Tillbaka
Tips på boende och aktiviteter i Ullared

Tips på boende och aktiviteter i Ullared

Den 29 juni 2023

VI RESERVERAR OSS FÖR SLUTFÖRSÄLJNING OCH PRISJUSTERINGAR

Tillbaka

VI RESERVERAR OSS FÖR SLUTFÖRSÄLJNING OCH PRISJUSTERINGAR

När du besöker Gekås Ullared är shopping det självklara valet för de flesta. Men kanske inte för alla, hela tiden. Här kommer de bästa tipsen på var du kan BO och även vilka AKTIVITETER som finns i Ullared. Vi passar även på att tipsa om vilka UTFLYKTSMÅL som finns att besöka i närområdet.

 

Endast 250 meter från varuhuset hittar du Hotellet med sina 264 rum, två hotellrestauranger och konferensmöjligheter för upptill 130 personer.

I september 2022 slog vi upp portarna för en ny del av hotellet där en gångbro förbinder de båda hotellbyggnaderna med varandra. I den nya delen finns dubbelrum i jordnära färger, naturligamaterial och lekfull design. I den ursprungliga delen av Hotellet har vi en mix av tvåbäddsrum och fyrbäddsrum för familjen eller kompisgänget.

Hotellet har två hotellrestauranger, Innergården och Matsalen. Här kan du avsluta shoppingdagen med god mat och dryck i härliga miljöer.

Våra övernattande gäster tilldelas rum i båda hotellbyggnaderna men vi ger alla möjlighet att lämna önskemål om placering i vid bokningen.

4-bäddsrum (bild 1)
I 4-bäddsrummen finns tv, svalskåp och möjlighet att fixa kaffe, te och duka för fika. Badrum med toalett och dusch.
Alla rum har två enkelsängar och i dessa rum med plats för upp till fyra personer finns en nedfällbar våningssäng.

2-bäddsrum (bild 2)
I 2-bäddsrummen finns tv, svalskåp och möjlighet att fixa kaffe, te och duka för fika. Badrum med toalett och dusch.
Alla rum har två enkelsängar.

I den härliga hotellrestaurangen finns det gott om utrymme att slå sig ner och äta frukost, samlas för grupparbete på konferensen eller lite mingel framåt kvällen.

Läs mer och boka här

Ett par kilometer från varuhuset ligger Hotell Ulla, ett prisvärt övernattningsalternativ för dig som själv vill välja standard. Välj mellan hotellstandard eller vandrarhem och gör  dina tillval efter budget.

På Hotell Ulla finns 200 bäddar i totalt 57 rum. Du kan själv välja prisklass på din övernattning eftersom det finns två delar, en hotelldel med 24 rum och en vandrarhemsdel med 33 rum.

Hotellrum
Pris från 332 kr per natt inkl. frukost.
Rum med plats till upptill 3 personer. Rummen har egen dusch och toalett på rummet. Slutstäd och sänglinne ingår.
Prisexempel gäller 3 personer i delat hotellrum.

Vandrarhem
Pris från 274 kr per natt inkl. frukost.
Rum med plats till upptill 4 personer, rummen har gemensam dusch och toalett i korridoren. Ta med eget sänglinne.
Prisexempel gäller 4 personer i delar vandrarhemsrum.

I priset ingår frukostbuffé för alla som övernattar samt Wifi och parkering. Husdjur är tillåtna i alla rum men inte i gemensamma utrymmen som matsal och reception.

Läs mer och boka här

I stugbyn hittar du stugor för alla oavsett om ni är ett större sällskap eller reser med husdjur. Nedan har vi samlat de olika varianterna – vilken stuga passar dig bäst?

Gekåsbyns stora campingplats har naturen och varuhuset som närmsta grannar. Våra campingplatser är upp till 100 kvadratmeter stora och har plats för husbil, husvagn, bil och förtält. På vår camping hittar du även plats för att tälta.

Husvagns- och husbilsplats
På vår camping har vi plats för över 500 husvagnar och husbilar. Det finns möjligheter att boka campingplats med eller utan el och alla platser ligger i nära anknytning till moderna servicehus med alla faciliteter som kök, duschar samt tvättmöjligheter.

Läs mer och boka här

Tältplats

Gekås camping erbjuder över 40 tältplatser. Alla tältplatser har plats för en bil och ligger i nära anknytning till servicehus med faciliteter som kök, duschar, toaletter och tvättmöjligheter. Välj med eller utan el till din tältplats.

Läs mer och boka här

Vi erbjuder ställplats för husbilar och husvagnar. Vi har två ställplatser, en vid Sönneräng och en förbokningsbar vid Gekåsbyns reception, med eller utan el. Du kan enkelt checka in via Aero Guest på mobilen för att slippa kö vid ankomst!

Läs mer och boka här

Motellet i Ullareds centrum bor du bekvämt på 20 m² med egen uteplats och i direkt anslutning till varuhuset. Rummen är utrustade med dusch och toalett, täcke, kuddar och ett pentry med kylskåp, mikro, kaffebryggare och porslin. Här kan du enkelt checka in via mobilen och få tillgång till din digitala nyckel via appen.

Läs mer och boka här

Runt om Gekås i Ullared finns massor av aktiviteter för hela familjen.
Utmana någon i en spänningsfylld padelmatch på Gekåsbyns nybyggda utomhusbanor. Banorna bokas online och är tillgängliga för alla, även er som inte är boende i Gekåsbyn.

 Boka padelbana här

Häng med på ett äventyr bland trädtopparna och ge dig ut på höghöjdsbanan. I parken kan du kasta dig ut i linbanor, balansera på grenar och klättra över nät – en upplevelse för hela sällskapet!

 Läs mer och boka här

Äventyrsgolf är den perfekta underhållningen för hela familjen. Mitt i hjärtat av Gekåsbyn hittar ni vår äventyrsgolfbana där du kan utmana familjen genom kluriga hinder, bunkrar och ett vattenhinder!

 Läs mer om äventyrsgolfen här

Låt barnen få springa av sig på vår äventyrliga lekplats i Gekåsbyn. Lekplatsen är stor, hela 950 kvm och rymmer hinderbanor, gungor och linbanor och mycket mer. Promenera från Gekås parkering eller ta bilen till skidbacken som ligger i Gekåsbyn (campingen). Lekplatsen ligger nedanför skidbacken.

Varför inte börja dagen med ett uppfriskande morgondopp eller avsluta en lyckad shoppingdag med ett svalkande kvällsdopp? Musasjön ligger endast ett stenkast från varuhuset och campingområdet.

 Läs mer om Musasjön här

Avrunda din shoppingdag med ett avkopplande bastubad mitt ute i naturen. Bastuflotten ligger vackert belägen i Musasjön nära varuhus och camping. En härlig aktivitet såväl sommar som vintertid.

Pris: 800 kr för 3 timmar, max 15 personer.
Starttid: Kl. 18.00.

Läs mer och boka här

Gekåsbyns Bad & Bastu är en upplevelse för kroppens alla sinnen. Tillsammans ger de vedeldade badtunnorna, de svala utomhusduscharna och de uppfriskande bastubaden en lugn och harmonisk avrundning på en intensiv shoppingdag.

Pris: 695 kr per tunna och badtillfälle.
Starttider: kl. 19 eller kl. 20 alla dagar i veckan.

 Läs mer och boka här

För den som vill träna under vistelsen finns goda möjligheter. Hyr en fotbollsplan, en tennisbana eller ge dig ut i det 2,7 km långa el-ljusspåret. Hedevi idrottsplats ligger på gångavstånd från vårt campingområde och erbjuder mycket för tränings- och idrottsintresserade. För dig som vill ut på en cykeltur finns cyklar att hyra i Aktivitetsreceptionen mitt i Gekåsbyn.

Läs mer och boka här

Även i Ullared går det att uppleva fiske och visst nappar det även nära varuhuset. Koppla av själv eller ta med dig ditt sällskap och fiska i Högvadsån som forsar fram bakom Gekås och vidare förbi Gekåsbyns camping.

Läs mer om fiske här

Tajma vistelsen i varuhuset med någon av våra evenemang. Här kan du hitta både stora och små evenemang i varuhuset och vi tipsar även om händelser i närområdet. Kanske är det en boksignering eller live-spelning i varuhuset när du ska hit?

 LÄS MER OM EVENEMANG

Wallmans, Ullareds krogshow och livespelningar med artister så som Magnus Carlsson är bara några evenemang som kommer att äga rum i Ullared till hösten. Passa på att boka in en färgsprakande upplevelse och kombinera det med din shoppingresa!

 LÄS MER OM EVENEMANG

Bara ett par mil från Gekås Ullared finns ett riktigt guldkorn i form av en ekologisk vingård med spa och restaurang med stjärna i Guide Michelin. På Ästad Vingård kan du finna lugnet i Sinnenas spa, uppleva naturen in på knuten och avnjuta en skandinavisk avsmakningsmeny på Restaurang Äng.

Läs mer om Ästad Vingård

Falkenberg är ett riktigt mecka för pizzaälskare. Här hittar du flera restauranger som serverar pizza av högsta kvalitet. Ett stenkast från centrala Falkenberg finns Lilla Napoli, en restaurang med spartansk miljö, där fullt fokus ligger på ­mathantverket, och där jakten på den perfekta napolitanska pizzan ständigt pågår.

Läs mer om Lilla Napoli

Bara några kilometer väster om Ullared  hittar man Gunnagård, gården på landet som är en oas för upptäcksglada barn. Här finns en stor lekplats med gungor, spel och barnen kan leka i Gunnars kiosk och Cajsas kök. I barnens zoo kan barnen träffa getter, får, minigrisar, ankor och kaniner. I äventyrsskogen kan barnen leka och busa av sig i någon av de fler än 15 stationerna. På Gunnagård kan man äta gott på BBQ restaurangen eller på gårdens våffelkafé. Sommartid arrangerar Gunnargård också konserter och här har artister som Smith & Thell, Lasse Stefanz och Timo Räisinen stått på scen.

Läs mer om Gunnagård

I Skrea en bit utanför Falkenberg hittar du Prostens pizza. På denna natursköna plats har Lisa Lemke och Marcus Nordgren skapat en oas för ­avslappnat umgänge och goda pizzor. Här serveras tunna, krispiga pizzor i romersk stil, tillagade av lokala råvaror i vedeldad ugn. På menyn finner du även handplockade godsaker och härliga smårätter.

Läs mer om Prostens Pizza

Vallarna är Falkenbergs största park, 270 000 kvadratmeter kring Ätran som rinner genom staden. Förutom ett rikt natur- och djurliv (här finns till och med ett mini-zoo) hittar du även en stor lekplats, utegym, en skatepark, ett parkourområde och en äventyrsbana som även de små klarar av. Doktorspromenaden längs med vattnet är en instagramvänlig promenadrunda på ungefär 2 kilometer.

Läs mer om Vallarna

I Halland har du alltid nära till havet och det är här du hittar några av Sveriges bästa badstränder: Tylösand, Apelviken och Skrea strand. Men det finns fler platser att upptäcka! Testa bad bland klippor och sand i någon av badvikarna på Getterön i Varberg. Eller njut bland sanddynerna på ­familjevänliga Olofsbo eller Långasand utanför Falkenberg. Vill du ha hunden med dig på stranden kan du besöka ­Getteröns Tredje vik eller den södra änden av Skrea strand.

Läs mer om stränderna i Halland

På Skepparesträtet i Falkenberg ligger Rian Designmuseum, fullt med design, konst och kulturhistoria där inträdet är gratis för alla under 19 år. I ateljén är olika material framdukade för en kreativ skaparstund utan kostnad, här finns utställningar och till och med ett smyckesbibliotek. Rian har alltid något på gång, och mycket att berätta om Hallands rika konst- och kulturhistoria, arkitektur och design. Museicafét på Rian drivs av Swerl Coffee och serverar kaffe i olika former, allt från eget rosteri.

Läs mer om Rian designmuseeum

Bara femton minuter från Gekås, intill Yasjön mitt i vackra bokskogar, hittar du Åkulla Outdoor Resort. Här finns utomhusaktiviteter året om, såsom löpning eller vandring längs utmärkta leder, cykel eller golf.  På resorten går det också att bo över och äta god mat av lokala råvaror.

Läs mer om Åkulla Resort

I Skogstorp, strax utanför Falkenberg, bjuder ­Ackebergs in till spontant pizzahäng under ­sommarmånaderna. Här njuter du av ­napolitanska pizzor i härlig miljö med utsikt
över det ­halländska kustlandskapet.

Läs mer om Ackebergs

Känn historiens vingslag på Varbergs fästning. Förutom ­fantastisk miljö och havsutsikt finner du här Hallands kulturhistoriska ­museum med spännande utställningar för alla åldrar. Följ med på en ­visning av fästningen och missa inte den unika Bockstensmannen, ­kvarlevorna av en av Europas bäst bevarade medeltidsmänniskor.

Läs mer om Varbergs fästning

Ett escape room är ett klurigt och spännande sätt att umgås med vänner och familj. I Gällared, strax utanför Ullared, kan ni utmana er själva och uppleva ­spänningen i ett escape room. Här testas er förmåga till samarbete och problemlösning när ni ska lösa ett mysterium med hjälp av föremålen som finns i rummet.

Läs mer om Lightshouse escaperoom