Tillbaka till nyheter
Skapa julmys hemma

Skapa julmys hemma

Den 7 oktober 2021

Tillbaka till nyheter

Alla julälskare, se hit! Nu öppnar Gekås Ullared ett gigantiskt jultorg på andra våningen med allt man kan önska sig för en fröjdefull jul. I år spås vi vilja fira, pynta, mysa och njuta mer än någonsin av julen – och gärna så ­traditionellt som det bara går.

Som alla vana Gekåsbesökare vet ­kommer julen tidigare till varuhuset än någon annanstans. ­Redan vid ­midsommar börjar ­kunderna köpa julpapper, och ­under sensommaren går det att hitta årets ­första­ ­julsaker i hyllorna. I år är inget ­undantag, förutom att julsakerna inte står där de brukar utan har fått en helt egen ­avdelning. För i år slår Gekås Ullared på stora jultrumman och bygger upp ett ­1 700 kvadratmeter stort jultorg på andra våningen. Där utemöbler och grillar hållit till under första delen av året har nu en stämningsfull förvandling skett. Ända fram till jul möts du istället av en glittrande, glimrande och överdådig julvärld, och det är bara att kliva in och låta dig omfamnas av en maxad julkänsla.

– Julen är vår största högtid, så nu ger vi den extra mycket plats i varuhuset. Vi slår ihop det mesta som har med julen att göra och skapar en härlig julstämning med inspirerande miljöer där vi visar upp hur man kan pynta, duka och dekorera. På plan 2 har vi ordentligt med plats så att vi kan hänga upp adventsbelysning, ljusslingor och granar och ge våra fina julsaker bästa exponering, säger Christian Henriksson, varuhuschef på Gekås Ullared.

Granar för alla smaker

Just granar kommer det att bli gott om på Jultorget. Det blir nästan som att gå in i en julpyntad skog eftersom Gekås ­storsatsar på konstgranar i år. Det finns över 20 olika sorters granar – allt från små, enkla men ändå naturtrogna för strax under hundra­lappen till stora färdigklädda lyxgranar. Och kanske bäst av allt: de ­barrar inte. När julen ska ut tjugondag Knut är det bara att packa ned granen och ställa undan den till nästa år.

– Det är dags att sluta hugga ned och släpa in träd – det är ju faktiskt inte särskilt miljövänligt. Konstgranen är tillverkad enligt alla miljökrav, ser ut som en riktig gran och håller i många, många år, så det är verkligen en god investering, säger Christian.

Julens trender

Inför julsäsongen 2021 har Peter Svensson, som är sortimentschef på Gekås Ullared, gjort ett digert arbete tillsammans med sitt stora team av erfarna inköpare. De har kollat vad kunderna vill ha och läst in sig på de senaste jultrenderna för att utbudet i varuhuset ska bli så perfekt som möjligt. Så Peter vet redan nu vad som blir årets trender, storsäljare och favoritfärger: – Förra året kom julfirandet av sig lite eftersom vi inte kunde fira som vanligt. Men i år verkar folk ladda för att fira ordent­ligt! Och gärna klassiskt och traditionellt, med mycket belysning och pynt. Färgskalan går i rött och grått med inslag av grönt, beige och vitt, slår han fast och läser från listan som hans inköpare sammanställt över olika varukategorier, ungefär som en jultomte som läser barnens önskelistor.

– Trenden med vackra advents stjärnor i papper fortsätter, framför allt de i blomform. I år har vi en ny blomdesign som vi tror kom­mer att bli en riktig storsäljare. Kalenderljusen får också ny design och blir större och mer av en inredningsdetalj än tidigare. Men den absolut största trenden är utomhusbelysning.

Ljust utomhus

Peter konstaterar att vi svenskar har influerats mycket av amerikansk ­utomhusbelysning de senaste åren, och i varuhuset märks det att kunderna köper längre slingor och större ljusnät samt bygger på med mer varje år. Inomhus är det traditionella julmönster som gäller i år, gärna med tomtenissar. Rött är som sagt fortfarande julfärgen framför andra, men i år mer djupröd än tidigare, nästan åt vinrött. ­Peter ­berättar också mer om ­storsatsningen på ­konstgranar.

– Vi har det mesta. Klassiska, frostade, halva för dem som inte har så mycket plats, popup-granar som kommer färdigklädda och bara är att lyfta upp från golvet. Vi har stora, små, klädda och oklädda, billiga och dyra, så det finns något för alla smaker.

Vad gäller julgranspynt är det överdåd som ­gäller, ­gärna fullastade ­granar. Och ska han välja ut en tomte han tror ­extra mycket på, är det en stor pjäs i tyg. Men ­sortimentet är brett och alla lär hitta sina ­favoriter. Peter är ­riktigt spänd på om ­trendspaningen ­stämmer, och håller tummarna för att ­kunderna ska tycka lika mycket om ­Jultorget som han och alla andra ­medarbetare på Gekås gör.

– Julkänslan som man får när man åker upp för rulltrappan och hamnar på ­jultorget, den är obeskrivbar!

 

Välj rätt shoppingdag för dig!

Höstmånaderna är de mest välbesökta under hela året. Är du ute efter lite lugnare shopping rekommenderar varuhuschef Christian att planera in besöket måndag–torsdag. Höstlovet vecka 44 samt helgen innan är julruschens topp på Gekås Ullared. Trycket håller i sig under hela november, men till skillnad från nästan alla andra butiker är det lite lugnare på Gekås efter första advent.

För dig som är en optimistisk sistaminutare är det alltså en god idé att förlägga din julklappshandel till Gekås! Ytterligare ett insidertips från varuhuschefen är att gå tidigt på dagen till Jultorget. Att ta sig an varuhuset i baklängesordning brukar innebära en lugnare shoppingtur.

Se ett axplock av vårt stora julsortiment här >>