Tillbaka till nyheter
Tina har jobbat längst av alla på Gekås

Tina har jobbat längst av alla på Gekås

Den 24 maj 2023

Tillbaka till nyheter

Efter 48 år på Gekås känner Tina Karlsson kunderna väl och inte minst vilka motiv de uppskattar på sina gratulationskort. Den speciella Gekåsandan kollegorna emellan värdesätter hon högt.

VAD BÖRJADE DU ATT JOBBA MED PÅ GEKÅS?
Jag är född och uppvuxen i Ullared och som 19-åring fick jag anställning på Gekås. Jag fick inte bara ett jobb utan också många nya vänner. Jag arbetade först i provrummen och så var jag ute på golvet bland kläderna.

HUR SÅG BUTIKEN UT NÄR DU BÖRJADE JOBBA?
Då sålde vi mycket kläder, men också klockor, smink, väskor, lp-skivor och bh:ar över disk med personal som ­plockade fram det kunden ville titta på. Det fanns också en lek- och resentdisk, vilket blev min plats.

VAD ÄR DET BÄSTA MED ATT JOBBA PÅ GEKÅS?
Det är stämningen mellan kollegorna, den speciella Gekåsandan. Alla hjälps åt och hugger i där det behövs. Här är det inte mitt eller ditt område utan man kan be vem som helst om hjälp när det behövs.
Gekås har också alltid varit ett lyhört företag. Jag var exempelvis den första som hade arbetsrotation eftersom jag i en period hade problem med mina fötter. Då var jag halva dagen i kassan och halva dagen på presentavdelningen som den hette då.

STÄMMER DET ATT VYKORTSHYLLAN ÄR EN KUNDMAGNET?
Ja, vykorten är väldigt populära och de har varit mitt ­ansvarsområde sedan 2001. Många kunder passar på att köpa på sig lite vykort när de är här eftersom de bara kostar en bråkdel av vad andra affärer tar. De vanliga vykorten kostar 50 öre och ett dubbelt A6-kort 5,95 kronor. Vi säljer ungefär 1,2 miljoner kort om året. Just nu är de populäraste korten i modern design och har mycket glitter, och kort med ballonger säljer alltid bra. Eftersom jag vet vilka motiv som uppskattas av kunderna hjälper jag ibland ­inköparen att välja vilka kort vi tar in.

EFTER 48 ÅR BÖRJAR DU FUNDERA PÅ PENSION. VAD VILL DU ÄGNA DIG ÅT?
Jag kommer vara i sommarstugan på Skrea strand och ägna ­mycket tid åt barnbarnen. I jobbet går jag cirka 20 000 steg under högsäsongsdagarna, så det ska bli skönt att vila fötterna. Men jag bor ju här i Ullared så det kommer inte dröja länge innan jag ­kommer hit för att handla och hälsa på kollegorna.

TINA KARLSSON

Tjänst: Arbetar på Till hemmet och ­ansvarar för påfyllnad avvykort och ­gratulationskort.
Anställd: Jobbat sedan 24 mars 1975.
Egenskap: En trogen medarbetare som varit anställd i 48 år – längst tid av alla på hela företaget.