Villkor telefonförsäljning

Nedan villkor är tillägg till köpvillkor för utemöbelförsäljning i varuhuset och gäller enbart vid försäljning av utemöbler över telefon.

Ångerrätt
Du har rätt att ångra ditt köp utan att ange något skäl inom 14 dagar från att du har mottagit varan.

Vill du utöva ångerrätten ska du till skicka ett klart och tydligt meddelande om ditt beslut att utnyttja ångerrätten. Detta kan du göra genom att kontakta kundservice per post, e-post eller telefon. Du hittar kontaktuppgifterna till kundservice här. Du kan alltid använda konsumentverkets ångerblankett som mall för att ångra ditt köp.

Du kan också på vår webbplats i formuläret nedan elektroniskt fylla i och skicka in ditt meddelande om att du vill utnyttja ångerrätten eller något annat otvetydigt meddelande. Om du väljer det här alternativet kommer vi utan dröjsmål via e-post bekräfta att vi tagit emot ditt beslut om att utöva ångerrätten.

För att du ska hinna utöva din ångerrätt i tid räcker det med att du sänder in ditt meddelande om att du tänker utöva ångerrätten innan ångerfristen gått ut.

Verkan av utövad ångerrätt
Om du utnyttjar ångerrätten kommer vi att betala tillbaka varornas pris. Återbetalningen kommer att ske utan onödigt dröjsmål och i vilket fall som helst senast 14 dagar från och med den dag då vi underrättades om ditt beslut att utnyttja ångerrätten och skickat in bevis på att varan är skickad i retur. Vi kommer att använda samma betalningsmedel för återbetalningen som du själv har använt för den inledande affärshändelsen, om du inte uttryckligen kommit överens med oss om något annat. I vilket fall som helst kommer återbetalningen inte att kosta dig något.

Efter vi har mottagit ditt meddelande om att utnyttja ångerrätten återkommer vi till dig med returadress till vilken du ska returnera varatn till utan onödigt dröjsmål och i vart fall senast 14 dagar efter den dag då du meddelat oss om ditt beslut att frånträda avtalet. Ångerfristen ska anses ha iakttagits om du skickar tillbaka varorna innan denna fjortondagarsperiod löpt ut.

Det är du som kund som står för att betala kostnaderna för återsändandet av varan. Kostnaden för returen är densamma som för leveransen. Du kan inte returnera varorna till varuhuset utan dessa måste alltid transporteras via ett transportföretag till vårt lager.

Använder du ångerrätten måste produkten returneras i ursprungligt skick i originalförpackning eller likvärdigt emballage. Vi rekommendarar att du returerar varan i originalförpackning . Vänligen notera att om vi bedömer att en värdeminskning har skett till följd av en eller flera av följande orsaker kan du komma att debiteras för detta: montering av delar, aktivt bruk av produkt, avsaknad av orginalemballage samt egen emballering av dålig standard. Du har rätt att undersöka produktens funktion och egenskaper.