Tillbaka till nyheter
En kreativ duo som fixar det mesta

En kreativ duo som fixar det mesta

Den 13 maj 2024

Tillbaka till nyheter

Ingen dag är den andra lik på avdelningen för butiksinredning där Gekås händiga duo, Ingemar Larsson och Michael Henriksson, löser allt som kommer i deras väg.   

Gekås Ullareds 45 000 kvadratmeter stora varuhus är i ständig förändring. Butiksinredningen behöver flyttas och förnyas allt eftersom säsongerna skiftar och nya produkter kommer in. Navet i denna oavbrutna process är de tajta kollegorna Ingemar och Michael.

– I augusti plockar vi bort grillarna för att skapa plats åt de första tomtarna, men all juldekoration är inte på plats förrän i början av oktober. Då har vi monterat ungefär 300 väggsektioner enbart på jultorget. När tomtarna sedan tas bort ska all butiksinredning monteras ner igen för att ge plats åt vårens utemöbler, berättar Michael.

Även vid ombyggnationer av varuhuset är duon involverad eftersom det ofta medför en rockad av en stor del av varuhusets butiksinredning.

– I början av dagen har vi oftast en plan, men det blir sällan helt som vi tänkt. Här händer saker hela tiden och det är kort ledtid på de uppdrag vi får. Men det är också det roliga med det här jobbet, säger Michael.

En produktiv dag visar stegräknaren på runt 20 000 steg, men både Ingemar och Michael gillar det höga tempot och uppskattar kundkontakten.

– Vi får ofta svara på frågor om var olika varor kan hittas, och egentligen är vi de bästa att fråga eftersom vi jobbar med inredningen på alla avdelningar, säger Ingemar.

Men under högsäsongsveckorna håller Ingemar och Michael sig undan för att inte stoppa upp kundflödet i butiken.

– Under högsäsong jobbar vi i butiken på morgonen innan varuhuset öppnar, och därefter i verkstan med olika byggprojekt. Ibland kan det handla om specialbyggda träställningar till skyltexponeringen, pergolor till Till hemmet-avdelningen eller rekvisita till något event, säger Ingemar.

Både Ingemar och Michael började som inhyrda entreprenörer i början av 1990-talet. Ingemar som snickare och Michael som golvläggare. De följde hela Gekås framväxt och 2013, när avdelningen för butiksinredning upprättades, erbjöds de båda fast anställning. Det blev starten på ett nära samarbete som varat i över tio år.

– Jag kan ärligt säga att jag aldrig tyckt det varit tråkigt att gå till jobbet. Däremot kan det vara skönt att komma ut i naturen efter en hel arbetsdag inomhus, säger Michael som gärna jagar eller tar en golfrunda.

Ingemar däremot kör hellre en sväng med någon av sina välpolerade veteranmopeder som han renoverat. En riktig pärla var 70-talsmoppen Zündapp KS50 som han fick av sin fru i 60-årspresent.