Tillbaka till nyheter
Dags för nya glasögon

Dags för nya glasögon

Den 1 april 2020

Tillbaka till nyheter

Visste du att du kan skaffa nya glasögon medan du shoppar? Gekås egen glasögonfabrik har en unik tillverkningsprocess som ger dig färdiga glasögon inom bara några timmar. Passa på att uppdatera din personliga glasögongarderob!

Det är svårt att inte bli sugen på nya glasögon när du kliver över tröskeln till Glasögonfabrikens ljusa, luftiga och välfyllda lokaler. På väggarna löper ställen med glasögonbågar i långa rader och det råder febril aktivitet bland både kunder och personal. För Gekås egen glasögonfabrik är mer än bara en optikbutik, här sker all tillverkning på plats och det unika konceptet får fler och fler att upptäcka fördelarna med att skaffa nya glasögon under shoppingresan till Ullared. Glasögonfabriken, bågar för da, barn och herr, Gekås Ullared
– Vi är utan tvekan Sveriges snabbaste optikbutik. Vårt koncept, med tillverkning på plats i butiken, gör att kunderna går från synundersökning till färdiga glasögon på bara några timmar, säger Conny Kock, butikschef på Glasögonfabriken. Vi gör allt som en traditionell optiker gör och lika professionellt, bara snabbare och till ett lägre pris.

Hos Glasögonfabriken får du nämligen dina nya bågar på rekordtid, i de allra flesta fall redan inom fyra timmar från att du gjort din synundersökning och valt bågar i butiken.

Sveriges största optikbutik Glasögonfabriken Gekås Ullared

GLASÖGON SOM ACCESSOAR

Varje år producerar personalen över 20 000 par glasögon till både dam, herr och barn och för alla möjliga synfel.
– Vi har en bred målgrupp och kunder av alla de slag här på Glasögonfabriken, berättar Conny. Från pensionärer som vill ha prisvärda glasögon i bra kvalitet till stolta glasögonbärare som vill ha nya bågar i sin glasögongarderob. Glasögon har gått från att vara något nödvändigt ont för de med synfel till att bli en modeaccessoar som ska uttrycka personlighet och matcha både kläder och humör.
– Jag tycker att alla borde ha
minst tre par att växla mellan: ett till vardags, ett till fest och ett till jobbet, säger Conny. När du köper ett par glasögon här på Glasögonfabriken får du alltid 50 procent rabatt på upp till ytterligare fyra glasögonpar som köps vid samma tillfälle. Det är en riktigt bra deal för alla som hittar flera favoritbågar och vill kunna matcha glasögonen efter säsong och tillfälle.
I butiken finns över 5 000 bågar att välja mellan och sortimentet är en mix av kända varumärken – som Levi’s, Carrera, Tommy Hilfiger, Superdry, Lacoste, Esprit och O’Neill – och prisvärda alternativ i alla möjliga stilar och modeller.
De som redan har en båge de trivs med sedan tidigare kan ta med den och få nya glas i rätt styrka monterade. Hos Glasögonfabriken finns också solglasögon med styrka och CE-märkta skyddsglasögon.

Snabbkoll på Glasögonfabriken, Gekås UllaredSÅ FUNKAR DET!

En typisk kund i Glasögonfabriken bokar sin tid på www.glasogonfabriken.se och kommer på förmiddagen, i god tid före sin synundersökning, och ägnar tiden åt att prova bågar.
– Vi öppnar butiken klockan 9 på morgonen och gör den sista undersökningen strax före 7 på kvällen. Blir glasögonen inte klara under dagen skickar vi hem dem utan extra kostnad, säger Conny.
Synundersökningen görs i de flesta fall av butikens optikerassistenter, som utbildas internt. Först ut är ett förtest där bland annat trycket i ögat kontrolleras. Därefter är det dags för det riktiga syntestet som utförs med hjälp av avancerade maskiner, datorprogram och kontrollfrågor. Datorn räknar ut vilken styrka det ska vara på glasen och beräknar exakta värden för sliperiet så att glasen anpassas efter synfelet, blicken och måttet på ögonen. Skulle kunden ha ett mer avancerat synfel utförs undersökningen av en legitimerad optiker. Sedan kommer det roligaste, att välja ut de nya bågarna!

Hitta favoritbågarna på Glasögonfabriken, Gekås Ullared

NÄRPRODUCERADE GLASÖGON

Medan kunden styr kosan mot det stora gula varuhuset lämnas bågarna och alla värden till Glasögonfabrikens verkstad.
Genom ett fönster i butiken kan man se maskinerna som på löpande band precisionsslipar, jämnar till och formar grundmaterialet som ska bli glasögonglas. Personalens hantverksskicklighet kommer också väl till pass då varje glas tvättas, kantslipas, monteras och kontrolleras manuellt. Uppemot 200 glasögon per dag är kapaciteten.
– Många optiker skickar iväg sina glastill stora sliperier i Europa och Asien, men vi gör allt här i butiken med samma teknik. Det är bland annat därför som det går så
snabbt och är så mycket billigare, förklarar Conny.
Självklart följer Gekås glasögonfabrik samma prisfilosofi som varuhuset, och ryktet om de prisvärda glasögonen lockar kunder från både Tyskland, Norge och Danmark.
– Vi jobbar stenhårt med att tillmötesgå alla kunder och har skaffat nya maskiner, anställt fler, internutbildat personalen och jobbar hela tiden för att skapa smartare processer för att kunna betjäna ännu fler.
Hos oss ska alla ha möjlighet att skaffa nya glasögon av bra kvalitet till oslagbart pris, slår Conny fast.