Tillbaka till nyheter
Rosa fiket - nya matupplevelser!

Rosa fiket – nya matupplevelser!

Den 11 april 2024

Tillbaka till nyheter

Välkommen till en ­rosaskimrande värld där tempot är lite lugnare, ­bakverken lite vackrare och interiören lite mer ­blomstrande. Rosa fiket är ­varuhusets nyaste matupplevelse och här väntar dig en mix av kaffe, matiga mackor
och härligt färgglad fika.

Förra året flyttade populära Restaurangen och öppnade på nytt på en nybyggd, tre gånger så stor yta på varuhusets tredje plan. Platsen för den gamla serveringen har legat i träda men spirar nu åter av liv i form av ett helt nytt fik. De gröna tonerna från nya Restaurangens naturnära designpalett sätter tonen även här men kompletteras av en kraftfullt rosa och blomstrande inramning. Interiören som vuxit fram på plan 3 är inte enbart en humörhöjare gällande smak, utan även en upplevelse att besöka. Vi välkomnar vår kaxiga nykomling Rosa fiket!

Färgstarkt koncept
Patric Jernberg, affärsområdeschef för Gekås Ullareds alla restauranger, berättar mer om det nyöppnade fiket:

– Jag är verkligen stolt över vad vi har skapat här. Teamet som består av både restaurangchefer, köksmästare, projekt­ledare, inredare och hantverkare har gjort ett fantastiskt jobb tillsammans! Ju större varuhuset blir, desto längre tid spenderar kunderna hos oss och med det ökar både behov av, och förväntningar på, bra mat i skön miljö. Vi strävar hela tiden efter att ­utveckla vårt matutbud för att kunna ge våra besökare en ännu bättre upplevelse. Rosa fiket är ett bra komplement till våra andra restauranger!

Designmässigt är Rosa fiket ett ­riktigt lyckopiller med ett schackrutigt golv i grönt, rosa väggar och en färgstark blomstertapet designad av Marie ­Olsson Nylander (känd från SVT:s program Husdrömmar). Sofforna går i en rosa färgskala, från mörkt till ljust, med lekfullt båg­formade ryggpartier. Blomtemat går igen i serveringen där hängande blomster­arrangemang bildar ett livfullt tak över bakverken.

– Den rosa och gröna färgskalan går ­faktiskt igen även i fikautbudet, säger Patric, vars team genomfört en noggrann urvalsprocess och provsmakat otaliga kakor och bakverk för att välja ut de allra godaste och vackraste till Rosa fiket.

– På menyn finns exempelvis ­päron- och hallonbiskvier, rosa punchrullar, ­pistagebullar och wienerbröd med ­hallonfyllning. Vi kommer också att ­servera mackor i Rosa ­fiket, både ­populära ­storsäljare från Kaffebaren och nya ­varianter som vår köksmästare tagit fram. Självklart finns också veganska, glutenfria och sockerfria alternativ, säger Patric.

Populärt med shoppingfika
Idén med Rosa fiket växte fram i ­samband med att Kaffebaren behövde stänga för renovering. För att kunna fortsätta ­servera kaffe och fika till varuhus­besökarna ­utvecklades tankarna om att satsa på ett helt nytt kafé. Under 2023 ­genomfördes hela 316 000 köp i Kaffebaren, och ­försäljningen omfattade bland annat 305 000 koppar kaffe, te och choklad. ­Denna roll axlar nu Rosa fiket:

– I Rosa fiket satsar vi på kaffe av alla de slag, säger Patric och förtydligar:
– Man kommer såklart fortfarande att kunna köpa en riktigt god, klassisk kopp kaffe, men vi erbjuder även andra roliga kaffevarianter som espresso, cappuccino och latte, som vår baristapersonal fixar på beställning.

Och vad vore ett rosa fik utan rosa ­bubbel? Självklart finns även det på ­menyn. För tanken med Rosa fiket är just att skapa en oväntat härlig upplevelse för alla sinnen.

– Vårt mål är att ge våra besökare en avkopplande paus och ny energi. En hel dag med shopping i varuhuset kan ta på ­krafterna för både vuxna och barn. Då blir vår viktigaste uppgift att bemöta varje ­restauranggäst på bästa sätt och skapa ­förutsättningar för en riktigt trevlig fortsättning på shoppingdagen, säger Patric.

Texmex på gång
Men vad händer då med gamla ­Kaffebaren som stängde för renovering? Jo, här ­planeras ett helt nytt restaurangkoncept med texmextema, som slår upp portarna innan sommaren.

– Vår texmexrestaurang kommer att tilltala dem som vill testa nya smaker som är ganska långt ifrån den klassiska fredagstacon. Det blir rätter med inspiration från den amerikanska södern och från Mexiko. Inredningen får en mustig färgskala och roliga inredningsdetaljer som följer temat, säger Patric.

Till sommaren kommer alltså plan 3 bestå av en lugn och harmonisk ­restaurang i skandinavisk stil med mättande och oöverträffat prisvärda rätter på menyn. Dessutom finns ett fik som poppar, med cool Instagramvänlig design och varuhusets bredaste fikautbud. Och till detta ­kommer en nyöppnad texmex­restaurang med smaker som passar både barnfamiljer och shoppinggäng som ­efterfrågar en extra rolig matupplevelse. Patric känner sig nöjd:

– Vi håller oss hela tiden uppdaterade på vilka trender som tilltalar våra gäster och lyssnar till deras önskemål. Den mix av matupplevelser vi framöver kan erbjuda på plan 3 känns just nu helt perfekt för vår breda kundgrupp.