Tillbaka till nyheter
Upptäck Gekås egen galleria!

Upptäck Gekås egen galleria!

Den 31 oktober 2019

Tillbaka till nyheter

Du har väl inte missat alla fynd och härliga upplevelser som väntar i Gallerian? Här hittar du vackra blommor, personliga presenter, mobilservice och ett stort utbud av glasögon i butiker som alla hör till Gekås. Häng med in!

Samtidigt som morgonpigga shoppare kör sina kundvagnar mot varuhusets entré öppnar också en annan del av Gekås. Gallerian har de senaste åren byggts om och fräschats till från topp till tå samtidigt som butikerna där blivit en förlängning av Gekås vad gäller priser, utbud, tjänster och service. För de som har upptäckt Gallerian har en sväng igenom den både före och efter den stora shoppingrundan inne i varuhuset blivit ett måste – inte minst i jakten på det där lilla extra.

Personliga presenter
På bottenplan i Gallerian ligger present- och smyckesbutiken Guld & Silver. Hit ska du styra kosan om du är på jakt efter en present till någon speciell, eller om du bara är sugen på att unna sig själv något fint. Här jobbar butikschef Helene Larsson och hennes personal i en smyckesbutik utöver det vanliga. Klockor och smycken, personliga
presenter och dopgåvor, allt är noga utvalt för att det ska finnas något som passar alla.

– Kunderna brukar bli förtjusta över att hitta lite annorlunda saker här hos oss, säger Helene. En typisk kund hos oss är ute efter något speciellt men vet inte riktigt vad. Då hjälper vi till med goda råd; vi vet ju vad som är trevligt att både ge bort och få vid olika tillfällen.

Klockor & märkesprodukter
Den största delen av butiken är ändå det klassiska: klockor och smycken både för dam och herr. Men förutom ett bassortiment av länkar, hängen, ringar och örhängen i guld och silver har butiken också satsat på kända och trendiga märken som Pandora, Fossil, Skagen, Diesel, Guess, Bering, By Billgren, Chros, Heering, Les Georgettes och Snö. Du kan också passa på att ta hål i öronen eller köpa vigsel- eller förlovningsring från Schalins.

– Just smycken till män säljer vi mer och mer av. Många killar byter klocka efter stil och aktivitet och vill ha tre–fyra stycken att variera mellan: jobbklocka, sportklocka, finklocka och så vidare. Vi säljer också mycket armband och halsband i silver, stål och skinn till killar och för att möta efterfrågan tar vi hela tiden in nya varumärken, säger Helene.

Planerar i förväg
Det som många av Gallerians kunder har gemensamt är att de planerar sina ärenden lite i förväg. De passar på när de ändå är på Gekås att utföra lite mer ärendebetonad
shopping, som att ordna doppresent, beställa en blombukett, fixa sin trasiga telefon eller köpa nya glasögon. För de vet att i Gallerian är priserna bättre än på annat
håll, servicen god och i många fall så snabb att de kan få allt klart under shoppingdagen. Som att skaffa nya glasögon till exempel. Istället för att boka tid hos optikern
i staden, betala dyrt och sedan inte få de färdiga glasögonen förrän efter flera veckor kan du besöka Glasögonfabriken, Gekås egen optikbutik som huserar på andra våning i Gallerian.

Tusentals bågar
I Glasögonfabriken tillverkas dina glasögon på plats i butiken och blir i de flesta fall färdiga under tiden du shoppar i varuhuset. Bland de 5 000 bågarna i butiken träffar du med största sannolikhet på Conny Kock som driver Gekås Ullareds unika glasögonbutik.

– Vi är Nordens största och snabbaste. Eller kanske Europas, jag vet inte om det ens går att jämföra för ingen jobbar som vi gör, säger han och pekar in mot själva
fabriken som syns bakom en stor glasvägg.Här tillverkas nämligen glasögon på plats, vilket gör att kunderna inte behöver vänta mer än tre timmar på sina nya glasögon. Du bokar tid på nätet för synundersökning, genomgår en glasögontillpassning som utförs av Conny Kocks personal på avancerade digitala maskiner, väljer en eller flera bågar från det stora utbudet och sedan är det bara att vänta några timmar så är glasögonen färdiga att hämta. Priserna upplever många som perfekta också, vilket har medfört en stor tillströmning av kunder inte bara från hela Sverige utan också Tyskland, Danmark och Norge.

– Vi jobbar stenhårt med att tillmötesgå alla kunder effektiviserar processen för att kunna betjäna ännu fler kunder, säger Conny Kock.

Han är nöjd med den helhet som blivit i Gallerian. I dag är butikerna en självklar förlängning och del av Gekås koncept och filosofi. Här finns mycket för kunderna att upptäcka.

Blomstrande entré
På Blomstergruvan har Mari Eriksson, butikschef, precis kommit ut genom de stora skjutdörrarna som vetter mot parkeringen med den sista hyllvagnen full med prunkande blommor. De glänser nyvattnade i alla möjliga färger. Vackra uteväxter och krukväxter till specialpris fyller uteplatsen kring entrén, och på nära håll känns dofterna från rosor i kruka, cyklamen, krysantemum, jord och kryddväxter.– Vi gör arrangemang och binder buketter till bröllop, begravningar, fester och födelsedagar, både till människorna i bygden och till de besökare som kommer hit, säger hon.  Andra kommer hit för att bo över och fira en bröllopsdag eller jämn födelsedag och då går det att beställa en bukett från oss vid bokningen som står och väntar i stugan eller hotellrummet, säger Mari.

Mobilfixaren
Granne med Guld & Silver på Gallerians bottenplan hittar du mobilfixaren Gekås PhoneIX. Hit kan du ta med telefonen eller plattan nästa gång du ska till Ullared och få den fixad med garanti medan du är inne i varuhuset och shoppar.

– Bara i dag har jag haft tolv skärmbyten, berättar butikschef Jonatan Ingvarsson som haft en förmiddag i högt tempo både i butiken och inne i verkstaden. Vi är inte bara ett reparationsställe bland alla andra, vi är en servicebutik som löser problemet!

Hos Gekås PhoneIX kan du få hjälp med spruckna skärmar, dataöverflyttningar, programinstallationer, tillbehör, råd kring smarta mobiltjänster, ja i princip
allt som gör det digitala livet lite lättare och roligare. De flesta som kommer in har tappat mobilen i backen och då inspekterar Jonatan och hans kolleger skadorna,
bedömer tidsåtgång och kostnad och lagar sedan.

– Jag tycker att det är lite extra roligt när vi får in någon lite ovanligare mobilmodell. Personlig favorit är Samsung S-modellerna för de är en lite större utmaning, säger han och berättar att han ofta har publik när han reparerar – verkstaden ligger öppen så att alla kan se på, och många verkar nyfikna på hur deras smarta telefoner ser ut under skalet och hur en skicklig tekniker tar sig an problemet.

Tillbehör och andra hand
I butiken finns också en mängd mobilskal och tillbehör som trådlösa laddare, laddkablar och powerbanks från bland annat HoldIt. Priserna är desamma som inne i varuhuset.

– Enda skillnaden är displayskydden men då ingår montering i priset. Smartaste dealen gör den som köper ett displayskydd inne i varuhuset och sedan kommer till oss,
så bjuder vi på monteringen. Alla telefoner har rätt till displayskydd, slår Jonatan bestämt fast.

Välkommen in!
Gekås egen Galleria erbjuder ett brett utbud av smarta tjänster som passar perfekt att kombinera med ett besök i varuhuset. Perfekt för alla som kan planera lite i förväg och passa på i samband med Ullaredsturen. Det finns också gott om fynd och upplevelser för alla spontanbesökare. Ta vägen genom Gallerian nästa gång du besöker Ullared. Prova glasögonbågar, spana in smycken och inredning och ta en paus på Sibylla-restaurangen som också huserar här. Välkommen in!