Håll Sverige Rent

Ett samarbete har startats upp där Gekås skänker pengar till den ideella stiftelsen Håll Sverige Rent som arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen.

Håll Sverige Rent är en obunden ideell stiftelse som arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. De samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa nedskräpningen.

Arbetet finansieras av bidrag och projektmedel från företag och myndigheter samt genom insamling till 90-konto. Håll Sverige Rent är medlem i FRII och Svensk Insamlingskontroll samt följer FRIIS etiska riktlinjer för insamlingsverksamhet.

Håll Sverige Rents vision är: ”Ingen skräpar ner”. Läs mer om deras arbete här

Håll Sverige Rent-dagen

Den 19 september är det dags för Håll Sverige Rent-dagen 2020. Då samlas hela Sverige, från norr till söder, gammal som ung och plockar allt skräp vi ser. Bli en del av en rörelse som tröttnat på skräpet och tar saken i egna händer – bokstavligen!

Gekås Ullared är utvalt som enda företag att vara med utöver de kommuner som medverkar.Vi finns på plats utanför varuhuset och delar ut påsar och handskar till dig som vill vara med. Anmäl dig på www.hsr.se/19september

Nästan 80 000 är redan anmälda – var med du också!


Plastbärkassar hos Gekås

Årligen säljs 3,5 miljoner plastpåsar i kassalinjen i varuhuset. Försäljningen blir nu en del i sponsringsarbetet och överskottet skänks oavkortat till organisationerna Håll Sverige Rent och CancerRehabFonden. Ett litet steg mot en mer hållbar vardag. Vi har ingen ambition att tjäna pengar på försäljningen av plastpåsar utan vill att överskottet tillfaller organisationer som gör gott för både människa och miljö, säger vd Boris Lennerhov om satsningen.