Tillbaka till nyheter
Gekås Ullared öppnar Sveriges största optikbutik

Gekås Ullared öppnar Sveriges största optikbutik

Den 12 maj 2017

Tillbaka till nyheter

När Gekås Ullared investerar blir det allting stort. Med en butiksytan på 750 m² och 5000 bågar att välja mellan blir Glasögonfabriken Sveriges största optikbutik.

Från Synundersökning till färdiga glasögonbågar på bara ett par timmar. Det är konceptet för Glasögonfabriken som förvärvas av Gekås Ullared och öppna ny Butik i Gallerian.Gekås Ullared jobbar ständigt med att utveckla både shoppingupplevelsen och sortimentet i varuhuset. När möjligheten att gå in som majoritetsägare i Glasögonfabriken dök upp fanns det ingen tvekan hos koncern-vd Jan Wallberg.

-För våra kunder som kommer till Ullared är det oslagbart. På väg från parkeringen stannar de till på Glasögonfabriken, gör en synundersökning som tar max 20 minuter och väljer bågar. Sedan kan de hämta sina färdiga glasögon innan de åker hem igen, säger Jan Wallberg.

-Vi öppnar Glasögonfabrikens nya butik i Gallerian och de kommer då gå från 1000 till 5000 bågar i sortimentet och även sälja linser och tillbehör. Butiksytan är 750 m², vilket gör den till Sveriges största enskilda optikbutik, berättar Jan Wallberg.

Glasögonfabriken har funnits i Ullared i över 10 år och är en unik verksamhet där tillverkning, slipning och leverans av glasögon sker på plats samma dag. Glasögonfabrikens hela tillverkning sker på plats i Ullared. Konceptet med att leverera färdiga glasögon på bara några timmar, till samma höga och jämna kvalité är unikt i Sverige. Och precis som Gekås drivs Glasögonfabriken med en väldigt tydlig prisfilosofi som man inte tummar på.

Läs mer och boka tid >>