Tillbaka till nyheter
Varning för falska tävlingar!

Varning för falska tävlingar!

Den 25 november 2016

Tillbaka till nyheter

Falska tävlingar och utlottningar blir allt vanligare på internet i allmänhet och på sociala medier i synnerhet. Gekås Ullared är ett av många kända företagsnamn som utnyttjas för att locka deltagare till blufftävlingar.

Just nu florerar det återigen falska tävlingar på sociala medier från konton som utger sig för att vara Gekås Ullared. Detta är något som blir allt vanligare och vi uppmanar därför alla att vara extra uppmärksamma och inte delta i tävlingar där avsändaren är otydlig eller rentav förfalskad. Gekås Ullared arrangerar endast tävlingar i egna kanaler och alla tävlingar som vi står bakom finns det även information om på gekas.se.

Tänk på detta innan du deltar i en tävling eller utlottning på internet:

1. Ser sidan äkta och trovärdig ut? Falska konton kan kopiera och imitera kända varumärken så kontrollera även hur länge sidan varit aktiv, om du känner igen tidigare inlägg etc.
2. Är antalet gillare/likes på sidan rimligt? Större företag har ofta tiotusentals gillare medan falska konton har betydligt färre.
3. Uppmanas du att ”gilla och dela” tävlingen? Den typen av tävlingsvillkor strider mot Facebooks regler och vi på Gekås Ullared har aldrig den typen av tävlingsvillkor.
4. Verkar det för bra för att vara sant? Lita på magkänslan och delta inte i tävlingar där priset känns orimligt.