Skötselråd trädgårdsmöbler

Oavsett vilket material dina trädgårdsmöbler är tillverkade av sliter sol, vind, regn och luftföroreningar på dem. Här får du en enkel guide för hur du underhåller dina trädgårdsmöbler så de håller riktigt länge.

Konstrotting, textilene & aluminium

Dessa material rengörs med fuktig trasa och milt diskmedel. Högtryckstvätt får inte användas. Placera aldrig varma föremål direkt på materialet. Använd alltid underlägg för glas och glasföremål, då de kan bli brännheta vid stark sol.

Polywood

Rengörs med en fuktig trasa och milt diskmedel. Högtryckstvätt ska inte användas. Placera aldrig varma föremål direkt på materialet. Använd alltid underlägg för glas och glasföremål då de kan bli brännheta vid stark sol. Beroende på temperatur kan bordsskivan röra sig något och kan därför bukta en aning. Låt inte glas med ”kupform” typ vinglas, stå i direkt solljus, då brännglas märken kan uppstå på bordskivan.

Dynor

Rengörs med fuktig trasa och milt diskmedel. Maskintvätt och torktumlare är inte tillåtet.

Paviljonger

En paviljong är ett solskydd och håller inte tätt för regn o vatten. Vid stark vind och kraftigt regn, skall taket tagas av och förvaras på torrt ställe.

Naturrotting

Rottingmöbler åldras vackert med tiden och får en grå fin patina. Vid behov torka endast av möbeln med lätt fuktad trasa.
Placera möbeln så att den inte utsätts för regn, till exempel under ett tak eller i ett uterum, för bästa hållbarhet. Vinterförvara möbeln i ett svalt och torrt utrymme.

Förvaring för alla trädgårdsmöbler

Förvara möblerna skyddat från väder och vind i ett torrt, svalt och välventilerat utrymme. Se till att möblerna är torra när de ställs undan, använd gärna möbelskydd och var noga med att luften kan strömma fritt och ventilera möblerna.