breadcrumb
FöretagetOrganisation

Organisation

I högsäsong är vi cirka 1 800 medarbetare på Gekås Ullared. De flesta jobbar ute i verksamheten, antingen i varuhuset, i våra matställen eller i vår boendeanläggning. Alla med samma uppdrag nämligen att serva våra besökare på bästa sätt.

Utöver alla medarbetare i driften har vi flera avdelningar som jobbar koncernövergripande och servar verksamheterna i företaget. Hit räknas inköp, IT, personal, marknad, ekonomi, lager och logistik, bygg och anläggning, drift och underhåll m.m. Precis som på vilket annat företag som helst.

Varuhuset

Gekås Ullared började i liten skala år 1963. Idag har varuhuset vuxit och det krävs ett flertal inköpare och assistenter för att få in varor till vårt stora gula varuhus. Varje dag anländer det lastbilar i en strid ström och det krävs en välstrukturerad logistik för att få allt att fungera. Driften ser till att hyllorna hela tiden är välfyllda. Shoppingen är reseanledningen för våra kunder som kommer och besöker oss.

Organisation
Inköp, drift och logistik ser till att varor köps in, kommer hit och placeras ut på hyllorna i varuhuset. Vår inköpsavdelning sköter inköpen från kontoret i Ullared. Vi gör våra inköp både via agenter och importörer samt via direktkontakt med leverantörer.

Inköpsorganisationen har två huvudområden som är konfektion och specialinköp med en ansvarig chef på respektive område. Här arbetar närmare 20 heltidsinköpare och ett tiotal inköpsassistenter. Varuhusdriften, dvs verksamheten i varuhuset är indelad i tre stora grupper; Konfektion, Special och Kundservicegruppen. Kundservice med 320 anställda sköter reception, kundtjänst, kassa och servar våra kunder både på plats i varuhuset. Till driften hör också hela logistikflödet, här arbetar ca 120 medarbetare.

 

Gekåsbyn

Campingen köptes av Gekås år 2001. Det gjorde vi för att kunna ta hand om våra kunder på ett ännu bättre sätt när de är här för att shoppa. Redan från det att gästen planerar och bokar sitt rum, stuga eller camping till att de anländer för att shoppar hos oss kan vi följa och serva dem. Vi anpassar och utvecklar ständigt boendet för våra shoppande gäster. Det som vi idag kallar för Gekåsbyn består av en tre-stjärnig camping, ca 200 stugor, Hotellet och Motellet.

Organisation
Vid högsäsong har vi 120 medarbetare som servar våra övernattande gäster. Kontor med drift, administration och bokningen ligger i Gekåsbyn. Hotell med konferens, reception, frukostmatsal med lounge och Vardagsrummet med enklare förtäring och dryck. Campingbutiken ligger också organisatoriskt under Gekåsbyn. Våra gäster checkar in vid Incheckningen och här finns vår personal på plats för att ta emot och det är också här de lämnar in nycklarna vid avresa.

Gekåsbyns verksamhet är indelat i fem avdelningar. Vaktmästeri, lokalvård, reception, bokning och kök.

 

Restaurangbolaget

Hösten 2010 startade Gekås restaurangverksamhet inne i varuhuset. Genomsnittstiden för en shoppingrunda ligger på ca 5 timmar och då kan både törst och hunger sätta käppar i hjulet för shoppingupplevelsen. Eftersom vårt mål alltid är att serva våra kunder och lyssna på deras behov bestämde vi oss för att starta servering inne i varuhuset. Nu är matställena i varuhuset en självklar del i vår destination.

Organisation
Vid högsäsong har vi drygt 250 medarbetare som servar våra kunder med allt ifrån frukost och fika till lättare lunchrätter, fingerfood och husmanskost. I Restaurangbolaget arbetar de flesta av våra medarbetare ute i restaurangerna för att serva våra gäster. Restaurangbolaget delas upp i 5 olika avdelningar, Restaurangen, Personalrestaurangen, Kaffebaren, Sportbaren och Salladsbaren. I driftsledningen sitter Restaurangbolagets Vd, restaurangchef, platschefer och köksmästare. De här personerna sköter bl.a. inköp, bemanning och arbetsledning. De är ytterst ansvariga för det som sker inom restaurangverksamheterna. På varje avdelning har respektive chef hjälp av skiftledare och kockar som sköter det dagliga arbetet och arbetsleder våra restaurangbiträden.

Inom koncernen ingår även Campingbutiken i Gekåsbyn och Vardagsrummet på Hotellet som organisatoriskt ligger under Gekåsbyn.