Om Shoppingkortet

Här hittar du frågor och svar på det mesta som rör Shoppingkortet. Nedan har vi laddat upp med de vanligaste frågorna som ställs om Shoppingkortet just nu. Hittar du inte svar på din fråga? Kontakta Ecster på 08-701 46 67.

Frågor & Svar om Shoppingkortet
 • Vad är Shoppingkortet?

  Shoppingkortet är ett fyndsmart Mastercard som vi på Gekås Ullared erbjuder dig i samarbete med Ecster. Du kan både vardagshandla, storshoppa eller unna dig det lilla extra med hjälp av kortet. Samtidigt samlar du poäng och får förmånliga erbjudanden.

  Tänk på att du inte behöver använda Shoppingkortet som ett kreditkort. Det går lika bra att använda kortet för att spara pengar inför kommande inköp. Många lägger undan lite varje månad och har då budgeten klar när det är dags för shoppingresan.

 • Vad finns det för fördelar med Shoppingkortet?

  Kortet gäller överallt i hela världen, där man kan betala med Mastercard.

  Möjligheten att sätta in pengar på kortet. Du behöver alltså inte nyttja krediten.

  Sparfunktion med ränta på insatt belopp från första kronan upp till 50 000 kronor.

  Alltid upp till 60 dagars räntefri betalning.

  Delbetalning av dina inköp.

  En kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd när du betalar minst 50 procent av resan med ditt kort.

  Förmånliga erbjudanden och tävlingar från Gekås Ullared.

 • Vad kostar Shoppingkortet?

  Årsavgiften är 150 kr per år. Inga avi- eller administrativa avgifter tillkommer.

 • Hur gammal behöver man vara för att ansöka om kortet?

  För att ansöka om Shoppingkortet måste du vara över 18 år.

 • Kan man ansöka om ej är bosatt i Sverige?

  För att ansöka om Shoppingkortet måste du ha varit folkbokförd i Sverige sedan minst tre år tillbaka.

 • Kan jag ta ut kontanter med Shoppingkortet?

  Du kan ta ut kontanter med ditt Shoppingkort. Uttag kan göras i 1 miljon uttagsautomater i hela världen. Vid kontantuttag tillkommer en uttagsavgift på minst 35 kronor, eller 3 procent av uttagsbeloppet.

Samla Bonus
 • Hur samlar jag bonus med Shoppingkortet?

  Med Shoppingkortet får du poäng på allt du betalar med kortet, överallt. Alla inköp du gör med sparade pengar eller på kredit ger dig bonuspoäng. En krona ger en poäng och när du samlat ihop 10 000 poäng får du en bonuscheck på 100 kr hemskickad i brevlådan som du kan använda på Gekås Ullared. Du kan samla bonus på inköp upp till 100 000 kronor per kalenderår.

 • Tips på hur du samlar bonus

  Tips på hur du samlar bonuspoäng
  1 krona ger 1 poäng (dvs 1 procent bonus). Vid 10 000 intjänade poäng får du en bonuscheck på 100 kr att handla för på Gekås Ullared. Bonuschecken skickas automatiskt hem till dig, så snart du uppnått bonusnivån. Du kan spara dina poäng upp till 24 månader. Du kan samla bonus på inköp upp till 100 000 kronor per kalenderår.

  Exempel:
  Inköp Bonus Bonuscheck
  10 000 kr 10 000 p 100 kr
  20 000 kr 20 000 p 200 kr
  30 000 kr 30 000 p 300 kr

  Tips när du handlar mat
  Matinköpen går lite på rutin och man tänker inte alltid på hur mycket pengar man faktiskt spenderar på livsmedel per månad. För du över matbudgeten till Shoppingkortet tjänar du snabbt ihop bonuscheckar. Har du dessutom matbutikens bonuskort kan du dra det före betalningen och få dubbel bonus.

Spara, låna & delbetala
 • Spara

  Spara pengar på Shoppingkortet! Vår sparfunktion är bra för dig som främst vill lägga undan pengar för kommande inköp. Kanske vill du spara pengar inför ditt besök hos oss på Gekås Ullared?

  Du får för närvarande* 0,10 procent årsränta på ditt insatta belopp. Du får ränta på insatta pengar på upp till 50 000 kr. Insatta pengar omfattas av den statliga insättningsgarantin. Räntan betalas ut i januari varje år.

  För att spara pengar gör du en inbetalning till ditt konto. Inbetalningen utförs på samma sätt som när du betalar din avi. Använd bankgironumret som anges på avin samt ditt kontonummer som referens. Det belopp du betalar in utöver din totala skuld blir ditt sparkapital. Tänk på att det tar 3-4 bankdagar innan det insatta beloppet finns att använda på ditt konto!

  Det är dina sparade pengar som dras först på kortet när du använder det. 

  * Räntesatsen är angiven per 2016-07-15

 • Statlig insättningsgaranti

  Kontot omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden. Varje kund har rätt till ersättning för sin sammanlagda kontobehållning i Ecster AB med ett belopp i kronor som motsvarar högst 950 000 SEK. Riksgälden betalar ut ersättningen inom 7 arbetsdagar från den dag Ecster AB försattes i konkurs eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in. Information om insättningsgarantin finns på riksgalden.se/insattningsgarantin

 • Låna pengar

  Med Shoppingkortet kan du göra inköp på kredit, det vill säga handla nu och betala senare. Hos oss kan du ansöka om ett köputrymme från 2 000 kr till max 100 000 kronor, vilket du anger på din kortansökan.
  När du gjort ett inköp med ditt kort, får du i mitten av varje månad ett kontoutdrag där du kan se vilka kortköp som gjorts föregående månad. Väljer du att betala tillbaka hela det belopp som kontoutdraget anger behöver du inte betala någon ränta, eller andra administrativa avgifter. Det innebär upp till 60 dagars betaltid utan extra kostnad.
  Om du väljer att inte betala det totala beloppet när du får ditt kontoutdrag, så tillkommer ränta på den summa som är kvar att betala. Betalningen ska alltid vara Ecster tillhanda den sista dagen i månaden.

 • Delbetala

  Om du vill göra ett större enskilt inköp i varuhuset med ditt Shoppingkort har du möjlighet att dela upp din betalning på 4, 6 eller 12 månader mot en avgift. Kontakta oss på kundtjänst så förbereder vi din delbetalning innan du handlar.

  Håll utkik efter våra förmånliga specialkampanjer gällande delbetalning!

Du som redan har kortet
Övriga frågor - kontakta Ecster
 • Hittade du inte din fråga här?

  Shoppingkortet erbjuder vi på Gekås Ullared i samarbete med Ecster. Frågor om kortet går därför till Ecster.

  Tel. 08-701 46 67

  Öppettider Ecster
  Vardagar: 09.00 – 18.00

  ecster_logo