Tillbaka till nyheter
Ellinors guldkant på shoppingen

Ellinors guldkant på shoppingen

Den 24 januari 2018

Tillbaka till nyheter

När Ellinor tar med sig dottern Olivia och svärmor Ingela till Gekås, är det Shoppingkortet som gäller. Hela dagen viks åt shopping – och efterhand fylls vagnen med allt från födelsedagshemlisar till heminredningsfynd.

Lilla Olivia Schönhult vet det inte ännu, men när hon fyller två år om några veckor kommer ett födelsedagspaket att innehålla en av Babblarna. Mamma Ellinor tänker köpa den bruna, Babba, här på Gekås lite senare i dag. I smyg. Så att det blir en riktig överraskning.

– Olivia älskar Babblarna. Hon har redan Dadda och vet alla namnen, berättar Ellinor när de sitter på huk tillsammans framför hyllorna där de färgglada, mjuka gosefigurerna ligger i varsitt fack.
Olivia pekar och klappar på varenda figur, säger namnen och drar lite i en Babblarnaspeldosa som spelar en fin melodi. Sedan lägger hon snällt tillbaka allt i rätt fack, innan hon vill ned för att kika vidare bland andra leksaker på Gekås.
Det är onsdag förmiddag och ganska lugnt i varuhuset. Ellinor, som jobbar som personlig assistent, är ledig och har tagit med sig Olivia och svärmor Ingela på en shoppingdag i Ullared. De åkte tidigt på morgonen från Laholm i södra Halland där de bor, ungefär en och en halv timma bort. Dagen inleddes med en frukostfika i Sportbaren för att ladda för en heldag i lugn takt i varuhuset. Olivia går själv och bestämmer tempot. Hon är trots sin unga ålder en van Gekåsbesökare eftersom hon fått följa med hit ända sedan hon var liten bebis. Då låg hon och sov tryggt i en kundvagn med babyskydd.

– Vi ville att hon skulle vänja sig vid äventyr så tidigt som möjligt, och det har alltid funkat jättebra att ta med henne hit. Här är så bra för barn att springa omkring, och så finns ju allt man behöver, som skötrum, lekavdelning och mikro. Det underlättar, säger Ellinor och följer efter Olivia, som nu gått bort till dockvagnarna och Skrållandockorna.

– Numera vill hon aldrig sitta i vagn. Senast vi var här körde hon en docksulky hela vägen runt och fram till kassan. Den fick hon i present av  svärmor sedan, säger Ellinor och skrattar.

Ser bara fördelar

För ungefär ett år sedan när Ellinor var på Gekås var det kampanj för Shoppingkortet och hon beslutade sig för att slå till efter att ha funderat ett tag och bara sett fördelar.

– Jag hade läst en hel del om kortet på Gekås hemsida innan också, eftersom många jag känner har det och är väldigt nöjda. Det är ju jättebra att man får bonus överallt när man handlar. Nu har det blivit
så att jag tar nästan allt på Shoppingkortet.Alltid de stora inköpen i alla fall.

Men hon använder inte krediten, utan för över pengar från sitt vanliga konto direkt efter inköp.

– Det är väldigt smidigt. Jag är noga med att inte dra på mig extra kostnader som onödig ränta.

Bonus ger guldkant på shoppingrundan

Med jämna mellanrum dyker en bonuscheck upp på posten. Just i dag har hon en på 100 kronor i plånboken.

– Så fort jag får en bonuscheck vill jag åka till Gekås och handla. Det känns alltid lite extra festligt då, även om det också ger mig en tankeställare om att jag måste ha handlat en massa för att ha fått den. Men det blir ju så, med mat och allt annat man köper, funderar hon.

Vid barnvagnarna blir Olivia, Ellinor och Ingela kvar ett tag. Dockor och vagnar är ett av Olivias stora intressen och hon vill peka på allt hon har och allt hon tycker är fint. Ellinor tittar lite menande på sin svärmor över Olivias huvud. För tänka sig: det kan nog bli så att en Skrållandocka med barnvagn ska inhandlas i dag också till det ovetande födelsedagsbarnet.