Barncancerfonden

Gekås stöttar Barncancerfonden genom att all pant, via Panta Mera, går till Barncancerfonden.

Barncancerfonden arbetar för att bekämpa barncancer och se till att drabbade barn och deras föräldrar får den vård och stöd de behöver. De ska hjälpa till att förebygga och bekämpa cancer hos barn.
Barncancerfonden arbetar tillsammans med sex regionala föreningar; Södra, Västra, Östra, Stockholm Gotland, Mellansverige och Norra. De genomför flera olika event och evenemang för att samla in pengar till sin forskning och för att kunna ”maxa livet” för överlevare.

 

Gekås stöttar genom att all pant går till Barncancerfonden

Sedan år 2013 har Gekås Ullareds boendeanläggning med hotell, motell, stugby, camping och ställplats erbjudit sina gäster möjligheten att skänka sina returflaskor och burkar till välgörande ändamål.

– Vi på Gekås Ullared arbetar löpande med hållbarhet i vardagen för alla delar av vår verksamhet. Insamlingen av returförpackningar är ett sätt att minska risken att plast och metall hamnar i naturen, utan istället tas tillvara för ett gott ändamål, säger Jonna Laakso, CSR-ansvarig på Gekås Ullared.

Under 2018 samlade gästerna ihop sammanlagt 136 474 returförpackningar vilket motsvarar 116 228 kr. Den insamlade summan skänks nu oavkortat till Barncancerfonden.

– Vår boendeanläggning är en av de som samlar in allra mest pant i Sverige, säger vd Boris Lennerhov. Vi är otroligt tacksamma att våra kunder och gäster både hjälper oss att källsortera och låter sin pant gå vidare till Barncancerfondens viktiga arbete.