60:-

Kåldolmar

med gräddsås, pressgurka och lingon.
Allergener
Kåldolmar
Gräddsås

Mjölk/ laktos

Potatis

Svavel-dioxid/sulfit

Övrigt

Ingredienser

KÅLDOLMAR:  Vitkål*(60%), gris*- och nötkött*(22%), kokt ris, potatis*, potatisflingor, potatismjöl*, salt, rapsolja, kryddor, socker, bränt socker.

*Ursprung: Sverige.

GRÄDDSÅS: Köttbuljong ( salt, palmfett, smakförstärkare( mononatriumglutamat, dinatriuminsinat, dinatriumguanylat), modifierad stärkelse, nötköttsextrakt 4,0%,Solrosolja, lök, färgämne (E150c), kryddor, arom, jästextrakt. Laktosfri KÄRNMJÖLK , vegetabilisk olja ( fullhärdad palmolja), laktosfri GRÄDDE(6%) (MJÖLK), vegetabiliskt fett (palm), laktosfri KÄRNMJÖLKSPULVER, emulgeringsmedel, (mono- och diglyceriders mjölksyraestrar*, polyglycerolestrar av fettsyror*, polysorbat 60*, mono- och diglycerider av fettsyror*, polysorbat 80*), stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl, karragenan), salt, naturliga smakämnen (MJÖLK), färgämne (betakaroten). Färgämne ( sockerkulör E150c), vatten, salt. Gelé: socker, svart vinbärsjuice, vatten, förtjockningsmedel (pektin), syra (citronsyra), konserveringsmedel ( Kaliumsorbat).

*vegetabiliskt

POTATIS: potatis, salt, antioxidationsmedel, NATRIUMDISULFIT

PRESSGURKA: Gurka, salt, socker, vitpeppar, ättika 12%, persilja.

LINGONSYLT: lingon, socker, vatten, stabiliseringsmedel (pektin), syra (citronsyra), konserveringsmedel (E202, E211),

 

Dagliga förändringar kan ske i våra maträtter. Se aktuell information om innehåll och allergener i respektive restaurang i samband med servering/kassa.

Mycket allergiska personer bör vara försiktiga med alla livsmedel som tillverkats av flera ingredienser. All matlagning sker i samma kök, risken för kontaminering kan aldrig helt uteslutas.