Tillbaka till nyheter
Intervju med Marie Serneholt

Intervju med Marie Serneholt

Den 19 april 2023

Tillbaka till nyheter

Nu har Marie Serneholts nya ­klädkollektion för barn och dam landat i ­varuhuset. Fina plagg i softa pastellfärger – från sköna shorts till småblommiga ­klänningar.
– Själv är jag helt kär i setet med den lilla volangkjolen och toppen, säger Marie.

Det här är Marie Serneholts femte barnmodekollektion i samarbete med Gekås Ullared. Förra gången vi pratade kläder var det höst och Marie vabbade med tvillingarna Philip och Nicholas som hade vattkoppor. Den här gången har familjen precis tagit sig ur en seg förkylning.

– Vi betar av de olika sjukdomarna! Det värsta är väl när alla är sjuka, men barnen är något piggare än föräldrarna och har energi nog att röja runt, säger Marie och skrattar.

Som tur är har hon kunnat drömma sig bort till soligare dagar genom ­jobbet med vår- och sommarkollektionen. Här finns mycket härligt för ljusare tider med skira volangkjolar, småblommiga ­omlott­klänningar, shorts i mjuk pastell och lediga skjortor, för såväl stora som små.

– Det är en väldigt skön, luftig ­kollektion i fina harmoniska färger. För varje ­kollektion lär man sig vilka plagg som ­funkar bäst, vilka material vi gillar att ­jobba med och vad det är kunderna ­uppskattar, säger Marie.

Maries mode är en lekfull mix av nedtonade pastellfärger, mjuka material och klassiska mönster som ger en härlig sommarstil.

MER DAMKLÄDER
Vissa favoriter från föregående kollektioner får hänga kvar, eftersom de är så ­omtyckta. Som linneskjortorna, de sköna shortsen och en variant på den randiga tröjan som blev en superhit sist. Det har också ­efterfrågats fler plagg på damsidan. I vår finns det mer att välja på i form av klänningar och ­matchande set till ­mammor och barn. ­Volangkjolen och toppen är Maries ­absoluta favoriter, precis som ­omlottklänningen.

– Den är så otroligt användbar! Ett plagg som funkar till alla, inte minst om du är gravid eller ammar. Dessutom är alla ­material i kollektionen så sköna. Jag är, som alltid, oerhört stolt över kläderna.

Inför varje kollektion fotograferas Marie med sina söner och resultatet, med fyraåringar som ler och tittar in i ­kameran, är djupt imponerande för alla svettiga föräldrar som någon gång försökt få till ett julkort.

– Men jag kan avslöja att solobilderna på mig tas innan barnen dyker upp! För när de väl kommer in i studion blir jag också rätt svettig, säger Marie och berättar att små mutor i form av bullar och ostbågar finns i kulisserna för att hålla humöret på topp.

– Det är ett teamwork att få ihop det! Men killarna gillar att bli plåtade och ­tycker det är otroligt spännande att få vara med mamma på jobbet.

Dock har tvillingarna inte fått gå loss på leksaksavdelningen inne i varuhuset. Än.

 – Nej, där hade de ju gått bananas! Jag ser fram mot att ta med dem till Gekås på ett separat besök när tiden är mogen. Varje gång jag själv är på plats tar jag alltid en sväng om leksakerna och kommer aldrig tomhänt därifrån. De gillar lego, pyssel och böcker, så det brukar bli en hel del sådant.

Damplaggen i Maries kollektioner har blivit storsäljare och fler modeller har adderats till vårens släpp: allt från stickad tröja och overshirt till klänning och matchande set med topp och kjol.

BÄSTA BEAUTYHACKET
I höstas fyllde pojkarna fyra och även om Philip tycker om att sjunga och Nicholas att dansa är Marie inte säker på att det blir fler artister i familjen.
– De har ju en massa andra intressen också, så det är svårt att säga. När jag var i deras ålder var jag redan säker på vad jag ville syssla med. Jag älskade att dansa, sjunga och showa och var väldigt ­målmedveten redan som tre-, fyraåring, säger Marie.
I sommar fyller hon 40 år och i juli blir det födelsedagsfirande. Exakt hur vet hon inte än, men fira ska hon absolut. Och ­någon åldersnoja har Marie inte drabbats av.
– Jag känner mig lycklig över var jag befinner mig i livet. Det blir verkligen bara roligare och jag utvecklas hela tiden. Nu omfamnar jag det här året, jag tror det blir det bästa någonsin!
Hennes bästa beautyhack är en relativt ny rutin. Att börja dagen med en kalldusch.
– Iskallt, typ en minut om dagen. Jag tror det gör att man både får energi och håller sig frisk. Även om det kanske inte känns så när man hoppar in i duschen på morgonen…
Förutom jobbet som artist och ­influencer – Marie har nästan en kvarts ­miljon följare på sitt Instagramkonto – väntar turné med Vårruset där hon är ­konferencier. Åtta veckor med stopp i 20 olika städer. Starten går i Malmö 2 maj.
– Det är ett lopp med bara kvinnor och en härlig gemenskap. Det är klart i mitten av juni, så då börjar sommaren för mig!