Tillbaka till nyheter
Tips på fem bakprodukter du inte kan vara utan

Tips på fem bakprodukter du inte kan vara utan

Den 19 juli 2017

Tillbaka till nyheter
Nina Hermansen deltog i ”Hela Sverige bakar” 2012 och driver förutom en av Sveriges största bak-mat och lifestylebloggar, Niiinis Kitchenlife, även kafét Kaffestugan utanför Enköping. Ungefär vart annat år åker Nina mer än 40 mil för att handla på Gekås Ullared. -Har man varit här en gång så åker man tillbaka, det är helt fantastiskt  här och du hittar allt du behöver, säger Nina Hermansen.
.
Nina Hermansen bor i ett hus med sin man Tony, tre söner och en katt som heter Majlis i Enköping. När vi träffar Nina i varuhuset, för att hon ska välja ut fem bakprodukter en bakentusiast inte kan vara utan, har Tony och yngsta sonen fått följa med. – De andra fick inte plats för vi ska handla så mycket, säger Nina Hermansen och skrattar.
.
Vad har du valt ut för produkter som du tycker en bakentusiast inte kan vara utan?
– Jo, jag har börjat med en köksassistent, en rosa springform och en degskål. Sen har jag valt ett vispsätt och ett bakplåtsställ. Det är fem produkter jag hade valt som nybliven bakentusiast.
.
Varför just dessa produketr
– Det här är ett survival kit för den som vill börja baka, man behöver inget annat än det här om man inte är nörd som mig.
.
Varför just dessa produkter?
– Dels så måste man ha en köksassistent för att det är en så stor hjälpreda i köket, så den klarar man sig nästan inte utan. En springform för att man ska kunna baka kakan i ugnen, så det tycker jag är ett måste. En degskål är bra om man behöver vispa något för hand. Bakstället är superbra om man har flera plåtar och ett litet kök eller inte vill ha plåtar överallt. I vispsättet har vi slickepott, visp, pensel och måttskål och det är alltid bra.
.
Använder du själv några av produkterna?
– Jag använder alla hela tiden och många fler eftersom jag är baknörd.
.
Någon produkt du vill lyfta lite extra?
– Kösassistenten. Den är så himla bra dels för att du spar sån tid. Du kan slänga i allt i den och så sköter den allt själv och du får en bättre deg, eftersom köksassistenten orkar jobba med degen så länge som man bör. Det handlar om glutentrådar och sådana saker. Och att den är så all around, du kan vispa med den, göra kakdeg, sockerkakssmet, du kan göra allt med den. Du har i princip ett helt kök i en produkt.
.
När vi ändå pratar, är det något mer du ska handla idag?
– Vi driver ett café utanför Enköping som heter Kaffestugan och vi kommer handla massa saker till den.
.
Läs mer om Ninas shoppingrunda i varuhuset på niiinis.se
.
Följ Nina Hermansen på Facebook för att få läckra recept!