Gekås om skola och praktik

Intresset för Gekås är stort och det kommer in flera hundra förfrågningar om året om hjälp och samarbeten kring skolarbeten från hela Sverige. Det gäller allt från projektarbeten på gymnasienivå, till C- och D-uppsatser på universitet och högskolor.

Det är fantastiskt roligt att det kommer in så många förfrågningar till Gekås och alla medarbetare gör sitt yttersta för att vara tillgängliga och hjälpa till. För att alla parter ska få ut så mycket som möjligt av projektet och för att upplevelsen ska vara så positiv som möjligt för alla inblandade, måste vi ibland säga nej.

Arbetsgång vid skolarbeten

Kontakta Gekås Personalavdelning och beskriv kort inriktningen i ditt skolarbete och vilka frågeställningar du vill ha reda på.

Skicka förfrågan till: personalavd@gekas.se

Praktik

Vi erbjuder praktik för elever från årskurs åtta, gymnasieelever och yrkeshögskolestuderande. På Falkenbergs Gymnasieskola kan du välja inriktning mot Gekås om du går Handels- och administrationsprogrammet.

Genom Gekås olika samarbeten vill vi visa upp yrken inom handel och visa på bredden för den som vill göra karriär inom området.

Prao och LIA-praktik

Gekås Ullared tar emot praoelever som går åttonde klass från och med vecka nio, när vår lågsäsong är slut. Av resursskäl har vi begränsat med platser. För dig som är vuxen och går en utbildning på yrkeshögskola finns det möjlighet att göra LIA-praktik (lärande i arbete).

Gymnasium med inriktning Gekås

På Falkenbergs Gymnasieskola kan du gå Handel- och administrationsprogrammet med inriktning Gekås. I den utbildningen får du lära dig hur olika avdelningar och verksamheter fungerar på Gekås Ullared. Tack vare att Gekås har allt under samma tak, inköp, godshantering och arbete ut mot kund, kan du lära dig ”Handel A-Ö” och följa hela kedjan på ett unikt sätt.

Även elever från olika introduktionsprogram på gymnasienivå och från andra program med specialinriktning är välkomna att göra praktik på Gekås.

För mer information om praktik kontakta Personalavdelningen: personalavd@gekas.se

Varmt välkommen!