till sin senaste boendesatsning.

– Vi förvärvar Hotell Ulla som ligger utmed väg 153 i Ullared, bara två kilometer från varuhuset. Här kommer vi att erbjuda övernattning med bra standard till lågpris. Vi vet att många av våra besökare efterfrågar boende till ett så lågt pris som möjligt. Därför blir detta ett bra komplement till vårt befintliga boende. Sammanlagt kommer vi nu att ha 2 000 bäddar att erbjuda i destinationen, säger Boris.

Nuvarande Hotell Ulla har 61 rum och sammanlagt 220 bäddar. Hälften av rummen har hotellstandard med upp till 4 bäddar och hälften är ekonomirum med 2–6 bäddar och tillgång till dusch och toalett i gemensamma utrymmen. Istället för att bemanna receptionen till sent på kvällen kommer Gekås lansera digital självservice där gästen både kan checka in och öppna sin rumsdörr via mobilen.

– Det blir en kombination av klassiskt hotell och ett koncept som liknar vandrarhem. Gästen som bokar ekonomirum har själv möjlighet att skräddarsy övernattningen och göra tillval utifrån sin budget, säger Boris.

Från 1 mars 2021 är Gekås Ullared ägare till verksamheten och kommer göra ett upprustningsarbete både in- och utvändigt. Därefter kan de första kunna gästerna checka in lagom till påsk 2021.

Bildtext: Gekås Ullareds vd Boris Lennerhov tillsammans med Patrik Levin, som tillträder som ny vd För Gekås Ullared vid årsskiftet, framför Hotell Ulla.