Tillbaka till nyheter
Den 15 april blir Gekås hotellet kontantfritt

Den 15 april blir Gekås hotellet kontantfritt

Den 19 mars 2018

Tillbaka till nyheter

Från och med den 15 april blir Gekås ”Hotellet” kontantlöst. Detta för att få en snabbare och enklare incheckning, men också en säkrare arbetsmiljö för personalen. Gäster kommer kunna betala med betalkort, förskottsbetala via Gekås hemsida eller betala med Swish.

– Merparten av våra kunder betalar i förväg via Gekås hemsida när de bokar rum hos oss, säger Elisabeth Nilsson, hotellchef.

Kommer detta påverka kunderna?

De flesta av våra kunder kommer förmodligen aldrig lägga märke till förändringen, men självklart kommer några, som är vana att betala kontant, märka att det inte gå längre. För fem år sedan när jag började arbeta här var det vanligt att ställa frågan ”tar ni kort här”, nu är det mer vanligt att folk undrar om vi tar kontanter, säger Elisabeth Nilsson.

Hur gör ni nu för att sprida informationen till gästerna som är på väg?

De gäster som bokat övernattning, men inte betalt i förskott kommer få information via mail. Vi kommer också informera alla kunder i vår andra informationskanaler, för att nå så många som möjligt. Och det sitter lite informationsskyltar runt omkring, säger Elisabeth Nilsson.

Vilka olika betalsätt kommer vara möjliga från och med 15 april?

Från och med den 15 april kommer det vara möjligt att betala med betalkort, Swish eller förskottsbetalning om du bokar rum via vår hemsida.

Är det ovanligt att hotell inte tar emot kontanter?

Nej, det är inte ovanligt, trenden just nu är att flera och fler hotell går mot att bli kontantlösa, precis som samhället i stort, säger Elisabeth Nilsson.