Tillbaka till nyheter
Tid för outdoor

Tid för outdoor

Den 9 april 2021

Tillbaka till nyheter

Under flera år har trenden varit tydlig – vi spenderar mer och mer tid ute i naturen. Förra året mötte Gekås kundernas behov av funktionella kläder för utelivet och öppnade en ny avdelning för outdoorkläder från bland annat det egna varumärket Protech.

De senaste åren har varit en tid då den svenska naturen på allvar blivit vår oas och tillflyktsort. Utflykter och äventyr i närområdet, campingsemester, vandring och upplevelser i skog och mark trumfar nu charterresor utomlands och exotiska resmål för många av oss. Pandemin har förstås spelat in, men i flera år har organisationer som Friluftsfrämjandet och Svenska turistföreningen märkt av ett ökat intresse för naturnära upplevelser. Vi lämnar skärmar och stugsittande bakom oss, tar ett djupt andetag och kliver rakt ut i den nära naturen för att ta del av friheten och möjligheterna den erbjuder.

Det svenska folkets kärlekshistoria med utomhuslivet märks också på ett alldeles konkret vis på Gekås Ullared. För där har outdoorkläder och friluftsprodukter fått en helt egen avdelning.

– Vi har sett hur intresset för att röra sig ute i skog och mark bara har ökat. Och med det också behovet och önskan att klä sig funktionellt. Många vill också variera sin klädstil efter vilken aktivitet de ägnar sig åt. Förr kanske man bara tog på sig kläder som man inte var så rädd om, men nu vill våra kunder i allt större utsträckning klä sig funktionellt, snyggt och trendigt, säger Linda Nilsson, inköpschef på Gekås Ullared.

Säsongens nyheter Protech Gekås Ullared vår/sommar 2021

Så om du är en person som gillar smarta lager-på-lager-funktioner, vill matcha friluftsbyxan med rätt jacka och klä dig i plagg som inte ger upp om det börjar spöregna, ja då är den nya outdooravdelningen en riktig guldgruva.
Med satsningen på Outdoor kom också lanseringen av Protech, ett varumärke som helt fokuserar på funktionella och slitstarka kläder för både dam och herr. Kollektionerna bygger på idén om att klä sig efter lager-på-lager-principen, berättar Ralph Lind som är ansvarig inköpare för Protech.

– Vi har allt: från topp till tå, utifrån och in. Kunden kan välja till exempel merinoull närmast kroppen, komplettera med ett värmande mellanlager och ytterst en regn- och vindtålig jacka, säger Ralph.

För den som inte är så van att klä sig enligt principen finns det information på avdelningen och personal som gärna hjälper till.
– Etiketterna har olika färger för dam och herr och siffror som visar varje lager, vilket gör det enkelt och lätt att förstå, säger Ralph.

Efter en succéstart för den nya outdooravdelningen finns nu vårens nyheter från Protech att upptäcka i varuhuset. Funktionskläder som tål regn och kyla har fått sällskap av svala shorts med stretch, västar som är enkla att ta av och på efter temperatur och T-shirts med varumärkets karaktäristiska bergstoppar i loggan. Passa på att uppdatera garderoben för en äventyrlig vår- och sommarsäsong.

Se vårens nyheter från Protech här >>