Tillbaka till nyheter
Betonghinder uppsatta efter bilkrocken med varuhuset 18/7

Betonghinder uppsatta efter bilkrocken med varuhuset 18/7

Den 26 juli 2017

Tillbaka till nyheter

Betonghinder på plats utanför varuhuset Gekås Ullared en vecka efter en man i 65-årsåldern kört in vid utgången till varuhuset. Föraren är bland annat misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse.

.Klockan 19:53 den 18 juli kom larmet till polisen om att en personbil kört in mot varuhusets utgång. Innan polisen var på plats kunde föraren snabbt omhändertas av väktare. Efter att föraren förhörts av polisen inleds en förundersökning mot mannen med brottsrubrikerna skadegörelse, vållande till kroppsskada och allmänfarlig ödelägelse. Ingen blev allvarligt skadad i och med händelsen.
.
– Som förebyggande åtgärd har vi satt upp betongbarriärer runt ett större område utanför utgången och vägen in till varuhuset, säger Jan Wallberg koncern-VD Gekås Ullared.
.
– Detta ska ses som en första åtgärd, säger Boris Carlsson, säkerhetschef Gekås Ullared.
.
– Vi är otroligt glada att ingen kom till skada och jag tror många uppskattar att vi snabbt har satt upp barriärer som skyddar, sänker fart och förebygger, säger Jan Wallberg.
.
– De första dagarna handlade om att få en bild av vad som hänt, prata med personal och möta kunder, även polisen var på plats för att hjälpa till att svara på frågor. För oss har det varit viktigt att möta så många som möjligt och få alla att känna sig trygga, säger jan Wallberg.