Tillbaka till nyheter
En kväll i juni är tillbaka

En kväll i juni är tillbaka

Den 8 juni 2022

Tillbaka till nyheter

Visserligen blir den i juli i år, men musikfesten En kväll i juni lär bli lika bra som vanligt. Om inte bättre. När Sveriges bästa dansbandsartister kommer till Hedevi, idrottsplatsen i Ullared, räknar arrangörerna med publikrekord.

Efter två års uppehåll kommer efterlängtade En kväll i juni tillbaka till Ullared och Hedevi.

– Det blir vårt sjunde år, och det har bara vuxit för varje år. Från två dansband som spelade för en mindre publik första året, till Skandinaviens sex största band som skapar festivalstämning två kvällar på raken för 6 500 besökare. Det blir fantastisk musik och dansglädje, det kan jag lova. Och så hoppas vi förstås på sol, säger festivalgeneralen Anna Rawlings.

I vanliga fall är det alltid helgen efter midsommar som gäller, men i år äger ­festivalen rum första helgen i juli, fast tänker inte byta namn för det.

– Nej, det är ju vårt dansbands­doftande varumärke med koppling till Lasse ­Berghagen och ”när sommarn är som bäst”, så det ändrar vi inte på. För många är det första helgen på semestern med en underbar stämning i luften. Kanske har man varit och shoppat på dagen och nu får man dansa i sommarnatten. Det är riktig lycka! säger Anna Rawlings.

Senast det begav sig var 2019, som också var festivalens bästa år hittills. Bland andra Lasse Stefanz, Larz- Kristerz och Sannex spelade, och det bjöds till och med på vigsel av ett lyckligt lottat par som vunnit Lasse Stefanz sångare Olle Jönsson som vigselförrättare. I år blir det, förutom en otrolig stark uppställning artister båda kvällarna, också massor av kringaktiviteter. Utställare, försäljning, spelstationer med pilkastning och andra tävlingar, chokladhjul och åtminstone två mat och dryckestält i samarbete med Peder & Co. Grilldoften lär ligga som en slöja över idrottsplatsen.

– Det blir en spännande meny med kvalitetsråvaror och massor av gott att välja på. Jag har hört talas om viltfärsburgare som ska vara något alldeles extra, säger Anna Rawlings som vill vara lite hemlighetsfull kring maten, men lovar att ingen kommer att behöva gå hungrig och att det finns något för alla smaker. Hon har också ett hett tips för besökarna:

– Kom tidigt! Vi öppnar klockan 18 och då blir det härlig musik i högtalarna och massor som händer innan livemusiken börjar klockan 20. Det är inte läge att dröja kvar på förfesten!

Många återkommer år efter år

– Det besökarna gillar är att det är ett enda stort dansgolv, hela 1 000 kvadrat, inte flera mindre. Vi kommer att preparera det med ett speciellt paraffin för att få rätta glidet – det är viktigt och mycket uppskattat.

Andra saker som besökarna uppskattar är att området är så stort. I år utökas både tältstorlek och det totala festivalområdet, vilket både känns tryggt för besökarna och ger förutsättningar för publikrekord. Uppe vid Hedevi öppnas också en särskild festivalcamping med 75 platser för dem som vill få lite särskild festivalkänsla.

I år tror Anna Rawlings att Perikles, som är med för första gången, blir en publikfavorit.

– Men Arvingarna är ju alltid Arvingarna: alltid i ropet, och kanske blir det något från Så mycket bättre, vem vet? Men alla band är fantastiska, och för mig är det bästa publiken och när hela dansgolvet böljar fram och tillbaka av buggande par medan alla sjunger med.

Hon tror att just gemenskapen och toleransen är några av nycklarna till evenemangets framgång.

– Vi vill vara en festival dit alla kan komma. Du behöver inte vara elitdansare, faktum är att du behöver inte ens kunna dansa. En kväll i juni är en rolig och härlig start på sommaren för alla som gillar ­musik och att umgås.

Läs mer om ”En kväll i juni” och boka biljetter här >>