Tillbaka till nyheter
Gekås Ullared bygger 950 kvm lekplats i Gekåsbyn

Gekås Ullared bygger 950 kvm lekplats i Gekåsbyn

Den 12 juni 2017

Tillbaka till nyheter

Gekås bygger lekplats för att tillmötesgå de yngsta besökarna. 950 kvm stor blir Gekås lekplats, som har genomgått samtliga säkerhetskontroller för att kunna garantera en så säker lek som möjligt.

Gekås nya och mest äventyrliga lekplats vänder sig till stora och små barn och är bland annat uppbyggt med olika hinderbanor, flera gungor och två linbanor. Dagen innan midsommar invigs lekplatsen med musikunderhållning, ballonger och sockervadd.

– Idag är det större krav på säkerhet och miljö än det var förr, vilket är bra. Vi vill kunna garantera säkerheten så långt det är möjligt och ta vara på miljön har alltid varit viktigt för oss på Gekås. Som förälder idag förväntar man sig att det ska vara säkert och miljöanpassat och självklart ställer vi upp på det, säger Johanna Olesen, platschef Geksåbyn.

– Vi har arbetet tillsammans med HAGS som sedan länge är certifierade och har byggt många av de bästa lekplatserna. Vi känner oss trygga med dem och de har gjort ett fantastiskt arbete, säger Johanna Olesen.

– Dagen innan midsommar har vi en stor invigning för alla barn. Det kommer bli ballonger, sockervadd och musik till barnen. Vi har också ett moment där barnen ska bedöma de olika stationerna och säga vad de tycker. För oss är det viktigt att alla barn kommer till tals, säger Johanna Olesen.

– Att lekplatsen ligger nedanför skidbacken i Gekåsbyn och inte precis framför varuhuset är inget problem. Det är enkelt att hitta hit och för våra campinggäster är det viktigt att barnenockså har någonstans att leka mitt i naturen och mitt i campingområdet på samma gång, säger Johanna Olesen