Skötselråd

Oavsett vilket material dina utemöbler är tillverkade av sliter sol, vind, regn och luftföroreningar på dem. Här får du en enkel guide för hur du underhåller dina möbler så de håller riktigt länge.

Konstrotting, textilene & aluminium

Dessa material rengörs med fuktig trasa och milt diskmedel. Använd inte högtryckstvätt. Placera aldrig varma föremål direkt på materialet. Använd alltid underlägg för glas och glasföremål, då de kan bli brännheta vid stark sol.

Polywood

Rengörs med en fuktig trasa och milt diskmedel. Använd inte högtryckstvätt. Beroende på temperatur kan bordsskivan röra sig något och kan därför bukta en aning. Placera aldrig varma föremål direkt på materialet. Använd alltid underlägg för glas och glasföremål då de kan bli brännheta vid stark sol. Lämna inte glas med ”kupform” typ vinglas,  i direkt solljus, då brännglaseffekt kan uppstå på bordskivan.

Dynor

Rengörs med fuktig trasa och milt diskmedel. Använd inte tvättmaskin och torktumlare. Följ alltid tvättråd för respektive dyna.

Paviljonger

En paviljong är ett solskydd och håller inte tätt för regn och vatten. Ta ner taket vid stark vind och kraftigt regn och förvara på torrt ställe.

Naturrotting

Rottingmöbler åldras vackert med tiden och får en grå fin patina. Vid behov torka  av möbeln med lätt fuktad trasa. Placera möbeln så att den inte utsätts för regn, till exempel under ett tak eller i ett uterum, för bästa hållbarhet. Vinterförvara möbeln i ett svalt och torrt utrymme.

Förvaring för alla trädgårdsmöbler

Förvara möblerna skyddat från väder och vind i ett torrt, svalt och välventilerat utrymme. Se till att möblerna är torra när de ställs undan, använd gärna möbelskydd och var noga med att luften kan strömma fritt och ventilera möblerna.