Tillbaka till nyheter
Sveriges snabbaste optiker

Sveriges snabbaste optiker

Den 3 juni 2021

Tillbaka till nyheter

Visste du att du kan skaffa nya glasögon medan du shoppar? Gekås egen glasögonfabrik har en unik tillverkningsprocess som ger dig färdiga glasögon inom bara några timmar. Passa på att uppdatera din personliga glasögongarderob!

Det är svårt att inte bli sugen på nya glasögon när du kliver över tröskeln till Glasögonfabrikens ljusa, luftiga och välfyllda lokaler. På väggarna löper ställen med glasögonbågar i långa rader och det råder febril aktivitet bland både kunder och personal. För Gekås egen glasögonfabrik är mer än bara en optik­butik, här sker all tillverkning på plats och det unika konceptet får fler och fler att upptäcka fördelarna med att skaffa nya glasögon under shoppingresan till Ullared.

– Vi är utan tvekan Sveriges snabbaste optikbutik. Vårt koncept, med tillverkning på plats i butiken, gör att kunderna går från synunder sökning till färdiga glasögon på bara några timmar, säger Conny Kock, butikschef på Glasögonfabriken. Vi gör allt som en traditionell optiker gör och lika professionellt, bara snabbare och till ett lägre pris.

Hos Glasögonfabriken får du nämligen dina nya bågar på rekordtid, i de allra flesta fall redan inom fyra timmar från att du gjort din synundersökning och valt bågar i butiken.

GLASÖGON SOM ACCESSOAR
Varje år producerar personalen över 20 000 par glasögon till både dam, herr och barn och för alla möjliga synfel. Målgruppen är bred och glasögon har gått från att vara något nödvändigt ont för de med synfel till att bli en mode­accessoar som ska uttrycka personlighet och matcha både kläder och humör.

– Jag tycker att alla borde ha minst tre par att växla mellan: ett till vardags, ett till fest och ett till jobbet, säger Conny. När du köper ett par glasögon här på Glasögonfabriken får du alltid 50 procent rabatt på upp till ytterligare fyra glasögonpar som köps vid samma tillfälle. Det är en riktigt bra deal för alla som hittar flera favoritbågar och vill kunna matcha glasögonen efter säsong och tillfälle.

SÅ FUNKAR DET!
En typisk kund i Glasögonfabriken bokar sin tid på www.glasogonfabriken.se och kommer på förmiddagen, i god tid före sin synunder­sökning, och ägnar tiden åt att prova ut sina bågar.

– Vi öppnar butiken klockan 9 på morgonen och gör den sista undersökningen strax före 7 på kvällen. Blir glasögonen inte klara under dagen skickar vi hem dem utan extra kostnad, säger Conny.

Synundersökningen görs i de flesta fall av butikens optikerassistenter. Först ut är ett förtest där bland annat trycket i ögat kontrolleras. Därefter är det dags för det riktiga syntestet som utförs med hjälp av avancerade maskiner, datorprogram och kontrollfrågor. Datorn räknar ut vilken styrka det ska vara på glasen och beräknar exakta värden för sliperiet så att glasen anpassas efter synfelet, blicken och måttet på ögonen. Skulle kunden ha ett mer avancerat synfel utförs undersökningen av en legitimerad optiker. Sedan kommer det roligaste, att spika valet av nya bågar!

NÄRPRODUCERADE GLASÖGON
Medan kunden styr kosan mot det stora gula varuhuset lämnas bågarna och alla värden från synundersökningen till Glasögonfabrikens verkstad. Genom ett fönster i butiken kan man se maskinerna som på löpande band precisionsslipar, jämnar till och formar grundmaterialet som ska bli glasögonglas. Uppemot 200 glasögon per dag är kapaciteten.

– Många optiker skickar i väg sina glas till stora sliperier i Europa och Asien, men vi gör allt här i butiken med samma teknik. Det är bland annat därför som det går så snabbt och är så mycket billigare, förklarar Conny.

Självklart följer Gekås glasögonfabrik samma prisfilosofi som varuhuset, och ryktet om de prisvärda glasögonen lockar idag kunder från både Tyskland, Norge och Danmark.

Läs mer om Glasögonfabriken och boka tid här >>