Tillbaka till nyheter
Upplev mer! Välkommen till Gekåsbyn

Upplev mer! Välkommen till Gekåsbyn

Den 2 juli 2024

Tillbaka till nyheter

Bara ett stenkast från varuhuset breder Gekåsbyn ut sig – vår fyrstjärniga camping och stugby som låter dig njuta av livet lite extra under shoppingresan till Ullared. Här väntar ett brett utbud av övernattningsmöjligheter, mat och aktiviteter för hela familjen. Häng med så berättar vi mer!

I Gekåsbyn finns boendealternativ för både stora och små sällskap.

 

Hur vill du bo?

Stugor för alla sällskap

Är ni ett stort kompisgäng eller kanske hela tjocka släkten som vill bo tillsammans? Boka Kombistugan. Vill du njuta av hotellstandard med färdigbäddad säng och frukosten fixad? Boka Skogslängorna. Har du en aktiv familj med barn som vill bo i händelsernas centrum? Boka Ullaredsstugan.

I Gekåsbyns stugutbud finns nära 300 stugor i olika storlekar och former, som alla är utspridda i den natursköna stugbyn. Oavsett vilken stuga du väljer bor du mysigt och familjärt med närhet till såväl natur och aktiviteter som shoppingen i det stora gula varuhuset.

Läs mer & boka!

 

I Kompaktstugan, Lägenheten och Hundstugan är vovvarna varmt välkomna att bo.

 

Välkomna alla vovvar!

Klart att familjens fyrbenta pälskling ska följa med på shoppingresan till Ullared! I Kompaktstugorna och Lägenheterna är hundar hjärtligt välkomna och vi har också en annan stugtyp med ett talande namn – Hundstugan. Här finns plats för fyra personer och stugans uteplats är hundvänligt inhägnad med nät och grind. I Gekåsbyn finns dessutom både inhägnad hundrastgård och hunddusch att tillgå i ett av servicehusen i anslutning till campingen. Men, tänk på att det inte är tillåtet att lämna hunden ensam i stugan. Då rekommenderar vi istället Ullareds hunddagis som du kan läsa mer om på sidan 52.

Man ska ha husvagn …

Styr husvagnen eller husbilen till Ullared och campa i natursköna omgivningar med Skandinaviens största varuhus som närmaste granne. Campingen har plats för 450 ekipage (300 platser med el och 150 platser utan el) och platserna är upp till 100 kvadratmeter stora med gott om plats för husbil, husvagn och bil. Det finns möjlighet att boka campingplats med eller utan el, och alla platser ligger i nära anslutning till moderna servicehus med kök, duschar och tvättmöjligheter.

Som gäst på vår camping bokar du in dig på 100/200-området eller på 300-området. Vårt 100/200-område ligger närmast varuhuset, medan 300-området ligger lite längre ifrån varuhuset men lockar med ett naturskönt läge med närhet till skog, vatten och fina promenadstråk. Vårt 300-område har ett fåtal gräsplatser, medan 100/200-området har ett tjugotal konstgräsplatser och resterande grusplatser.

 

Susa fram på två hjul i Ullareds härliga natur! Ta med egen cykel eller hyr i Gekåsbyns aktivitetsreception.

 

Campa med tält

Maxa naturupplevelsen och få en extra äventyrlig shoppingresa på köpet! I Gekåsbyn kan du nämligen slå upp tältet mitt bland berg, skog, ängar och vattendrag – samtidigt som du har shoppingen bara en kort promenad eller busstur bort. På campingen finns 40 tältplatser som alla har plats för både tält och bil. I anslutning till tältplatsen finns ett uterum för umgänge och i det intilliggande servicehuset finns förstås allt du behöver men som du inte får plats med i tältet.

 

Låt Gekåsbyns Bistro fixa kvällens middag! Varför inte testa vår populära buffé eller beställa pizza för avhämtning?

 

Mat & dryck

Pizza och buffé på Gekåsbyns Bistro

Varmt välkommen till Gekåsbyns Bistro – restaurangen i hjärtat av stugbyn. Här kan du slå dig ner och koppla av efter shoppingdagen, äta och dricka gott och umgås i avslappnad atmosfär med sittplatser både inne och ute.

Bistron erbjuder nybakade, spröda pizzor och fräscha sallader att äta på plats eller ta med. På menyn hittar du pizzor med välsmakande topping såsom lufttorkad skinka, champinjoner, grillad paprika, kebab, parmesan och kycklingfilé. Välj själv om du vill ha en vit pizzabotten eller en röd pizzabotten med tomatsås. Och missa definitivt inte vår efterrättspizza med nutella, bär och vaniljglass!

Gekåsbyns Bistro dukar också upp en populär middagsbuffé med kött, fisk, fågel och vegetariskt som ackompanjeras av matiga tillbehör, goda såser och fräscha sallader. Bufféns rätter varierar och följer matsäsongernas växlingar.

 

Under sommaren serverar vår foodtruck burgare till hungriga semesterfirare.

 

Beställ hämtpizza!

Varför inte avrunda dagen med picknick eller pizzamys i stugan? Du kan enkelt och smidigt beställa pizza för avhämtning från Gekåsbyns Bistro online. Du får ett meddelande till din telefon när det är
åtta minuter tills din beställning är klar. Då är du välkommen till Bistron för avhämtning!

Se Take away-menyn och beställ här!

Bistrons egen foodtruck

När sommaren kommer och campingen är fullsatt öppnar vi upp foodtrucken utanför Gekåsbyns Bistro. Här kan du snabbt och enkelt beställa goda högrevsburgare samt dryck både med och utan alkohol.

 

Mitt i centrum av Gekåsbyn ligger glasskiosken som erbjuder svalkande kulglass från lokala SIA Glass.

 

Svalkande gott från SIA Glass

Vad vore sommaren utan glass i stora lass? Utanför Gekåsbyns Bistro hittar du vår egen glasskiosk som förser dig med svalkande kulor från SIA Glass. Och kanske smakar glassen extra gott när du vet att den är lokalt tillverkad i Slöinge, bara fyra mil från Ullared.

 

Passa på att utmana familjen eller kompisgänget på padelmatch! Gekåsbyns två utomhusbanor är tillgängliga för alla att boka via www.matchi.se.

 

Aktiviteter

Gekåsbyns Bad & Bastu

Avrunda shoppingdagen med ett besök på Gekåsbyns Bad & Bastu – vårt relaxområde som bjuder på en upplevelse för kroppens alla sinnen. Tillsammans ger de vedeldade badtunnorna, de svala utomhusduscharna och de uppfriskande bastubaden en lugn och harmonisk avrundning på en intensiv shoppingdag. Varje tunna har plats för fyra personer, eller fem med lite hjärterum.

 

 

Klättra bland trädtopparna!

Krydda shoppingdagen med en liten adrenalinkick uppe bland trädtopparna i Gekåsbyns egen höghöjdsbana! Fyra hisnande banor löper högt uppe bland träden och du tar dig runt via repstegar, plattformar, klätterhinder, linbanor, balansbrädor och svindlande hopp. Visserligen är du tryggt fastspänd i säkerhetslinor, men det är ändå en upplevelse som testar dina gränser. Tre av banorna är från 8 år och den fjärde banan är från 11 år. Barn mellan 8 och 10 år måste alltid ha minst en aktivt klättrande vuxen per 3 barn med sig. Boka i förväg på www.gekas.se eller chansa på att drop-in-boka i aktivitetsreceptionen.

 

 

900 kvadratmeter lek

Mitt i centrum av Gekåsbyn ligger vår 900 kvadratmeter stora lekplats där lek och skoj väntar för alla barn. Miljön är naturinspirerad och har allt från linbanor och hinderbanor till gungor och karuseller. Här finns gott om spännande och roliga inslag som håller barnen sysselsatta under semesterdagarna i Ullared.

Golfäventyr för hela familjen

Kluriga banor med kreativa hinder, men också härligt familjeanpassat. Gekåsbyns populära äventyrsgolfbana har tolv tekniska och böljande banor med både vattenhinder och bunkrar som väcker tävlingsinstinkten till liv. Men det går såklart att anpassa svårighetsgraden för att passa alla åldrar. Och du behöver inte tänka på att boka – här är det drop-in som gäller och golfklubba hyr du i aktivitetsreceptionen!

Utmana på padel

Passa på att utmana familjen eller kompisgänget på padelmatch! Mitt i Gekåsbyn ligger våra två utomhusbanor som är tillgängliga för alla att boka till riktigt lågt Gekåspris. I aktivitetsreceptionen kan du hyra racket och köpa bollar. Missa inte heller utbudet av padeltillbehör i varuhuset!

 

Avrunda din shoppingdag med ett avkopplande bastubad mitt ute i naturen. Bastuflotten ligger vackert belägen i Musasjön, ett stenkast från varuhuset.

 

Svalkande bad i Musasjön

Ta en genväg från Gekåsbyn över berget bakom Skogslängorna. Här väntar nämligen Musasjön, bara ett stenkast från det stora gula varuhuset. Sandstranden med badbrygga och vattenrutschkana är perfekt för ett dopp under varma sommardagar. Här ligger också Bastuflotten som går att hyra för sällskap på upp till 15 personer.

Läs mer om alla våra aktiviteter här!