Tillbaka till nyheter
Gekås Ullared fortsätter succésamarbetet med Glenn Strömberg

Gekås Ullared fortsätter succésamarbetet med Glenn Strömberg

Den 26 september 2019

Tillbaka till nyheter

Gekås Ullareds första designsamarbete med fotbollsikonen Glenn Strömberg blev en fantastisk försäljningssuccé. Nu släpps höstens herrmodekollektion och ”Il Capitano” kommer till varuhuset 26-27 september för att träffa kunderna.

När Gekås Ullared lanserade sitt första designsamarbete i företagets historia anade ingen vilken succé som väntade. Vårkollektionen sålde i rasande tempo och herrkläder för över 10 miljoner kronor lämnade varuhuset under några intensiva vår- och sommarmånader.

– Vi var själva väldigt nöjda med vårkollektionen och hade höga förhoppningar, säger Gekås sortimentschef Anne Faxén. Men kläderna sålde ännu bättre än vi kunnat ana! I snitt sålde vi 150 T-shirtar om dagen och badshortsen hann knappt ut i butiken innan de var slutsålda.

– Jag är positivt överraskad av den enorma försäljningen. Kläderna gick hem hos Gekås kunder vilket är det bästa betyget man kan få, säger Glenn Strömberg.

Den uppföljande höstkollektionen lanserades i början av september och fortsätter på samma linje som vårens modesuccé. Sportigt, lättsamt, klassiskt och casual är ord som beskriver de nya plaggen. Färgerna är klassiska med toner av marinblått, khaki, denim och armégrönt. Även plommonlila och rutmönster finns med i designen.  Förutom skjortor, T-shirtar, finstickade tröjor och jeans innehåller höstens kollektion också mössor, collagetröjor, västar och olika modeller av jackor.

– Vi satsar väldigt mycket på kvaliteterna och finishen. Plaggen ska vara något som Glenn kan stå för till riktigt bra priser, säger Anne.

Glenn själv är lite extra svag för jackorna i den nya kollektionen. Han gillar modeller som står emot lite regn och rusk, oavsett om det är i Sverige, England eller Italien.

– De nya jackorna tror jag enormt mycket på! Alla modeller är snygga, fräscha och varma. Den klassiska ullrocken är min personliga favorit, säger Glenn.

Torsdag 26/9 och fredag 27/9 kommer Glenn Strömberg vara på plats i Ullared för att träffa kunderna och delta i olika event på varuhusets herravdelning.