Tillbaka till nyheter
Ny lekplats och första spadtaget för nya stugor

Ny lekplats och första spadtaget för nya stugor

Den 12 maj 2017

Tillbaka till nyheter

Det är inte bara varuhuset som växer i Ullared. I Gekåsbyn, ett stenkast från varuhuset, ligger idag cirka 200 stugor. Men större ska det bli. Dagen innan midsommar planeras den nya lekplatsen kunna ta emot sina första lekfulla gäster och projektet med de 72 nya stugorna har nu startat.

Den första grunden gjuts i slutet av maj 2017. 48 stugor kommer vara klara till den 1 maj 2018. Resterande 24 stugor ska bli klara till den 1 juni 2018.

– Ja! Äntligen är det dags för första spadtaget, utropade Jan Wallberg när han högg in i den enorma grushögen som nu ligger där stugorna ska byggas.

Redan idag finns många möjligheter till boende runt varuhuset, däribland både stugor, radhus och hotell. Trots utbudet av boenden är det under perioder fullt när besökare vill bo över. Med hjälp av nybygget kommer fler kunna stanna och njuta av destinationen längre.

– Strax sätter vi igång med stugorna på allvar men jag hoppas få se er alla här omkring till sommaren redan!

De nya stugorna kommer vara fördelade på två våningar och hamna på runt 35 m² vardera. Stugorna kommer därmed vara något större än de som byggdes år 2015. 12 av stugorna kommer hamna på 42 m² och vara tillgänglighetsanpassade. De stugorna kommer även kunna nyttjas som familjelägenheter.

Förutom stugorna byggs en lekplats i Gekåsbyn. Projektet med lekplatsen börjar med demontering av uttagsstolpar och belysning vecka 20. Markarbetena påbörjas sedan v. 21 och lekplatsutrustningen börjar monteras v. 22. Vecka 25 är slutbesiktning inbokad och öppning är tänkt att ske dagen innan midsommarafton.