Tillbaka till nyheter
Stilsäker säsong med Strömberg

Stilsäker säsong med Strömberg

Den 21 mars 2024

Tillbaka till nyheter

Nu finns Glenn Strömbergs vår- och sommarkollektion i varuhuset med massor av sköna och snygga plagg, perfekta för allt från svalare vårdagar till solstekta sommaräventyr. När vi låter Glenn själv sammanfatta kollektionen blir det med tre ord: Fräscht. Ungt. Färgstarkt.

 

Hyllor och galgar på Gekås Ullared är fyllda med Glenn Strömberg Collection för femte året i rad. Det har direkt från start varit ett designsamarbete som verkligen träffat mitt i prick hos Gekås manliga kunder, oavsett ålder. Kollektionen frontas ju av den mycket modeintresserade och folkkäre fotbollslegendaren Glenn Strömberg som är särskilt nöjd över att han, ”en 64-årig göbbe”, har en klädstil som inspirerar och tilltalar män i alla åldrar.

 - Haha, den här gamle mannen hänger med! Jo, det är väl klart att jag blir äldre på utsidan som alla andra, men jag känner mig ung och klär mig modernt, och det präglar varenda kollektion, säger han.

Nya och gamla favoriter

I vårens och sommarens kollektion finner du förstås nya varianter av de oerhört populära T-shirtarna i både enfärgat, bred- och smalrandigt samt härligt storblommigt. De rundhalsade modellerna har inte bara blivit storsäljare och Glenns egen favorit – det är nog det plagg som flest personer pratar med honom om.

 - Har jag någon av T-shirtarna på mig själv så kommer folk ofta fram och kommenterar. De säger att de gillar att det är så go’ kvalitet, att den håller i tvätten, är skön på och faller snyggt och att de bara köper den numera, inga andra T-shirtar. Men det är inte så konstigt, det är ett fruktansvärt bra plagg som man kan ha till det mesta, säger han.

Gillar man kortärmat finns fler tröjmodeller att välja mellan: med krage, v-ringad eller med dragkedja i halslinningen. Det sistnämnda är en trendig detalj som funkar lika bra i sportigt avslappnade situationer som på fest med dressade byxor och kavaj. I kollektionen finns också skjortor, lång- och kortärmade tröjor i flera färger och mönsterställningar och flera plagg i dova färger och naturtoner. Det ger oändliga kombinationsmöjligheter så att du enkelt och stilsäkert kan ”klä upp” eller ”klä ner” dig.

Klädd för Italien

Ett annat av Glenns favoritplagg i kollektionen är mockajackan som säkerligen kommer att tilltala både män och kvinnor, med tanke på att unisex och oversize är en stor del av modebilden just nu. Och så finns en ny variant av Glenns nästintill patenterade axelväska. Och här bjuder han på ett stylingtips som är såväl snyggt och smart som stilfullt och dessutom minskar klädslitaget.

 - En axelväska är inte bara snygg att ha, du får förstås plats med massor. I Italien har man inte telefonen, plånboken och nycklarna i fickan som folk i Sverige gärna har. Nej, för det förstör kläderna.

   För Glenn är det extra roligt att jobba med just vår- och sommarkläder. Det är lätt att hitta inspiration i vardagen, tycker han.
– Här där jag bor i Italien var det 17 grader ute på julafton, så det är inte så ofta vi behöver klä oss varmt, berättar han.

Dessutom tillbringar han mycket tid med barn och barnbarn på Teneriffa. Skulle du råka på honom där kan du nästan räkna med att de egna shortsen och T-shirtarna är på.

Ny modellpartner

Som du ser på bilderna har Glenn fått fotbollsfint sällskap av ingen mindre än kollegan Pontus Kåmark. De två har visserligen aldrig spelat tillsammans; Glenn hade hunnit lämna IFK Göteborg för Portugal och Italien när Pontus kom dit 1989. Och inför fotbolls-VM i Italien 1990, som blev Glenn Strömbergs sista i landslaget, var Pontus skadad.

– Kanske tur för honom att han missade det, det var ju ett katastrof-VM, muttrar Glenn och refererar till de tre förlustmatcherna 2–1, 2–1, 2–1 som Sverige åstadkom.

Många minns kanske däremot Kåmark som en av hjältarna från följande fotbolls-VM, det som ägde rum i USA 1994 och då det gick betydligt bättre för Sverige som tog brons. Därefter spelade Kåmark i Leicester City i England i flera år innan han kom tillbaka till Sverige och spelade för AIK och IFK Göteborg.

– Han var en rapp och ruskigt dedikerad vänsterback som man visste alltid skulle lösa det han ställdes inför. Jag minns speciellt en ligacupfinalmatch han spelade i Leicester där han markerade världsspelaren brassen Juninho så effektivt att han helt sattes ur spel och Leicester kunde vinna, säger Glenn.

   Kåmark och Strömberg är numera fotbollskommentatorskollegor på samma kanal, och eftersom Pontus alltid gillat Strömberg-kläderna föll det sig naturligt att anlita honom som fotomodell för att få lite extra dynamik och samspel i bilderna.

– Tv-vanan kommer till nytta på såna här fotograferingar. Man kan nog säga att vi båda är vän med kameran. Och så blev det ju mycket roligare och dessutom mycket bättre bilder när det blir lite action. När vi spelade biljard och shuffleboard eller satt och tjatade med varann, då blev man ju automatiskt gladare, mer avslappnad och engagerad, och det tycker jag syns på bilderna, säger Glenn.

Hälsosam livsstil

Det syns också tydligt att båda två håller igång med träning även efter avslutad spelarkarriär, och Glenn berättar att han har satt upp nya mål för kost, träning och hälsa.

– Den här kroppen har ställt upp för mig hela livet, så nu är det dags för mig att ta hand om den. Det är jag skyldig den! Kroppen och hälsan ska få all min kärlek och vänskap framöver. Förutom träning skippar jag skräpmat och försöker hitta en sundare rytm, istället för att äta lite vad som helst när som helst på dygnet. Det känns bra – och så sitter ju kläderna bättre också!